Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam Yeni Kuru Alanıma çıkmıyor??

ninjakaplumbağa19

Gümüş 2 Üye
Öncelikle Selamın Aleyküm Arkadaşlar benim kaplumbağam yeni yaptığım kuru alana çıkmıyor?Nedeni ne olabilir ölür diye korkuyorum ölürmü, yoksa ölüm fanusuna koyucam.Çok sinir oldum bu işe Lütfen cevap Yazın Yazandan Allah Razı Olsun.

mailto:/img801/3395/1305131949.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Cvp: Kaplumbağam Yeni Kuru Alanıma çıkmıyor??

sakın koyma ölüm fanusuna Kuru alana çıkmasa bile boğulmaz o Yukadan nefes alıyolar ara sıra yetiyo onlara Sen başında beklersen çıkmaz kuru alana. Uzak durcan o zamanla alışcak çıkmaya başlıycak sonra balerin gibi güneşlencek orda rahat bırak sen onu :33:

Kuru alan lamban var dimi ? ıstıcında var mı ?

kuru alan sicak deilse cikmaz korkma olmez :D kuru alani birlambayla ist o zamancikar yemi kuru alana koy belkiozman cikar

Kuru alanı ampul ile ısıtmak gerekiyor. Isı bu bölgede 31-33 derece olmalı. Kuru alana alışması zaman alır. Fazla hareketli bir bölge ise yada çok yanında durursanız bu süreç bayağı uzar. Bu sebeple bulunduğu yerde fazla hareket olmasın.

Ayrıca suda ısıtıcı ve filtre olmalı. Umarım bunlar vardır. Su ısısı 26-28 derece olmalı.

Tavsiyem ufak bir ipek bitki koyarsanız gece tutunup uyur gündüzde saklanıp rahat eder.

resim net çıkmamış ama gördüğüm kadarıyla kuru alanın rampa meyili fazla ve sanıyorum florasan lamba kullanıyorsun. bu uygun değil. emrenin söylediklerini dikkate almalısın.

Yukarida gayet net aciklanmis bunlari uyguladiktan sonra cikmamakta israr ederse kuru alana yem birakabilirsin mutlaka kokusunu alip cikar ben oyle alistirmistim

Cvp: RE: Kaplumbağam Yeni Kuru Alanıma çıkmıyor??

flora11' Alıntı:
Yukarida gayet net aciklanmis bunlari uyguladiktan sonra cikmamakta israr ederse kuru alana yem birakabilirsin mutlaka kokusunu alip cikar ben oyle alistirmistim

Çok güzel bir hatırlatmada bulundun İpek. Bu uygulamayı da ek olarak yapmakta fayda var.

Çok teşekürler herkese.Sizce strafordan yapsam iyi olabilirmi?

Bişey daha sorcam kusura bakmayın ısıtıcı alcam bu hafta yatay koysam bişey olurmu? Çok Önemli Patlarsa ama Çelik alcam.Şimdiden teşekürler.

Straforu ısırabilirler, bu sebeple çıplak kullanmak iyi olmaz. Derz dolgu ile kaplanabilir. Cd kabıda alternatif olarak düşünülebilir.

Isıtıcıların nasıl konumlanacağı markaya göre değişir. Kutusundan bakıp yerleştirebilirsiniz. Ancak akvaryum sadece yatay konumlandırmaya müsaitse buna göre ısıtıcı almakta fayda var.

Geri