Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağama arkadaş

Svm

Bronz 5 Üye
Merhabalar benim 5 cm boyunda sarı yanak bir kaplumbagam var petshoplardan birinde res kaplumbağalar gördüm ancak çok küçükler 1 tl büyüklüğünde en büyüğü. Büyük olduğu için rahatsız eder mi yanına arkadaş olarak alsam ?

Cvp: Kaplumbağama arkadaş

iki hayvan tek olana göre her zaman iyidir. bu ürkekliklerini alır, özgüvenleri artar, birbirlerine dayanak olur ve birbirlerinden birşeyler öğrenirler. diğer taraftan her bir hayvanda maliyeti artırır. emsal boyda yada o boya yakın alman iyi olur. res yarım-1 cm kadar küçük olabilir. yellow belly'lere göre daha agresiflerdir. hayvanlar güzel bir sistemde kaliteli yemlerle sağlıklı şekilde beslendiğinde dengeli büyürler. ufakken alman daha avantajlıdır. ama öncelik aynı cinsi alman bulamazsan rese yönelirsin. ikisi de alt türdür bakım koşulları emsaldir.

Yellow belly malesef bulamıyorum. Bulunduğum yerde uzun süre aradım ancak bahsettiklerimi yeni bulabildim almak istiyorum ama o kadar küçükler ki bizimki zarar verir diye korkuyorum

dediğim ölçülerin altında olmasın her ne kadar rese göre sakin olsa da içgüdüleriyle hareket eder. akvaryumu sahiplenmiş olması yada alfa olma isteği oluşabilir. insanlar gibi farklı karaktere sahipler. ikinci sebep yemleme sırasında yan yana gelirlerse istemsiz sert darbe atabilir, aynı yemi almaya çalışırlarken büyük küçüğü ısırabilir. saldırgan davranışlı olmasa da büyük karşısında küçük olan hayvanlarda bu tip darbeye bağlı yaralanmalar oluşabilir. bu sadece yavrularla ilgili bir durum değil ileri boylarda da bu boy farkına dayalı durum görülür.

resler dediğin kadar ise ve burunlarında yumurtayı kırmalarını sağlayan kemiksi doku düşmüş ise yumurtadan çıkalı bir ayı geçmiş ama iki ay olmamıştır. göbek bağları üstündedir. ve kabukları daha çok yumuşaktır. sendeki ısırırsa koparabilir.

Anladım o halde sağlıklı bir karar olmaz . Teşekkür ederim Cem Bey

Cem Bey bir de kaplumbagam kuru alanda iken bugün birşey fark ettim. Bir kere esner gibi kocaman ağzını açtı daha sonra iki kere gözünü kasidigini gördüm ancak şişlik vs yok gözlerinde. Ve kuru alanda da şu içinde de ağzını ufak ufak açıp kapıyor.  Yan yüzmesi halsizligi ve istahsizligi yok. Sanki kuru alanda nefes alırken bagasi çok ve sıklıkla sisiyor. Acaba sorunumuz nedir ?

Tek seferlik büyük esnemeler uykusuzluktan yada çene esnetmek için yapılır. Ufak ağız açıp kapamalar ağıda birşey varsa yada yutkunmak için. Kuru alanda lamba altında derisi kuruyup gerilir bu kaşıntı yapar. Heleki eski deri atma zamanları kurdeşen olurlar.

O bağa değil çene altını kastediyorsun sanırım. Soğukkanlı hayvanlar kendi vücut ısılarını üretemez. Dış ortamın ısısına göre adapte ederler. Bunu da kılcal damarlarla sağlarlar. Sürüngenlerde bu çene altıdır. Aynı zamanda radyatör görevi görür vücut sıcaklandığında sıcak kanı buradaki kılcal damarlara gönderip serinleterek geri vücuda gönderirler.

Hayvan sağlıklı birşeyi yok.

Evham yapmışım ben :) Teşekkür ediyorum ilginize

Geri