Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam yüzemiyor

Kdarkig

Bronz 5 Üye
ikinci bir kaplumbağa aldım çok küçük şuan ve su ona göre çok derin sanırım kuru alana cıkmayı bırak nefes almaya yüzeye bile çıkamıyor ben elimle çıkartıyorum kuru alana biraz nefes alıp tekrar iniyor gene çırpınıyor yukarı çıkıp nefes almak için . Yemler su da batmadığı için yem de yiyemiyor. Nasıl yüzmeye alıştırabilirim . Şuan küçük bir akvaryuma koydum.

Cvp: Kaplumbağam yüzemiyor

bu hayvanlar aldığın yerde iki karış suda yaşıyorlar hareket edecek ortamları da olmadığı için ayakları yeterince kaslanıp gelişmiyor. başka bir akvaryumun varsa su miktarını bir yerden çapraz şekilde tutunup dikildiğinde kafası su dışında kalacak şekilde su derinliği ile başla o suda yüzdükçe ayakları gelişecek zamanla suyu artırıp alıştır ve esas akvaryuma al. gensel bir bozukluğu yok değil mi ona dikkat et. göbek bağı kaybolmuş mu ?

Bu kadar küçük hayvan satmalarını anlamıyorum.
Gündüz su sığ olmasın. Ayrı akvaryumda derin suda gözlemleyin. Hızlı bir şekilde suya adapte olmalı.

Geri