Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağama ısı ışığı problemi

Güzel yüzüp güzel yemek yerse sagliklidir siz gozunun fln fotosunu atın ama onun karada durması iyi değil daha ısıtma lambası yok

Yinede yavrular çok hassastır soğuga kesinlikle maruz kalmamalı bir bebek gibi bakılmalı.
Merhaba son durumumuz bu şekilde 😂 karides yemimiz ve ısıtma lambamız geldi. Artık iyice canlandı. Normal de yanımda böyle durmaz saklanırdı. Dediğiniz gibi su seviyesini yükselttim ama biraz zorlanıyor gibi. Normal midir? Ve su değişimi yaparken çok stres oluyor sanki. Onu kendi suyuyla birlikte başka bir kaba alıyorum. Dinlenmiş temiz suyu akvaryuma döküyorum. Sonra kendi suyuyla birlikte kaplumbağa mı yerleştiriyorum.
88415.jpg

Foruma hoşgeldiniz.

Halojen bulamadıysanız eski tip klasik akkor armut ampul olur. Ampul satan dükkanlara bakın ucuza bulursunuz. 40 watt yeterli.

Hayvan yumurtaddan yeni çıktıysa 1 lira boyutlarındadır.

Vitali yetişkin kaplumbağalarda kullanıyoruz. Onu buzdolabında saklayın. Yerine gammarus alın. Sera, tetra yada dajana markalardan birinin gammarusu tercih sebebi.

Stick yemde 2 yem seçeneği var. Birisi jbl rugil diğeri tropical axolotl yem. Bunlar ufak boyutludur.

Sabah stick yemi akşam gammarusu verin.

Foruma hoşgeldiniz.

Halojen bulamadıysanız eski tip klasik akkor armut ampul olur. Ampul satan dükkanlara bakın ucuza bulursunuz. 40 watt yeterli.

Vitali yetişkin kaplumbağalarda kullanıyoruz. Onu buzdolabında saklayın. Yerine gammarus alın. Sera, tetra yada dajana markalardan birinin gammarusu tercih sebebi.

Stick yemde 2 yem seçeneği var. Birisi jbl rugil diğeri tropical axolotl yem. Bunlar ufak boyutludur.

Hoşbulduk Cem bey. Halojen 28w ampul aldım. Yaz için. Dajana gammarus da aldım bugün geldi iştahla yedi. Yalnız stick yemim sera raffy p iyi değil midir?
Isıtıcı lambayı ne kadar süre yakmam gerek? Bir de bu akvaryum beni ne kadar süre idare eder?

Foruma hoşgeldiniz.

Cem bey bana birde ileride kullanacağım uvb lamba markası önerebilir misiniz. Yanlış ekipmanların hayvanları mahvettiğini biliyorum ve korkuyorum açıkçası.

Sera RaffyP yemin içindeki katkı maddelerini çıkarıp natural adıyla piyasaya sürdüklerinden beri çoğu hayvan ilgi göstermiyor.

Hayvanlar yiyorsa ikiye kırıp verebilirsiniz. Ama yemiyor yada yemede zorlanıyorlarsa bunu buzdolabına atın. Dediğim yemlerden birini bir kereliğine alın. Yem bittiğinde yeterince büyümüş olur.

Lamba gündüz 12 saat yanacak. Gece 21:00'de uyumalı. Işıkları kaparsınız. Hayvan gövdesi su içinde olacak şekilde uyumalı. Onun için sadece başı su dışında olacak şekilde bir yükselti koyun. Su dışında uyumasın. Bu dışı tırtıklı desende cam kase gibi birşey olabilir. Ters çevirip koyacaksınız. İç filtre üstü de olabilir. Milyoncuları gezin alternatif birşey olabilir. Taş koymayın.

Şu an uvb lambalar o kadar çeşitlendi ki takip edemiyorum. Bizim dönemimizde genelde bulunan exo terra 5.0 uvb idi. Namiba en iyisiydi artık yok. Sylvania çubuk florasan çıkarıyor artık o da bize uyumlu değil. Yeni markalardan yada kalitesinden haberim yok. Yalnız çinliler yavaş yavaş kaliteli ampul üretmeye başladılar. Öncesinde oranı doğru mu yada gerçekten uvb var mıydı emin olamıyorduk.

Sera RaffyP yemin içindeki katkı maddelerini çıkarıp natural adıyla piyasaya sürdüklerinden beri çoğu hayvan ilgi göstermiyor.

Hayvanlar yiyorsa ikiye kırıp verebilirsiniz. Ama yemiyor yada yemede zorlanıyorlarsa bunu buzdolabına atın. Dediğim yemlerden birini bir kereliğine alın. Yem bittiğinde yeterince büyümüş olur.

Lamba gündüz 12 saat yanacak. Gece 21:00'de uyumalı. Işıkları kaparsınız. Hayvan gövdesi su içinde olacak şekilde uyumalı. Onun için sadece başı su dışında olacak şekilde bir yükselti koyun. Su dışında uyumasın. Bu dışı tırtıklı desende cam kase gibi birşey olabilir. Ters çevirip koyacaksınız. İç filtre üstü de olabilir. Milyoncuları gezin alternatif birşey olabilir. Taş koymayın.

Şu an uvb lambalar o kadar çeşitlendi ki takip edemiyorum. Bizim dönemimizde genelde bulunan exo terra 5.0 uvb idi. Namiba en iyisiydi artık yok. Sylvania çubuk florasan çıkarıyor artık o da bize uyumlu değil. Yeni markalardan yada kalitesinden haberim yok. Yalnız çinliler yavaş yavaş kaliteli ampul üretmeye başladılar. Öncesinde oranı doğru mu yada gerçekten uvb var mıydı emin olamıyorduk.
Kaliteli ampul üretmiyorlar. Yüksek uvb oranlı ampul uretiyorlar ki en kalitesiz olanıda budur.

Çin mali olanlar 10 kat fazla uvb ve uvc sızıntısı içerir. 0 atık muhabbetine bilerek kaliteli ampul uretilmiyor zaten ömrü 6 ay 6 ayda bir özel uretim camlar çöp olacak bunun yerine cam koruma(filtre) olmadan yada filtre gorevi gormeyen kuvars cam ile satıyorlar bu zararlı. Örneğin schott wg280 gibi özel uretim üst kalite cam kullanılması gerelidir piyasadaki lambalarda bu filtre özelliği yok. piyasadakilerin hepsi zararlı.

Bulabilirseniz şunlardan birisini alın.
exo terra 5.0
Reptizoo 2.0 26W
Jbl reptiljungle 15W %0.5

Geri