Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam yemi tam yemiyor

byr

Bronz 2 Üye
4cm boyunda kaplumbağam var cumartesi suyunu değiştirdim kabuk fırçalaması yaptım her şey tam yemenin hepsini yiyor onda sıkıntı yok ama yemeği önüne attığımda biraz bakiyo sanki tereddüte kalmış gibi yiyimmi yemeyimmi diye önüne doğru biraz ittiriyorum elimle yemi gosteriyorum öyle yiyor yani biraz kırgınlık var gibi stres gibi onun dışında güzel yüzüyor dinleniyor akciğer enfeksiyonu belirtisi yok yem kutusunu görünce deli oluyodu şimdi öyle yapmıyor

Deep fix reptivit vitamin günü Çarşamba günü o gün veriyorum haftada
1 hafta boyunca acaba dudağına ruj gibi damlatsammi

Hayvan lamba altındaysa yada yeni suya inmiş ise onun bir mayışıklığı olur. Yeme üşünerek gider.

Su ve alan uygun ısı değerlerinde mi?

Yemler ne marka? Bazı yemlere karşı mevsimsel geçiş döneminde ilgi kaybolur.

Vitamini 4 gün boyunca günde 1 damla verin.

OMEGA one juvenille stick yem
Sera raffy ı yemler
Anlamadım akciğer belirtisi yok nefes hırıltılı gelmiyor suda yan yuzmuyor dibe batabiliyor su üstünde durmuyor hareketli

Pencereden güneşi yada kapalı havayı görüyorsa bu da etkiliyor hayvanları. Yaza mı giriyoruz kışa mı hissi doğuyor. Her ne kadar ısıtma lambası bu durumu tolere etse de hayvanlar pencereden yansıyan güneşi gördüğünde daha canlı oluyorlar.

Bugün tam yemeden kesildi eski iştah kalmadı yemin yanından geçti yemedi

Bide dün kuru alanda kafasını içine çekip ses çıkartıgini gördüm yanındayken bunu birkaç dakika arayla yaptı 2 kere heralde akciğer enfeksiyonu

Arada dibe batabiliyor kendini serbest bıraktığında su üstüne çıkıyor

Su ısıtıcı acil. Eczaneden gentagut göz damlası alıp sabah akşam ağzına 2 damla damlatın.

Su ısıtıcı olmadan gentagut kullanabilirmiyim şuan alamam gentagutla yasatamazmiyiz birkaç hafta gibi bide gentagut kullanırsam yasarmi

Kullanın bakalım.

Metabolizmanın canlı olması için ısı şart.

Cem abi benim aklıma şey geldi ise yararmi bilmiyorum normal pet şişe yada cam şişe gibi ona sıcak su koyucam akvaryumdaki suyu ısıtır bı nebze olsa heralde şişe sogudukca değiştiririm bı sorun olmaz heralde biraz 26 derece gibi biseyi bulur heralde demi su ısıtıcı alana kadar böyle bişey yapmak istiyorum sen onayı verirsen yaparım akvaryumun 4 köşesine öyle yapmayı düşünüyorum

Son düzenleme:
Cem abi şimdi gentaguta basliyacam yarın bide bu deep fix reptivit vitamini kullaniyimmi yani gentagut+deep fix reptivit deep fix reptivit yemiyle yediremiyom ağzına suruyummi ne zaman kullaniyim tarif edersen

Cem abi şimdi gentaguta basliyacam yarın bide bu deep fix reptivit vitamini kullaniyimmi yani gentagut+deep fix reptivit deep fix reptivit yemiyle yediremiyom ağzına suruyummi ne zaman kullaniyim tarif edersen
Sana bir aydır diyoruz lamba ve ısıtıcı diye.

Suya sicak sişe koymayın. Stabil sıcaklık sağlayamazsınız. Su ısıtıcı acil. Pethoplari ve akvaryumcuları gezin uygun fiyatlı bulursunuz.

Lamba 52Watt halojen ampul elektrikçide 25tl. Yoksa bunu da al.

Deepfix ve gentagutu alın admin bakinca kullanımını söyler.

Petşişe işi anlık çare gibi gözükse de sağlıklı değil. Gece su soğuyacak. Sürekli metabolizmasını adapte etmeye çalışırken iyice yıpranacak bunun yerine ısının sabit durması daha sağlıklı. Ama su ısıtıcı şart.

Geri