Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

siv

Yeni Üye
Katılım
23 Mar 2025
Mesajlar
1
Selamlar,öncelikle şunu soyleyeyim kaplumbaga beslemek hakkinda hicbirsey bilmiyorum. Daha alışımızın 3. Günü olduğu için hala o petshoplarda satılan fanuslarda duruyo hayvancagiz. Ama en yakın zamanda güzel bir akvaryum ve ısıtıcı almayı planlıyorum. Sorun şu ki babama bunu aldirabilmek için bakımı çok kolay hicbirseye ihtiyacı yok ya falan dedim o yüzden en azından 1 hafta falan geçtikten sonra almaya başlamayı düşünüyorum bu seyleri ki laf yemiyim. Herneyse konuya gelecek olursam kaplumbagayi ne zaman suya koysam benim olduğum tarafa gelip bana doğru yüzüyor,duvara toslamasina rağmen devam ediyor hatta kafasını duvara vuruyor hafif. Sonra da başını kaldırıp bana bakıyor. Dışarı çıkmak istedigini varsayip arada cikartiyorum hatta evde yürüttük de biraz ama ne zaman fanusa geri koysam aynı şeyi yapıyor. Bir de petshop stick yem verdi ama onu da yemiyor. Ne yapmaliyim veya neden yemiyordur sizce? Birde beni sevip sevmediğini nasıl anlarım? Kafasını oksatiyor geri çekmiyor. Öptüm de bikac kere geri çekilmedi.
 
Foruma hoşgeldiniz.

Sakın öpmeyin temas halinde ellerinizi de bolca sabunlayın. Bu hayvanlar salmonella taşır. Bu bakteri onların bağırsak aurası için gerekli bizim için zararlıdır.

Bu hayvanların bakımı maliyet açısından oldukça yüksektir. Büyüdükçe akvaryumda ona paralel olarak büyür ve en son ömürlük akvaryuma geçeriz. Ekipmanlar yemler vs. derken masraf alır başını gider. Bunu göze alarak devam edebilir yada sahiplendirme yapabilirsiniz.

Akvaryum minimum 30 litre olmak üzere 50-60-80-100 ne kadar büyük alırsanız o kadar uzun süre gider. Ona göre su ısıtıcı ve filtre alacaksınız.

Lamba standarttır. Bu linkte satılıyor.

Haşlanmış yumurta akı ve birkaç dakika haşlanmış kıyma parçası deneyin. Yerse yemden kaynaklı problem vardır.

Hayvanı ufak varsayıyorum. Stick yemde tropical axolotl yada omega one juvenile turtle sticks yemlerinden birini alın. Gammarusta sera raffy I, tetra yada dajana markalardan birinin gammarusunu alın. Sabah stick yemi akşam gammarusu verin. Netten alacaksınız piyasa petshoplarında bulunmaz.
Şimdilik kalorifere yakın koyun. Hayvan üşümemeli.

Yem için hayvan size doğru gelmeye çalışıyor.

Hayvanı dışarı çıkarmayın. Mikrop kapabilir. Bu da göz ve kulak enfeksiyonuna neden olur.

Bu hayvanlar soğukkanlı canlılardır. Sıcakkanlı hayvan davranışı beklemeyin. Tamamen içgüdüleri ile hareket ederler.
 
Son düzenleme:
Geri
Üst