Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam yemek yemiyor ve sürekli uyuyor

Kero

Yeni Üye
Arkadaşlar merhaba ,
Kaplumbağam 1 gündür sürekli uyumak istiyor ve akvaryumun dibinde duruyor.
sabah bir aksam bir yemek veriyorum ama bu sabah yemedi.şimdi akşam da verdim yemedi ve uyudu.
Sizce be olabilir?
Veterinere götürmeli miyim?

Desteğinize ihtiyacım var, şimdiden teşekkür ederim.

Arkadaşlar merhaba ,
Kaplumbağam 1 gündür sürekli uyumak istiyor ve akvaryumun dibinde duruyor.
sabah bir aksam bir yemek veriyorum ama bu sabah yemedi.şimdi akşam da verdim yemedi ve uyudu.
Sizce be olabilir?
Veterinere götürmeli miyim?

Desteğinize ihtiyacım var, şimdiden teşekkür ederim.
Yazmayı unutmuşum.
Ek olarak akvaryum içerisinde 100w su ısıtıcı mevcut. 1 adet uv lamba ile dipte de kum mevcut. Ayrıca kuru alanı da var.
Pazar günü suyunu değiştirdim kokuyor diye. Şimdi daha beter kokmaya başlamış. Acaba soğuktan Üşüyüp akciğer enfeksiyonu falan olmuş mudur ? (Kaplumbağam 10 yaşında)

Merhaba geçmiş olsun benim kaplmbağamda böyleydi kuru alandaki çimleri yemiş meğerse 10 günde daha yeni toparlıyor akciğer enfeksiyonu belirtileri var mı grupta belirtileri yazıyor

Suya koyulduğunda dibe çökmesi ve suyun dibinde hiç hareket etmemesi. ( bu büyük hayvanlar için geçerli.
İştahsızlık
Birtek bu ikisi var.
Sizin bebek iyileşti mi?
İyileştiyse ne yaptınız ? Yemek yiyor muydu ?

Kabuk boyu kaç cm?

Uv lamba ısı vermez, ısıtma lambası olacak. Bu konuda bilgi verdim burdaki ampullerden alacaksınız.

Su 28 derece sabit ısıda olacak yalnız alanda ısıtma lambası olmadığı için hayvan her çıktığında üşür. Ve ortam soğuk ise hayvan çıkmak yerine su içinde duracaktır.

Kabuk boyu kaç cm?

Uv lamba ısı vermez, ısıtma lambası olacak. Bu konuda bilgi verdim burdaki ampullerden alacaksınız.

Su 28 derece sabit ısıda olacak yalnız alanda ısıtma lambası olmadığı için hayvan her çıktığında üşür. Ve ortam soğuk ise hayvan çıkmak yerine su içinde duracaktır.
Tamamdır bundan alıyorum şimdi.
Ekstra olarak sizce erkenden veterinere götürmem gerekli midir?
kabuk boyu 23cm ölçmüştüm (2024 ün 9.ayında )

Suya koyulduğunda dibe çökmesi ve suyun dibinde hiç hareket etmemesi. ( bu büyük hayvanlar için geçerli.
İştahsızlık
Birtek bu ikisi var.
Sizin bebek iyileşti mi?
İyileştiyse ne yaptınız ? Yemek yiyor muydu ?
benimki 15 yaşında evet düzeliyor cok uzun süre yemedi uykuluydu gentagut damla içirdim her gün sabahları agzına vitamin damlattım reptivit marka 10 gün hiç kıpırdamadı marul haşlanmış kıyma denemeleri yaptım hergün geçen 1 parça yedi gün aşırı açıldı suan daha iyi son 2 3 gündür

benimki 15 yaşında evet düzeliyor cok uzun süre yemedi uykuluydu gentagut damla içirdim her gün sabahları agzına vitamin damlattım reptivit marka 10 gün hiç kıpırdamadı marul haşlanmış kıyma denemeleri yaptım hergün geçen 1 parça yedi gün aşırı açıldı suan daha iyi son 2 3 gündür

teşekkür ederim.
Benim bebiste sırtındada ufak renk değişimleri var en azından onları da sormak icin veterinere gotureceğim.
Duruma göre bilgi paylaşacağım

teşekkür ederim.
Benim bebiste sırtındada ufak renk değişimleri var en azından onları da sormak icin veterinere gotureceğim.
Duruma göre bilgi paylaşacağım
Umarım bişleyi çıkmaz egzotik hayvanlardan anlayan veteriner bulmalısınız istanbuldaysanız Avcılarda cerrahpaşa Hayvan hastanesi var orayı öneriyor herkes

Lambayı halledin hayvan ısınsın metabolizması canlansın.

Hayvanın su dışında mümkünse başı dışarıda iken üstbağasının ve önden gözlerinin resmini çekip atın.

Hayvan dişi ise önceden boş yumurta attı mı?

Yem olarak hangi markaları kullanıyorsunuz?

Hayvanın dışkılaması nasıl kabız olabilir mi? 45 derece açıyla tutup ağzına 2 damla zeytinyağı damlatın.

Hayvan iri akvaryumda taş çakıl varsa yutmuş olabilir mi?

Lambayı halledin hayvan ısınsın metabolizması canlansın.

Hayvanın su dışında mümkünse başı dışarıda iken üstbağasının ve önden gözlerinin resmini çekip atın.

Hayvan dişi ise önceden boş yumurta attı mı?

Yem olarak hangi markaları kullanıyorsunuz?

Hayvanın dışkılaması nasıl kabız olabilir mi? 45 derece açıyla tutup ağzına 2 damla zeytinyağı damlatın.

Hayvan iri akvaryumda taş çakıl varsa yutmuş olabilir mi?
Öncelikle ısı işini çözdüm.
Hayvan dişi evet ama daha önce boş yumurta atmadı.
Yem olarak genellikle sera kullanıyorum ama geçen gün forumdaki arkadaşların önerdiği vitaminli stick yemlerden aldim.(normalde gammarus kullanıyorum)
kabız gibi evet ama son günlerde geçti gibi çünkü biraz korktuğum için veterinere goturdum. Bana antibiyotik verdiler. Uyku ve açlık sorunu geçti gibi ama devam edeceğim antibiyotiğe. 2 gün daha.
ya ufak tefek kumlar var onları yutup tükürüyor, sanırsam bu sindirim icin uygundu. Büyük taş falan yok.

Herşey için çok teşekkür ederim. Mutlu kapluslar.

Kumu yemesinde sıkıntı yok. İçindeki yem artıklarını ayırırken birazda yer.

Lamba metabolizmasını canlandırır. İştahı yerine gelir. Kış aylarından çıkınca normal haline döner.

Tamam antibiyotiği 2 gün daha kullanıp bırakın. Hastalığa dair birşey yoksa boş yere yükleme olmasın.

Geri