Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam yemek yemiyor.

Pudingkokusu

Yeni Üye
Ne yaptıysam yemek yediremedim. Trip atıyor gibi sanki anlamıyorum. Karidese aşırı tok olsalar bile hayır demiyorlardı normalde. Şimdi kaplumbağam Coco kafasını çeviriyor. vitamin de veremiyorum yemediği için. günün çoğunda uyuyor. sabahları güneşe çıkarıyorum biraz daha hareketleniyor. ama hala asla yemek yemiyor. kafasını çeviriyor resmen. güneşte güneşlenmeye bayılıyor. gerekli ışıktan da aldım. doğal ışık alamadıklarında o ışıktan alsınlar gerekli vitamini diye. yine onun önünde de güneşleniyor. bugün farkettim bir iki defa ağzını açmıştı nefes alır gibi. bir sitede akciğer enfeksiyonu olabilir diyorlardı. veterinerlere soruyorum, hepsi su kaplumbağasına bakmıyoruz diyorlar. ne yapacağımı şaşırdım.

Akvaryum ölçüleri nedir?

Su ısıtıcı ve ısıtma lambası var mı?

Kuru alan var mı?

Hayvanın kabuk boyu kaç cm?

Kullandığınız bütün ekipman, takviye ne varsa fotoğrafını atın.

Akvaryumun bir fotoğrafını atın.

Hayvanın bir fotoğrafını atın.

Veterinere götürmeyin öldürüp elinize verir. Sorulan soruları eksiksiz cevaplayın.

Akvaryum ölçüleri nedir?

Su ısıtıcı ve ısıtma lambası var mı?

Kuru alan var mı?

Hayvanın kabuk boyu kaç cm?

Kullandığınız bütün ekipman, takviye ne varsa fotoğrafını atın.

Akvaryumun bir fotoğrafını atın.

Hayvanın bir fotoğrafını atın.
akvaryumumuz 30cmx22cm yükseklik olarak da 23 cm gibi bir şey. 2 tane yavru su kaplumbağam var. Çiko iyi ama Coco halsiz ve bir şey yememekte inatçı. su ısıtıcımız yok sadece. ısıtma lambası var. gündüz de güneşe çıkartıyorum sabah bi 2-3 saat olabildiğince doğal güneş de alıyor ve Coco aşırı seviyor güneşlenmeyi. hasta olduğunu varsayarsak, hastalanmadan önce daha da seviyordu. Bir de günün büyük bölümünde uyuyor. Güneşe çıktığında hareketleniyor az biraz (hasta olmadan önce hareketliydi hep ve güneşe çıkınca aşırı mutlu oluyordu güneşleniyordu.). Evet rampayla üst tarafa çıkıp kuru alanda durabiliyorlar. Mama olarak kurutulmuş bebek karides veriyorum sabah ve akşam. ara öğün olarak da havuç veriyorum. havuçu aşırı seviyorlar. marul ve salatalık da daha önce denedik ama sevmediler yemediler. ekstra olarak karideslerine vitamin damlatıyorum haftada 2 kere falan. tabi Coco asla yemiyor. hatta ben damlattığımı görünce mi yememeye başladı acaba diye bile düşündüm. vitaminleri geldiğinde yeni yeni az yemeye başlamıştı Coco. vitaminli karides asla yemedi. ondan sonra da havuç bile yememeye başladı zaten. sanırım bugün 4 veya 5. gün. 4 veya 5 gün önce havuç yemişti en son (muhtemelen 4 gün). Ayrıca kabukları beyazladığı için bu antiseptikten sürdüm 2 kere. ama tabi bundan önceydi yememeye başlaması. resmen kafasını çeviriyor inat ediyor. 2 kere vitamini parmağıma sürüp ağzına değdirdim belki yutar diye. ama asla açmadı ağzını muhtemelen bir işe de yaramadı. resimleri de yüklüyorum. 3 cm kabuk boyu.

Ekli dosyalar

• akvaryumumuz.jpg
    akvaryumumuz.jpg
    222 KB · Görüntüleme: 11
  • vitamin ve antiseptik.jpg
    vitamin ve antiseptik.jpg
    205.3 KB · Görüntüleme: 10
  • Coco kabuk boyu.jpg
    Coco kabuk boyu.jpg
    158.3 KB · Görüntüleme: 9
  • Coco.jpg
    Coco.jpg
    164.6 KB · Görüntüleme: 11
Tabandaki tüm taşları kabukları ve kuru alandaki ağacı çıkartın.

Beyaz kutulu jel yazan zararlı onu çöpe atın. Hayvanin kabuğunun nefes almasını engelleyip çürütüyor.

Su ısıtıcı ve ısıtma lambası gerekli yaz kış çalışır. Su sıcaklığı sabit 28 derece olmalı.

Güneşe çıkarmayın. Kafa derisi ince başına Güneş geçerse ağzından burnundan kan gelip ölür.

Su ısıtıcı, ampul ve ampul tutucu burada satılıyor. Sadece armut şeklinde halojen ampul kullanıyoru. Yazın28 kışın52Watt kullanın.

Hayvan esinti veya klımaya maruz kaldı mı?

Deepfix reptivit olanı öğlen ağzına 1 damla damlatın.

Eczaneden genta veya gentagut alın bunun kullanımını admin bakınca yazar.

Hayvanın gözleri de kapalı mı?

Tabandaki tüm taşları kabukları ve kuru alandaki ağacı çıkartın.

Beyaz kutulu jel yazan zararlı onu çöpe atın. Hayvanin kabuğunun nefes almasını engelleyip çürütüyor.

Su ısıtıcı ve ısıtma lambası gerekli yaz kış çalışır. Su sıcaklığı sabit 28 derece olmalı.

Güneşe çıkarmayın. Kafa derisi ince başına Güneş geçerse ağzından burnundan kan gelip ölür.

Su ısıtıcı, ampul ve ampul tutucu burada satılıyor. Sadece armut şeklinde halojen ampul kullanıyoru. Yazın28 kışın52Watt kullanın.

Hayvan esinti veya klımaya maruz kaldı mı?

Deepfix reptivit olanı öğlen ağzına 1 damla damlatın.

Eczaneden genta veya gentagut alın bunun kullanımını admin bakınca yazar.

Hayvanın gözleri de kapalı mı?
Evet klimaya maruz kaldı :( Ondan olabileceğini tahmin ettik biraz ama emin olamamıştık. Çiko iyi çünkü. ikisini de etkilerdi etkilese diye düşünmüştüm. Dikkat edeyim ona. Teşekkür ediyorum. Öğlen 1 damla damlatayım tamamdır. Ama ağzını açmıyor zorlamaktan da çekiniyorum. Bir kere Çikonun boğazında yemek kaldı sanıp korktum panikle sallamıştım yutsun diye, hayvanı da korkutmuştum farketmeden. Ondan sonra Coco biraz uzak durmuştu benden. Çikoyu salladığımı görünce korkmuştu galiba etkilenmişti. Kısacası ağzını açmazsa yine de zorla açmam mı gerekir? Eczaneden dediğiniz ürüne bakacağım teşekkür ederim. Ayrıca su ısıtıcı için de teşekkür ederim. Bu dış etkenler yüzünden yemek yemiyor olabilir diyorsunuz yani değil mi? Bir süre sonra yemeye başlar mı? İnternette aç kalma süresinin 1 hafta olduğu yazıyor. Ne kadar dayanacak yemeden anlamıyorum. Koşulları tekrar gözden geçireyim dikkat edeyim. Umarım en kısa zamanda yemeye başlar. Bir de gözleri her zaman kapalı değil. Gün içerisinde bazen uyuyor bazen uyanıyor. Fotoğrafı çekerken uyuyorlardı ikisi de. Sonra farkedince uyandı.

Evet klimaya maruz kaldı :( Ondan olabileceğini tahmin ettik biraz ama emin olamamıştık. Çiko iyi çünkü. ikisini de etkilerdi etkilese diye düşünmüştüm. Dikkat edeyim ona. Teşekkür ediyorum. Öğlen 1 damla damlatayım tamamdır. Ama ağzını açmıyor zorlamaktan da çekiniyorum. Bir kere Çikonun boğazında yemek kaldı sanıp korktum panikle sallamıştım yutsun diye, hayvanı da korkutmuştum farketmeden. Ondan sonra Coco biraz uzak durmuştu benden. Çikoyu salladığımı görünce korkmuştu galiba etkilenmişti. Kısacası ağzını açmazsa yine de zorla açmam mı gerekir? Eczaneden dediğiniz ürüne bakacağım teşekkür ederim. Ayrıca su ısıtıcı için de teşekkür ederim. Bu dış etkenler yüzünden yemek yemiyor olabilir diyorsunuz yani değil mi? Bir süre sonra yemeye başlar mı? İnternette aç kalma süresinin 1 hafta olduğu yazıyor. Ne kadar dayanacak yemeden anlamıyorum. Koşulları tekrar gözden geçireyim dikkat edeyim. Umarım en kısa zamanda yemeye başlar. Bir de gözleri her zaman kapalı değil. Gün içerisinde bazen uyuyor bazen uyanıyor. Fotoğrafı çekerken uyuyorlardı ikisi de. Sonra farkedince uyandı.
Hayvan hasta tedavi edilmezse ölecek.

Zararli dekor ve takviyeyi çöpe atin.

Ekipmanları eksiksiz tamamlayın.

Reptivite başlayın gentayı alın. Admin bakınca genta için damla sayısını söyler.

Foruma hoşgeldiniz.

Hayvan üşütmüş. Enfeksiyon başlamış. Eczaneden gentagut göz damlası alın sabah akşam 45 derece açıyla tutup ağzına ikişer damla damlatın.

Haşlanmış yumurta akı ve birkaç dakika haşlanmış kıyma parçası deneyin.

Gammarus kapalı kutuda değil mi açık yem kullanmıyoruz. Ek olarak tropical axolotl yada omega one juvenile turtle sticks yemlerinden birini alın. Sabah stick yemi akşam gammarusu verin.

Güneşe çıkarmayın. Güneş ıaısı dengesizdir. Güneş çarparsa beyin kanamasına neden olur.

Isıtma lambası kullanıyoruz.

Kabuk jelini çöpe atın. Kabuğun canına okuyor.

Vitamini 2 günde bir 1 damla damlatın.

1 hafta sonra bakalım.

Foruma hoşgeldiniz.

Hayvan üşütmüş. Enfeksiyon başlamış. Eczaneden gentagut göz damlası alın sabah akşam 45 derece açıyla tutup ağzına ikişer damla damlatın.

Haşlanmış yumurta akı ve birkaç dakika haşlanmış kıyma parçası deneyin.

Gammarus kapalı kutuda değil mi açık yem kullanmıyoruz. Ek olarak tropical axolotl yada omega one juvenile turtle sticks yemlerinden birini alın. Sabah stick yemi akşam gammarusu verin.

Güneşe çıkarmayın. Güneş ıaısı dengesizdir. Güneş çarparsa beyin kanamasına neden olur.

Isıtma lambası kullanıyoruz.

Kabuk jelini çöpe atın. Kabuğun canına okuyor.

Vitamini 2 günde bir 1 damla damlatın.

1 hafta sonra bakalım.
Çok teşekkür ederim yapacağım hepsini 🙏🏻

Geri