Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam Yumurtalamak mı istiyor?

FutureMarker

Yeni Üye
Yaklaşık 5 yaşında dişi bir kaplumbağam var, daha önce hiç yumurtladığını düşünmüyorum. Popo bölgesi çok şişkin ve suyun üstünde dururken bacaklarından yardım alıyor. Bir kaba kum doldurup kendine zarar vermeden boş yumurta atmasını sağlayabilir miyim? Daha önce erkek bir kaplumbağa ile karşılaşmadı o yüzden boş yumurta atar diye düşünüyorum.

Kuyruk kenarlarındaki şişlik bizim leğen kemiğimize denk kemik ve kas doku bütünü.

Yumurtlama dönemi arka bacak boşluğu şişer. Kuma gerek yoktur suya yumurtlar. Daha sonra bir kısmını yiyebilir. Bunun zararı yoktur. Hayvan kalsiyum alır.

Yumurtlamaya yakın kuru alanda dikilip kaçma girişimlerinde bulunur. Kısmen iştahta azalma görülür. Bir miktar durağanlık olur su tabanına inip kum üstünde oturma süresi artar.

Kuyruk kenarlarındaki şişlik bizim leğen kemiğimize denk kemik ve kas doku bütünü.

Yumurtlama dönemi arka bacak boşluğu şişer. Kuma gerek yoktur suya yumurtlar. Daha sonra bir kısmını yiyebilir. Bunun zararı yoktur. Hayvan kalsiyum alır.

Yumurtlamaya yakın kuru alanda dikilip kaçma girişimlerinde bulunur. Kısmen iştahta azalma görülür. Bir miktar durağanlık olur su tabanına inip kum üstünde oturma süresi artar.
Genellikle kuru alanını çok seviyor, eve gidince bacak boşluğuna bakacağım, bana rahat yumurtlaması için kum gerekiyor dediler o yüzden kum düşünmüştüm. İştahında hiçbir sorun yok, her sabah yem için çıldırıyor.

O zaman yumurtlama durumu yoktur.

Boş yumurta için kuma gerek yok. Suya direk yumurtlasın.

Geri