Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam yüzemiyor?

yahoo

Yeni Üye
Arkadaşlar yaklaşık 1.5 yıldır besliyorum ama kaplumbağam yüzemiyor bende su seviyesini düşük tutuyorum. Ayrıca 1.5 sene boyunca ancak 2 santim büyüyebildi. Yardımlarınızı bekliyorum...

Cvp: Kaplumbağam yüzemiyor?

Sanırım yanlış ortamda besliyorsun. Nerde beslediğini yazarsan bilgili olan arkadaşlar sana daha iyi yardım edebilir. Beslediğin koşulları yazmalısın öncelikle. Onlar demeden ben söyliyim daha çabuk çözüm bulmuş olursun.

Başlarda bir akvaryum kullanmayı düşünmüştüm ama dediğim gibi yüzemediği için başka bir kapta tutuyorum. Petshop tan aldığım yemi kullanıyorum. Ayrıca batmanda yaşadığım için karides bulma imkanım da pek yok :S.

İşte 'yahoo'

Ekli dosyalar

• DSC_0357_20130719020004349.jpg
    DSC_0357_20130719020004349.jpg
    102.4 KB · Görüntüleme: 101

Yüzememe gibi bir şey nasıl oluyor anlamadım doğrusu. Yani suya koyduğunuzda napıyor ?

Ne zamandır bakıyorsun ?

Bayağı yüzemiyo :) batıyor garibim bir ara bekledim Başında belki çıkar diye ama az kalsın kaybediyorduk kendisini. Yaklaşık 2 yıldır bakıyorum. Arkadaşlarımdan bir kaçı değişik bir tür olduğunu düşünüyor :D

Peki iştahı nasıl ? Gözlerinde kapanma var mı nefes alış verişi nasıl ?

İştahı gayet normal annem geçen kuzu eti vermiş onu bile yemiş :D gözler desen faltaşı maşallah. Nefes alış verişinde problem yok bi tek yüzme yok.

Hayvan uygunsuz koşullarda yüzememiş ve tabi büyüyenemiş. Muhtemelen kas gelişimide olumsuz etkilenmiş. Her ihtimalde akvaryum kurulmalı. Isıtıcı takılmalı. Kayalardan setler halinde kuru alan yapılmalı. Suda istediği seviyede yüzüp gelişebilsin. Kuru alan ısıtma lambası ve suda filtre olmalı. Isı çok önemli. Metabolizma soğukta yavaşlar. Yemler ve diğerleri için internetten alım yapılabilir.

Bir an önce bir şeyler yapılmalı.

Akvaryumu kurdum ama ne yapmalıyım tam olarak. Hayvancağız yüzemiyor direkt suya bıraksam gidici :) su seviyesini yavaş yavaş mı ykseltmeliyim acaba??

Yavaş yavaş yükseltmeli. Bunun dışında kayalardan merdiven gibi bir kuru alan yapılıp rahatça istediği seviyede durması sağlanmalı.

Teşekkürler. Bu arada fotoğrafa bi göz atarsanız, kaplumbağamın başka bir tür olma ihtimali ne acaba?

Bide resme bi göz atsanız, kaplumbağamın farklı bir cins olma ihtimali ne acaba?

yahoo' Alıntı:
Teşekkürler. Bu arada fotoğrafa bi göz atarsanız, kaplumbağamın başka bir tür olma ihtimali ne acaba?

hayvan res bildiğimiz tür. kırmızı kulak. hayvan bu boyda kaldığına göre yeterince ekipman ve gerekli olan besinleri ve vitamini alamamış. suyu 10 cm kadar yap. ortaya bir taş koy. olur da yorulursa tutunur. yürümesinde sorun yoksa yüzebilir de. sadece biraz zaman gerek. gelişmesi için yüzmesi şart. vitamin desteği de gerekli.

bende kaplumbağımı ilk akvaryuma koyduğumda yüzemeyeceğini düşünmüştüm bunun için bir konu acmıştım. suyun sıcaklığını ayarlaman gerekli eğer soğuksa su fazla hareket etmeyecektir. ben içgüdüsel olarak nefes almak için yukarı cıkacağına inanıyorum.

Akvaryumunuz ve kaplumbağanızın gerek beslenme gerek doğal ortam hususlarını tam anlamı ile yerine getirildikten sonra, yaşıtı olan enerjik bir kaplumbağa sahiplenerek ona arkadaş getirebilirsiniz. Bu sayede yeni gelen kaplumbağa ile oyun oynamak, birbirlerini kovalamak, beraber akvaryumda yüzmek ve onun yaptıklarını model alıp iç güdüsel olarak taklit etmek isteyecektir bunun sonucu olarak kasları kuvvetlenip su üzerinde kalmayı yüzmeyi öğrenecek ve sağlıklı bir kaplumbağanın olması gereken davranışlarını ediniceğini düşünüyorum. Mutlu ve sağlıklı olması temennimle ...

Geri