Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağam yemek yemiyor

hazeelq

Yeni Üye
merhabalar, yaklaşık 4 5 gün önce bir kaplumbağa sahiplendim ama yemek yemeyi red ediyor. öncelikle kendisine büyük ve düz tabanli plastik bir kapta bakıyorum, zemin düzeyli bir rampasi var onun yanında orta boy bir kaç taştan yaptığım rampaya benzer bir dinlenme yeri var ve orayı çok seviyor, ona özel yem aldım ama yemini yemiyor. araştırma yaptım ve stresten olduğunu düşünüyorum ama kaplumbağa besleyen bir arkadaşım bana bir kaç tane küçük karides verdi ona vermem için ve önüne 3 tane attım saniyesinde yedi, arkadaşım çok vermememi söylediği için tekrar normal yem demedim, arkadaşım karidesin yanında kendi kullandığı yemide koymuş, onuda denedim ve önüne attığımda yemeğe çalışıyor gibi ısırmak için hamle yapıp sonra bir kere denedikten sonra yada tam ısırmadan bile yemi yemeyi red ediyor kendini geriye çekiyor ve yemekten kaçıyor. kendisi şuanda minnacik yaklaşık 3 4 cm arası, suyunu kabuğunu tamamen kapatacak şekilde dolduruyorum kafasını su üstüne kaldirabiliyor ve yüzebiliyor ayrıca belki yemek ister diye bi çay bardağını ters çevirip yemekleri oraya koydum, o kadar telaşlaniyorum ki yemek yemiyor diye isterse yemesi için oraya bıraktım çünkü günlerdir yemek yemedi. araştırma yaptım ve herkes suyunun 28 29 sıcaklıkta olmasını söylüyor ve ısıtıcısının olması gerektiğini, ısıtıcısı var ve genellikle açık tutuyorum, arada kapamalı mıyım bilmiyorum o yüzden kapatmak yerine ısısını düşüyorum, günde bir iki kez su ısıtıp suyuna ekliyorum suyunu ılıklaştırıyorum. şuanda suyunu bir kere değiştirdim ama suyunu haftada 2 yada 3 kez değiştirmeyi düşünüyorum, neyi yanlış yaptığımı bilmiyorum ama karides dışı bir şey yemedi. Bir çok şey denedim mesela marul, patates, havuç ayrıca patatesi ve havucu haşlayıp tekrar denedim ama bunları yemeyi reddediyor napabilirim

Foruma hoşgeldiniz.

Akvaryum alacaksınız. Minimum 30 litre olmak üzere 50-60-80-100 ne kadar büyük alırsanız o kadar uzun süre gider. Su ısıtıcı, ısıtma lambası, kuru alan ve filtre olacak.

Şimdilik su değişimini emsal sıcaklıkta su ile yapacaksınız. Kalorifere yakın koyun. Lamba yoksa suyu 28 dereceye yükseltmeyin. Su sabit ısıda olacak. Gece lambayı kaparız. Gece hayvan su içinde uyumalı yoksa üşütür ve akciğer enfeksiyonuna çevirir.

Kullandığınız yemler ne marka?

Gammarustan devam edin. Sebze için daha küçük 6 cm kabuk boyuna kadar bekleyin.

Bu hayvanların tükürük bezi yoktur suda yemeleri gerek. Kuru yere koymayın.

Geri