Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam yokk

aysunbelemirza

Bronz 4 Üye
Lütfenn Acil yardım istiyorum. Kaplumbağalarımdan biri kayboldu. 10 gün önce sahiplenmiştik ilk etapta tam teçhizat yoktu. 2 gün önce birinin gözlerinde rahatsızlık farkettim gözlerine krem sürdüm gözünü açtı ama onu başka bir kaba almıştım biraz dinlensin diye gidip gelip kontrol ediyordum mutfaktayken bir baktım yok aramadığım yer kalmadı mobilyalarım hep ayaklı. Yukarıda bir yere çıkabilirler mi? Aklimdan olacağım. Yavru bir kaplumbağa en fazla ne kadar yukarı tırmanır.

Mutfak dolaplarının altı diğer tüm mobilyaların altı gözüküyor zaten ben anlamadım. Uçtu mu bu dün gece bazı yerlere yem ve su koydum hiç bisey yok çok üzgünüm

Foruma hoşgeldiniz.

Bu hayvanların yükseklik algısı yoktur kendilerini aşağı atarlar.

Tırmanabileceği eğim varsa tırmanabilir ama yerde bir yerdedir.

Banyo, mutfak gibi alanlara bakın. Kapıları açarken yavaş ve dikkatli açın kapı arkasında olursa ezilirler. Kapı pencere gibi esinti gelen yerlere doğru gitme eğilimi olur. Dış kapı civarlarına bakın. Yerde ayakkabı varsa onların içine bakın.

Yemlerin yerinden oynaması yada yerde su damlası görürseniz o odada olabilir.

Balkon kapısını açık bırakmayın.

Kaçış boşluğu bırakmamızın sebebi bu. Hayvan çıkabileceği yer bulursa kaçar ve kaçtığı noktayı asla unutmaz.

Dolap arkalarına bakın. Yetişkin olsa gece hareket ettiğinde sesi duyulur ama yavruların sesi çıkmaz ve bir yere pısıp kalırlar.

Foruma hoşgeldiniz.

Bu hayvanların yükseklik algısı yoktur kendilerini aşağı atarlar.

Tırmanabileceği eğim varsa tırmanabilir ama yerde bir yerdedir.

Banyo, mutfak gibi alanlara bakın. Kapıları açarken yavaş ve dikkatli açın kapı arkasında olursa ezilirler. Kapı pencere gibi esinti gelen yerlere doğru gitme eğilimi olur. Dış kapı civarlarına bakın. Yerde ayakkabı varsa onların içine bakın.

Yemlerin yerinden oynaması yada yerde su damlası görürseniz o odada olabilir.

Balkon kapısını açık bırakmayın.

Kaçış boşluğu bırakmamızın sebebi bu. Hayvan çıkabileceği yer bulursa kaçar ve kaçtığı noktayı asla unutmaz.

Dolap arkalarına bakın. Yetişkin olsa gece hareket ettiğinde sesi duyulur ama yavruların sesi çıkmaz ve bir yere pısıp kalırlar.
2 gündür bu söylediklerinizi hep yaptım gece gündüz aradım ama hiç iz yok buzdolabını her gün 3 4 kez cekip arkasına baktım belki oraya gelmiştir diye ama bilmiyorum kendiliğinden gelir yazmışlardı ne kadar doğru bu.. Bence hiç hareket etmiyor birde kaçtığında masanın üzerindeydi kabı aşağıya düştüğünde birşey olmuşmudur? Ya hiç bulamazsam

Kap hafif ve bacak yada boynunu ezmediyse bir sorun olmaz. Ufak hayvanlarda kabuk esnek yapıda olduğu için darbeyi absorbe eder.

Antre gibi her açıdan görülecek yere gece ısıtma lambası yanına su ve yem koyun. Hayvan ışığı görürse bir ihtimal gelebilir.

Alaturka tuvalet varsa kapısı kapalı olsun içine atlayabilir.

Cam kenarında falan mı duruyorlardı dışarıdan bi kuş kedi vs bişey kapmış olmasın

Cam kenarında falan mı duruyorlardı dışarıdan bi kuş kedi vs bişey kapmış olmasın
Çocuk odasında oğlumun çalışma masasının üstünde duruyordu. Yanında yazıcı vardı kartuşa kadar baktım. Odanın penceresinden çok uzaktı zaten onların olduğu yerde cam açmıyorum erzurumda yaşıyorum üşürler diye. Bilemiyorum yeni aldık ama çok sevmiştim 2 adet aldık biri oğlumun biri kızımın. Oğlum isim bile koymuştu. Oyuncaklar vardı yerde onların içlerine tek tek baktım. Kaloriferlerim hep yukarıda onların üzerine çıkmasına imkan yok ćamaşir mak. Bulasık makinesi buzdolabı her gün bakıyorum ısınabilmek için gideceği pek bir yer yok zaten kusura bakmayın çok yazdım ama çok üzgünüm

Yavru hayvanlar girdikleri yerde pek kımıldamıyorlar. Yine de her gün yemleri ve suyu tazeleyerek odalara koyun. Ortam soğuk ise metabolizmasını yavaşlatmış olabilir. Kaloriferler çalışıyorsa onların yanına koyun. Isı algısı da o tarafa gitme eğilimi gösterir.

Hemen ölmez. 2 aya kadar bu durumu yaşayan hayvan var. Çalışma masası civarlarına bakın. Yanyana dizilmiş kitap aralarına kuytu yerlere girmiş olabilir. Okul çantası içine girmiş olabilir. Hayvan ufak olduğuna göre 5 cm'den dar yerlere girip sıkışmış olabilir.

Cemm beyyy acil yardım kaplumbağamızı yeni bulduk. Ne yapmamız lazım hareket ediyor. Biraz ayaklarında siyahlık var. Tabiki zayıflamış

Hayvanı akvaryuma emsal sıcaklıkta su ile durulayın. Akvaryuma koyun. 3 gün boyunca günde 1 damla vitamin verin.

Yemlerinden birer tane deneyin. Hangisini yerse ondan devam edin. Ama ölçü sayısını aşmayın. Hayvan uzun süredir aç olduğu için sindirim sistemi çalışmadı. Hazımsızlık çekmesin.

Hatta yumurta akı ve birkaç dakika haşlanmış kıyma parçası verin bunlar yumuşaktır. Sert yemler zorlayabilir.

Nereden çıktı?

Bin kere baktıgım yazıcının içinden ışıkla baktım söktüm baktım hatta kartuşu bitmişti yeniledim
Çok korkunç değil mi boğazımın alt taraflarında siyahlanma var acaba yanmış olabilir mi yemek verdim ama yemiyor. Akvaryum içindeki kuru alana bıraktım yavaş yavaş kendi indi suya gözleri şişmiş ve kapanmıştı krem sürdüm şuan daha iyi az hareket ediyor ama bazen gayet güzel yüzüyor diğerini çıkardım biraz ona verdiğim yemleri yediği için bilemiyorum daha ne yapayım

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bu sabah maşallah baya iyi gözüküyor hareketli yüzüyor gözlerine iyileşmiş fakat yemek yemiyor aslında yemeğe uzanıyor ilgisi var ama yemeğe agzını değişir değdirmez geri çekiyor bir iki ısırmaya çalıştı ama yemedi

Siyahlık tonerden bulaşmıştır. Kuytu yer diye girmiş demekki.

Gözleri açılmadıysa gentagut göz damlası alın sabah akşam 10-15 saniye arayla ikişer damla damlatın.

Geri