Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağama bunları veriyorum

ismailkocaali

Bronz 4 Üye
apex ürünü olan torx -shell ürünü kabuk sertleştirici ve suya atılan tor - axsol ürününü kullanıyorum 
yemi icinde tetra reptomin uygunmudur acaba

Kabuk sertleştiriciyi çöpe at. Vitamini yemine damlatarak vereceksin suya damlatırsan bu alg ve yosunu coşturur.

Hayvanın cinsi ve kabuk boyu nedir ? Ona göre dozajı ve gereken yemleri yazayım.

Hayvanın kabuğu temiz ise birşey kulanmana gerek yok. Yoğun kireç ve plaka katmanlaşmasının olduğu hallerde devit süreriz. Bunun harici kullanmak hem hayvanın üşümesine hemde tedirgin olup uzak durmasına neden olur. Bu tip işlemleri sevmezler.

Vitamini haftada bir stick yeme 10 cm kabuk boyu altı ise 1 damla; üstü ise 2 damla damlatıp ilk yem olarak verirsin.

Cvp: kaplumbağama bunları veriyorum

her yem verişimde yemin üstüne vitaminmi sıkmam lazım cem bey

Her yem değil haftada bir, bir stick yeme damla damlatacaksın bu yeterli gelir. Zaten her yemin kendisinde de eser miktarda bulunuyor.

Bu vitaminli stick yemi ilk ver. Tadı değişik olacağı için sonradan verirsen yemeyebilir.

Hayvanın kabuk boyu kaç ? Alacağın yemleri yazayım.

stick yem nedir bilmioyurm ama 2 tane kaplumbağam var 1 tanesi 3.5 cm dieri 4 cm

Stick yem reptomin raffy P gibi olan yemler. Kurutulmuş dediklerimizde gammarus ve türevleri.

Sen sera raffy P ve sera raffy I yemleri al. Bunlar 6 cm kabuk boyuna kadar yeterli. Sonrasında çeşide gideriz. Reptomin yosun içerikli yemdir. Bunu normalde 6 cm kabuk boyu itibariyle vermeye başlarız bu ot türevli yiyeceklere alıştırmada kullanılır. Şu an kullanıyor isen arada erit gitsin. Bitince eheim prof. food alırsın. İçerik repto ile aynıdır ama şekil itibariyle daha kolay yerler. Kuskus makarnaya benzer. Vitamin damlayı haftada bir damla ver yeterli olur. Zaten raffy P’deki kırmızılar mineral yemdir. Bu mineraller, vitaminler ve kalsiyum içerir. Bunları ayırıp haftada bir gün iki öğünde yada haftanın uzak günlerinin birer öğününde verirsin.

Bu yemler için www.mamacı.net ve
www.teleskopakvaryum.com sitelerine bak hangisinde ucuz ise oradan alırsın. İkiside güvenilir sitedir. Hatta limiti aşacak başka birşey alırsan kargo bedava gelir. Teleskopta geçen sene 50 tl üstü ücretsiz kargo idi ama şimdi nasıl bilmiyorum.

Malzeme için balık bölümüne bakacaksın yemlerde sürüngen.

tor -axsol vitamini suya damlatacaklarını söylediler bana cem bey ama siz yemine damlatın dediniz

Yok suya gerek yok. Yukarıda anlattım durumu. Suya fazla fazla döküp ziyan edeceğine doğrudan ve az oranda ağzına damlatmak daha faydalı. Açıklamasında kalkmış 20 damla demişler bu gereksiz dozaj olduğu kadar su kalitesini de çabuk bozar. Vitaminin kendi etkisi de gider.

Petshoptakilwrin dediklerini dinleme. Herhangi birşey alacağın zaman bana sormadan alma gereksiz şeyleri de iteliyorlar.

Bu konuyu da incele kapsamlı bilgi mevcut.
mailto:/forum/konu-slider-turu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu.html

Geri