Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağam yolculuğa çıkacak

Hava delikleri yetersiz. Birsuru hava deliği olmalı. Mesela bir ayakkabı kutusuna bile 20 adet delik açtım.

Ayrıca plastiği delmek de zor olacaktır.
Birkaç delik açmak yetmez. Hayvan nefessiz kalmıştır.
Kutunun tamamını görmeden hayvanların nefessiz kaldığını söylemen doğru değil. Fotoğraf paylaşmadığım için detayları bilmiyorsun. Plastik kapağı deldim ve tam 32 hava deliği açtım. Kapağın yapısı gereği delmek zor olmadı. Altına temiz kumaş serdim, üstüne bolca peçete koydum. Ayrıca sadece yolculuk değil, Maraş'ta bir hafta kaldım ve o kutu iki kaplumbağayı gayet iyi idare etti. Ayakkabı kutusu bu süre için zaten yeterli olmazdı. Yol boyunca da sık sık kontrol ettim, hiçbir sorun yaşamadım.

Kutunun tamamını görmeden hayvanların nefessiz kaldığını söylemen doğru değil. Fotoğraf paylaşmadığım için detayları bilmiyorsun. Plastik kapağı deldim ve tam 32 hava deliği açtım. Kapağın yapısı gereği delmek zor olmadı. Altına temiz kumaş serdim, üstüne bolca peçete koydum. Ayrıca sadece yolculuk değil, Maraş'ta bir hafta kaldım ve o kutu iki kaplumbağayı gayet iyi idare etti. Ayakkabı kutusu bu süre için zaten yeterli olmazdı. Yol boyunca da sık sık kontrol ettim, hiçbir sorun yaşamadım.
Tmm saçma olmuş seninki.

Ben 10 saatlik bir yolculuktan ve evden 1 hafta uzak kaldığım bir süreçten bahsediyorum, sen kalkmışsın ayakkabı kutusunu örnek veriyorsun. Bu kıyaslama hiç mantıklı değil.

Ayrıca ayakkabı kutusu karton olduğu için altına kumaş, gazete ya da peçete koysan bile bu hayvanlar hareketli olduğu için mutlaka kaldırırlar. Üstelik dışkı yaptıklarında su salarlar ve bu da uzun yolculukta karton kutunun yumuşamasına, dağılmasına neden olur. Bu yüzden ayakkabı kutusu böyle bir taşıma için uygun değil.

Ayrıca ayakkabı kutusu karton olduğu için altına kumaş, gazete ya da peçete koysan bile bu hayvanlar hareketli olduğu için mutlaka kaldırırlar. Üstelik dışkı yaptıklarında su salarlar ve bu da uzun yolculukta karton kutunun yumuşamasına, dağılmasına neden olur. Bu yüzden ayakkabı kutusu böyle bir taşıma için uygun değil.
Hayır bende geçen hafta 10 saat yolculuk yaptim ve ayakkabı kutusunda taşıdım.

Sana gidince de ayakkabı kutusunda bak diyen yok ama yolculuk sirasinda ayakkabı kutusu uygun.

Gidince sistemi hemen kurup hayvani yuvasına alırsın zaten.

Hem 3cm hemde 15cm kaplumbağa taşıdım.

Karton kutunun altina bant çek. Içine de havlu kapla dağılmıyor.

En kötü yedek kutu yaparsın maliyeti ne ki zaten.

Plastik kaba çokca hava deligi acarsan o da olur niye olmasin ama ayakkabı kutusu en kolay ve maliyetsiz seçenek.

Sen daha komiksin 👺

lutfen tartismayin artik bu gidisle kafam karisacak ve kaplumbagami bim posetine koyucam😭
Lutfen yapma.

Ayakkabı veya plastik yemek saklama kabi fark etmez havlu serip hava delikleri aç yeter.

Yolculuk 8 saatten fazla ise yolun yarisinda ılık su dolu kaba koy su içsin.

Yuva hakkında da gerekli bilgileri onceki mesajlarda yazdım.

Benim tavsiyem, plastik kabın kapağını delmen. Altına temiz bir kumaş serip hayvanı içine koyduktan sonra üzerine havlu kâğıt veya normal peçete yerleştirebilirsin. Böylece yolculuk sırasında hayvan sarsılmaz ve büyük ihtimalle uyur. Gittiğin yerde de aynı kutunun içinde birkaç günlüğüne bakabilirsin. Isıtıcıyı yanına almak mantıklı olur, idare eder.

Geri