Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağam

burak647

Yeni Üye
Öncelikle merhaba.Arkadaşlar yaklaşık 3 ay önce 4. katın balkonundan düşerek sayfanın yardımlarıyla zar zor iyileştirdiğim kaplumbağam şuan çok iyi.Okadar iyi ki akvaryuma yaklaşınca kuru alana çıkıp sürekli çırpınıyo.Annem bazen yemleri eliyle veriyo acaba ona alıştığı içnmi elimize saldırıyo yoksa saldırgan bi tavrı olduğu içinmi? Bİ bilginiz varmı?:smile::t65y:

mailto:/img221/8379/xr7q.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Yem elinizde olduğu için saldırganlık için değil elinizde yem yokkende yapabilir hatta parmağınızı ısırıp kanatabilir de baya büyümüş çünkü maşallah bunun için suya atmanız elinizin sağlığı için daha iyi. : ) ya da kuru alana da bırakabilirsiniz. İyileşmesine çok sevindim sağlıklı uzun ömürler dilerim. : )

Cvp: kaplumbağam

çok gecmiş olsun. balkondan düştüğünü yazdığınızda okumuş ve çok üzülmüştüm iyileşmesine cok sevindim.

Çok teşekkürler şuan maşallahı var.Evet sürekli ısırıyo zaten.Bazen akvaryumun yanından geçmeye çekiniyorum kendi boyundan yüksek akvaryumun camına ön ayaklarıyla asılı kalıyo bazen.Tabi sonrada geriye düşüyo :D yemlerini suya atıyoruz ama yanında olduğumuz için suya girmiyo sürekli elmize bakıyo.Suya girsin diye mecbur elimle bitane veriyorum öyle giriyo suya :smile:

yasadığı şokla ilgili olmalı. benim kilerde beni görünce suya atlıyor hemen sitede arkadaşlar resim cekiyo sewdiriyo kendini diyorlar acayıp kıskanıyorun.

bende elimle veriyorum yemlerini o yuzden elime karşı hemen dalıyorlar. herkez in kaplumbağsı öyle

büyük akvaryuma gecmeden önce haftada 2-3 defa mecburen elime alıyordum o zaman daha saldırgan davranıyordu benimkiler şimdi akvaryumum büyük ve haftada 1kere temizlik amaclı cıkarıyorum. daha uysal davranıyorlar biliyorlar biraz fırcalanıp yerine gireceklerini:)

Elimden yem verdiğim için alıştığını tahmin etmiştim ama bize ulaşmak için harcadığı çaba çok garibime geldi.Biraz bulanık ama bunu az önce çektim :)mailto:/img46/245/uymg.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Ahaha canavar ya maşallah bu heyecanla parmağınızı bile yer. : ) cinsiyeti ne?

Benim akvaryumun köşesinde bir kuru alan var, onun da köşesi biraz boşluk ikisi de sürekli oraya girip orada takılıyorlar. Fakat yem kutusuyla oraya geldiğim zaman culp diye alttan dolanıp geliyorlar yanıma :)) Karidesi ağızlarına doğru uzatıyorum genelde elimden destek alıp yarısını kopartıyor o sırada suyun dibine doğru hızlı bir çöküşü var o anı çok tatlı :smile: geri kalanını su yüzeyine bırakıyorum onlarda süpürge görevini çok iyi yerine getiriyorlar maşallah :)

Yemesi de yüzmesi de uykusu da çok güzel, herşeyiyle çok tatlılar :) Senin kapluşunun da iyileşmesine çok sevindim, çok çok dikkatli olmak gerekir :)

Geçmiş olsun.Kaplunbağanıza sağlıklı ve mutlu ömürler dilerim.

Her şeyin yolunda olması çok iyi. Bu arada tekrar firar edermi diye düşünmüyor değilim ama şimdilik boyu yetmiyor anlaşılan. Kuru alanda dahi yem için kaçmaması çok güzelmiş. Cesur hayvan.

iyileştiğine sevindim burak. kefeni yırtmış. ele saldırması tamamen yeme odaklanmasının neticesi. her uzattığınızda yem verilecek güdüsüyle saldırıyor sorun yok ama elinizi ısırtmamaya çalışın. annen ve sen yem vermeden önce ve sonrasında elinizi iyi yıkayın.

Hijyen konusunda sorun yok oldukça dikkatliyiz.Ayrıca olduğu yerden kaçması imkansız gözüktüğünden daha yüksek.Ayrıca firar olayı bidaha olmaz akvaryum düştükten sonra yenilendi ki dışarıya çıkardığımız zaman 2 kişi başında bekliyoruz sürekli zaten yanımızdan ayrılmıyo pek bazen elimize çıkmaya çalışıyo o an boynunu hafif okşayınca kaçmıyo çok alıştı

Geri