Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam yenileri rahat bırakmıyor

Polat Geyik

Gümüş 5 Üye
AEK Abi,Cem abi yardım. 1 saat önce 3 tane bebek kaplumbağa alıp eve getirdim bizim 7 aylık Canberk in yanına koydum.Canberk 4 aydır tek başınaydı.Sonra Canberk içlerinden birine kafayı taktı .Yanına gidip ellerini  kulağına götürüyor ve deli gibi titretiyor daha önce hiç böyle bir şey yapmamıştı . Bildiğim kadarıyla bu kur yapma hareketi. Ama aldığım kaplumbağaları görseniz işaret parmağının 3 de 1 i kadar bile değiller bebekler daha.4 - 5 cm ler. Nasıl anlayabilir ki dişi olduğunu . Ve hala peşini bırakmıyor.

RE: Kaplumbağan Sübyancı çıktı acil yardım!

O kur değil hireyarşik sınama. Kendinin alfa olduğunu gösteriyor. Bunu sürekli yapar sen sadece ısırmamasını kontrol et. İş yaralamaya gitmesin. Çoklu hayvanda birini kafaya takar. Bir süre sonraalışınca rahat bırakır.

Sen birkaç gün büyüğe bir iki yem fazla ver. Yiyecekten yana sıkıntısı olmadığını anlasın. Boy farkları çok fazla. Biraz büyüyene kadar ayrı akvaryumlarda olsalardı iyiydi. Neyse takip et. Bir sakatlık çıkarsa ayırmak icap edebilir.

Cvp: Kaplumbağan Sübyancı çıktı acil yardım!

zamanında bende benzer bir olay yaşamıştım akvaryuma yeni biri geldğinde o çömez oluyor baskınlık kuruyorlar bende burda öğrenmiştim bende ilk başta çiftleşme belirtisi sandımda değilmiş ayrıca çiftleşme o kadar kolay olmuyor

teşekkürler bir de foto ekleyecem ama olmuyor sanırım.

Buarada hayvanlar birbirleri disi mi erkk mi her boyda tabiki anlayabilirler

Ufaklarla büyüğün aynı yerde olması her ihtimalde zorluk demektir. Yemlemede ufaklar çok darbe alır. Ayrı ayrı beslenmede hayvanları huzursuz eder ve hastalığa davettir. Ben bu durumda ayrı bakıp boy farklarının kapanmasını bekliyorum. Hayvanların yeterli akvaryumu var mı Polat? Sayı senizorlayacak miktara ulaşmış.

Evet bir akvaryum daha var hatta yapımında kuru alanı mevcut ama ekipmanları hazır değil.Konu başlığı değişmiş bu arada kendi konumu arıyordum ben de :D Şu an iştahları yerinde ama yiyorlar biraz fazla yediriyorum küçükler diye.Bu arada bu 3 yavrunun birinin kabuğunun alt tarafında çok az desen var 6 tane sadece normalde alışıldık bi res deseni vardır ya sağlı sollu ortada da olur genelde bunun desenleri çok koyu renkli küçük ve sadece 6 tane , ayrıca kabuğunun üstündeki sarı çizgiler de çok belirgin. Eti de biraz kara? değişik bir cins ya da kırma mı acaba

yer sorunları olmaması iyi olacak. Onlarda sende rahat edersiniz.
Hayvanın alt, üst kabuk ve suratını çekersen bizde inceleriz. Yanaklarında kırmızılık yok ve sarı desenler hakim ise yellow bellied yada cumberland slider olabilir. Yada kırmızı ise rio Grande olabilir. Yada senin Dediğin gibi Kırma da olabilir.

Evet abi foto yükleyemiyorum sorun oluştu diyor benimki grandle resimlere baktım aynısı zor mu bulunur bu

Kabuk silik yada mat renk olsa kırmızı benekli kafa diyeceğim. Ama değil

Abi görmedin ki daha :) sitede sorun var heralde foro atılmıyor taşınırken hata oluştu diyor

hızlıresim.com dan atılabiliyor. Link olarak tabi.

İki foto da da en aşşadaki işte Cem abi hem altında az desen var hem üstünde sarı çizgiler daha belirgin değişik geldi.

Üst ve yanak resmini de görmek lazım.

Yellow bellyi andırıyor. Cumberland de olabilir. Yanak belirleyici olacak ama tam boynunu açmalı yanak rengi ve çizgi yapısını görmek gerek.

abi normal kırmızı yanağı res ler gibi şimdi çıkarıp strese sokmak istemiyorum daha bebek o :(

Geri