Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbagam yemiyor kuru alanda cok fazla kaliyor

Mertfbrc

Bronz 5 Üye
Merhaba benim yaklasik 20 yillik bir disi kaplumbagam var dun aksam kucuk kuzenim akvaryumun icine biber ve first naneli sakiz atmis gece gordugumde sakiz da kucuk izler vardi sanki issirilmis gibi bugun diger gunlerin aksine kaplumbagam kuru alanda 6 7 saat gecirdi ve aksam verdigim marullari yemedi sizce ne yapmam gerekiyor filtrem cok guclu su kirlenmiyor diye 7 aydir hic temizlemedim sadece eksilen suyu koydum suyu degistirmek gerekirmi ? Kaplumbagamin su sicakligi suanda 25 bucuk 26 derece ne yapmam gerekiyor suyunu mu degistiriyim bu arada son bir haftadir yemim bittigi icin salatalik marul gibi seyler veriyorum

İz derken parça kopardığından kastediyorsun sanırım. Parçalar küçük olduğuna göre her ne kadar midesinde çözülmese de çıkaracaktır. 20 yaşında olduğuna göre hayvan 25-30 cm kabuk boyunda var. Yinede rahat çıkarması açısından ağzına devit varsa yoksa zeytinyağıda olur iki damla damlatırsın. Sakız çözünmediği için silis kum yemesi yapışacağı için fayda vermez.

Kısmi değişim ve buharlaşmaya bağlı su eklemeleri suyu tazeler. Suda veya tabanda pislik var ise onları dip sifonu ya da hortum ile al. Yalnız bu su eklemelerle tazelense de seneyi geçmeden tam bir su değişimi iyi olur. Bazı filtre malzemeleri 3 ay bazıları 6 ay gider. Bu sebeple 6 ayda bir yenileme faydalı olacaktır. Yalnız substrat pro kullanıyor isen onu akvaryum suyu ile leğende yıka ve pis suyu döküp yine akvaryum suyu doldurup içinde beklet. Eski sudan akvaryumda bir miktar dursun. Gerisini yenile. Bu aşamada yeni su klorlu olmamalı. Bu bakterileri öldürür. Toz girmeyecek şekilde damacanalara doldurup bekletirsen klor uçar. Veya ucuz içme suyu ile harmanlayabilir yada lavabo altı arıtma cihazından su alarak işi halledersin.

Eğer akvaryum çok büyük ise mecbur doğrudan şebeke suyu kullanırsın. O durumda da yeni bakteri kolonisi oluşumu ortalama 28 gün sonra başlar.

Yem alana kadar yumurtayı haşlayıp beyazından verebilirsin.

Yem olarak sera raffy P, sera mineral, jbl agil, tetra reptomin alacaksın. Protein olarak jbl energil veya yeni çıktı tropical carnivor alabilirsin bunda cırcır böceği, kan kurdu ve stick yemler var. Benimkiler severek yiyorlar. Marul vs. Verdiğine göre sera vitale gerek yok.

Teleskop akvaryumda fiyatlar iyi sitede güvenilirdir. Bazıları tükendi sipariş vermişler bugün yarın gelir. Arayıp depoda olup olmadığını teyit etmen iyi olur. Güncellemeyi biraz geciktiriyorlar.

Bakmışken filtre malzemelerine de bakarsın.

Cvp: Kaplumbagam yemiyor kuru alanda cok fazla kaliyor

Tesekkur ederim bu sabah yumurta beyazi verdim yedi baya istahliydi .bu filtrenin icine hangi malzemeleri koymam gerekiyor sirasi onemlimi ?

Kaç sepet var filtrede ?

Dolphin c-1600 5 adet sepet var

Güzel, en alt kata seramik üstü sünger;
2. Sepete elyaf jbl clearmec üstü elyaf;
3. Sepete elyaf zeolite üstü elyaf. Zeolite de jbl ammo, prodac ve hydor markalardan birini.;
4. Sepete elyaf üstü lav taşı, eheim substrat veya eheim substrat pro üstü elyaf. Pro olan yıkanarak birkaç sene kullanılabilir. Pahalıdır ama ömür anlamında diğerlerinden ucuza gelir;
5. Yani üst sepete elyaf eheim carbon üstü elyaf.

Elyaf olarak jbl symec al. Ya 250'lik yada 500 gramlığını hangisi hesaplı olursa. 1000'lik olanı geniştir. Kenarını kesiyoruz, fire veriyor.

Eğer yosun ve kahverengi alg olayları var ise jbl silikat ex veya seachem phosguard kullan. Bunlardan birini kullanırsan jbl clearmec'i çıkarıp zeoliti 2. Kata alıp bu ürünleri 3. Katta kullanacaksın.

Bir kısmı torbasız gelir. Bunun için ya Ti-sert marka torba al yada müjdenin diz altı kadın çorabından alıp kullan. 10 tane torba al. Yedek dursun.

Seramik torbasız açıkta duracak. Seramikte gerçek seramik uzun ömürlüdür sıcak su ile yıkanarak kullanılmaya devam edilir. Bir de emici olan tozdan sinterlenmiş olanları var. Bu pislik içindeki amonyak ve türevlerini emer. Performans olarak iyi fakat ömrü azdır. Bunda ise fluval seramik iyidir. Ben normal seramiğin üstüne bundan boşluk yerlere bir avuç kadar koyuyorum. 6 ayda bir atıp yeniliyorum.

Bu dolphinin kalitesi nasıl, ses gürültü çok mu ?

Dolphin c-1600 5 adet sepet var

Gayet guzel temizliyor sesi biraz fazla gibi yalitim icin sporcu mati kulandim suan odamda ve rahat uyuyabiliyorum 7 aydir hic suyu degistirmedim hala cok berrak 120 litre akvaryumum

O zaman dolap içi konumlandırılırsa ses minimize olur. Filtre gerçekten güçlüymüş. O akvaryuma 800 lt/h yeterli olurdu. Debi 1600 ise 400-450 litre akvaryumu döndürür. Hayvanı uçurmuyorsa iyi.

Hayvan okadar agirki etki etmiyor ve disa su veren hortumu yaklasik 10 tane deligi olan fiskiye ceklinde bir plastikten verdim birazda yukari dogru konumlandirdim etkisi olmuyor hayvana saglikli bir sekilde yuzuyor suan

Ekli dosyalar

• IMG_8467.JPG
    IMG_8467.JPG
    75.4 KB · Görüntüleme: 76
Akvaryuma silis kum al hayvan eşelenip oyalansın. Bir de mango kökü. Boş boş oturmasın.

Dışkıladı mı ne oldu durum ?

Evet hersey normale döndü diskisi ilk biraz yesildi ikinci yaptiginda normal herzmanki kahverengimsi tengini aldi . Silis kumu nekadar aliyim birde filtre kumu cekmezmi icine hayvan eselesikce ?

Akvaryumun ölçüsü nedir en*boy ?

Emiş borusu önündekiler havalanırsa bir miktar girer bu da 6 ayda çorba kaşığı kadar olur ya da daha az. Kovada biriken kumu pis suyu yavaşça döküp temiz su ile çalkala ve yine yavaşça dök. Kum temizlenir onu tekrar akvaryuma dökersin.

Aslında bu hayvandan ziyade biz kumu belli sürelerde karıştırıp havalandırdığımızda oluyor. Hayvan kaldırdığında yükselmiyor o kadar, kum zaten ağır.

Dediginiz urunlere baktim cok basarililar ancak suan icin butcemi biraz asti yinede birazdaha ekleyebilirim bu gonderdigim malzemeler is gorurmu gormesse ne gibi degisiklikler yapayim dediginiz gibi kahverngi alg ve yosun olusumu var akvaryumda oyuzden prodac in urununu aldim 2. Sepete

Bu arada akvaryumumun olcusu 100 e 50 5 kg kum aldim yeterli olurmu ?

Birde bu sayfa var eklemeyi unutmusum

Ekli dosyalar

• IMG_8485.PNG
    IMG_8485.PNG
    236.9 KB · Görüntüleme: 79
  • IMG_8486.PNG
    IMG_8486.PNG
    188.2 KB · Görüntüleme: 73
  • IMG_8487.PNG
    IMG_8487.PNG
    165.7 KB · Görüntüleme: 82
  • IMG_8489.PNG
    IMG_8489.PNG
    240.8 KB · Görüntüleme: 74
5 cm yükselti desek 25 kg silis lazım. Ben 42 kg kullandım. Elyafta direk jbl symec al. Kalın lifli ve güzel.

Resimdeki prodac substrat; yosun alg için seachem phosguard almışsın. Teleskop ile fiyatları kıyasla olmadı her ikisinden ayrı ayrı getirt. Pasifik pette ücretsiz kargo limiti nedir bilmiyorum. Teleskopta 50 tl üstü ücretsiz.

Fiyatlar uygun gözüküyor. Ömürleri ne kadar bilmiyorum.

Filtre torbası işini unutma.

Suan hersey tamam siparisim geldi kumu koydum sadece filtre malzemelerini dizmek kaldi onu da yapacagim ama bir sorum var bu filtre malzemelerini yikayacakmiyim sifir olanlari yoksa direk yikamadan filtrenin icine mi koyacagim?

Hepsini yıkayacaksın. Üzerlerindeki toz gidecek. Carbonunda ağır siyahlığını al. Siyahlık tam gitmez renk hafifleşsin yeter. Sepette iki elyaf arası sığacak kadar koy. Taşmasın.

Elyafı uygun ölçüde kesip ıslatarak öyle koy kabarıklığı gitsin.

Geri