Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağam yukarı doğru yüzemiyor

emrsr52

Bronz 1 Üye
kaplumbağamı daha yeni aldım akvaryumun içine koydum çıkacak yerde yaptım ama hep dipte yukarı doğru yüzemiyor acaba alışması mı gerekli ?

Cvp: kaplumbağam yukarı doğru yüzemiyor

''canı yüzmek istemiyordur.nefesi bitince geri yukarı çıkacaktır.bende yeni bir kaplumbağa aldım.diğerine arkadaş olsun diye.1.gün yemyemeyi öğrendi 2.gün düzgün yüzmeyi,avlanmayı öğrendi.3.gün kuru alana çıkmayı4. gün güneşlenmeyi öğrendi.hepsinide benim büyük kaplumbağam öğretti.zamanla düzgün yüzmeyi öğrenir.''
Diye bir bilgi okudum internette alışması gerekiyor olabilir ama bende bu konuda pek tecrübeli değilim yani bu bilgi kesin olmayabilir :ashamed0006:

kuru alana alışması zaman alır sanırım

Bir süre akvaryumu tanımaya ve adapte olmaya çalışması normal. Nefes almaya çıkıyorsa sorun yok. Ancak yarında bu şekilde devam ederse suyu yavaş yavaş artırın derim. Belki derinlik farkı çok gelmiştir. Yani aldığınız yerde çoğ sığ su sizde derin bir su varsa bu farka suyu yavaş yavaş yükselterekte alıştırabilirsiniz.

nefes almaya çıkıyor yavaş yavaş yaklaşıyor kuru alana geri gidiyor

iç filtre kullanıyorsanız. suyun 1 cm altına gelecek şekilde ayarlayın. ve üstüne koyun. en azından onun üstünde dinlenirken vücudu suyun içinde kafası su dışında uyur. deneyimlerime göre kaplumbağalar kuru alan dışında bu şekilde sulu bir alanıda seviyorlar. yani gövde suda burnu su dışında.

Hayvan kuru alandamı çok vakit geçiriyor, yoksa suyun dibinde mi? Farklı farklı yazınca durum tam anlaşılmıyor.

Geri