Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam yüzmüyor.

TıpTıp

Yeni Üye
Merhaba. Kaplumbağam uzun bir süredir sığ bir akvaryumdaydı artık derin bir akvaryuma geçirdim ama kaplumbağam sanki yüzme bilmiyormuş gibi davranıyor. Hep akvaryumun diplerinde dolanıyor ve başını su dışına çıkarmak için arka ayaklarının üzerine kalkıyor. Kuru alana hiç çıkmadı alıp ben çıkardığımdaysa inmedi. Suyunun içinde baloncuklar yapmaya ve nefes sesi yüksek bi şekilde duyulmaya başladı önceki akvaryumunda hiç yapmıyordu. Normalde baya iştahlıdır ama bu akvaryumunda yemek de yemedi. Hala hareketli ama kesinlikle yüzmüyor. Birşey mi oldu diye çok korkuyorum. Sizce yer değişikliğinden mi kaynaklıdır yoksa hastalanmış mı? 8-9 yaşlarında.

Son düzenleme:
Foruma hoşgeldiniz.

Hayvan uzun süre yüzmemiş yani bacaklarını çalıştırmamış, buna adapte olmaya çalışma süreci olacaktır.

Ekipmanlarını tamamladınız mı? Isıtma lambası yoksa kuru alana çıkmaz.

Gece su içinde mi uyuyor yoksa birşeylere tutunup burnu dışarıda mı? Böyleyse ön cama su yüzeyi hizasında olacak şekilde 3 vantuzla küçük oklava yada plastik boru tutturun ya da o tarz birşey.

Akvaryum içine ters çevrilmiş kase koyun. Öyleki hayvan üstüne çıktığında gövdesi su içinde burnu su dışında durabilsin.

Geri