Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağama lamba lazım ama bulamıyorum

ecemm

Bronz 5 Üye
Merhabalar yaklaşık üç aydır baktığım bir kaplumbağam var bir buçuk ay önce bütün ekipmanlarını alıp ona akvaryum kurdum fakat aldığım ampül bir ay anca dayandı şu an ışık vermiyor daha sonra elektirkçiye gittiğimizde bu ampülün uvb olmadığını öyle gözüktüğünü söyledi. Bu ampüllerden nereden satın alabilirim güvenilir bir yer var mı? Ben amazondan almıştım

Foruma hoşgeldiniz.

Hayvanın kabuk boyu kaç cm? Baştan kuyruğa kabuk boyu.

Önceliğimiz ısıtma lambası.

Bu konuda bilgi verdim.

Merhaba Cem bey, hoşbulduk.
Baştan sona 6 cm. Ben sizin bu gönderinizi görüp Osram marka 60 wattlık halojen lamba aldım bugün, uygun olur sanırım. Bunun dışında farklı bir lamba gereksinimi var mıdır, onu da alalım.

Hayvan ufak uvb ampule şu aşamada ihtiyaç yok. 7-8 cm kabuk boyu sonrası herhangi bir boyda kullanabilirsiniz. Şimdiden hesaplı bulursanız bakabilirsiniz tabi. Sadece uvb olanlar kompakt olanlardan ucuzdur. Uva işini ısıtma ampulü görür.

Halojende 42-52-53 watt armut ampuller uygun. Bu aldığınız 60 wattlığın etkisi 68 yada 75 watt ise bu yüksek ısı verir uygun değildir.

Resmini çekip atabilir misiniz?

Uvb ampuller ağır olduğu için mandallı lambaları eğer. Sabit olmalı. Konudaki görselde deveboynu (akrobat) lamba gibi sabit olmalı. Arka plastiği geniş olduğu için çanakta geniş olmalı ki ampul duya tam oturmalı. Bir de kaldıracağı güç uygun wattta olmalı

Tekrardan merhaba, şu an evde değilim size resmini atarım ama benim aldığım lamba tutucusunun ısısı ayarlanabiliyor o şekilde almıştım. Bu diğer bahsettiğiniz uva ampül sanırım onu nereden temin edebilirim peki direkt ne olarak aratabilirim ya da

Sizin bahsettiğiniz ampül bu sanırım trendyolda satılıyor doğru ürün müdür bunun faydası nedir

Ekli dosyalar

• IMG_2654.png
    IMG_2654.png
    837.1 KB · Görüntüleme: 6
Mavi 40 watt ise hastalanması durumunda gece kuru alanda durduğunda yakarız.

Gündüz ise akkor filamanlı ampul yada halojen olanı kullanırız. Bu uva ampul yerine geçer. Halojen ampul diye aratın. N11'e baktım sadece 28 watt ve 100 watt var bunlar olmaz.

Filamanlı ampul olarak aratırsanız 40-60 watt olacak. Led rustik olmaz.

Elektrik malzemesi satan yerlere bakın.

Tekrardan merhaba halojen ampül olarak bunu sipariş ettik, doğru mudur? Gündüzleri hep açık kalsın mı? Genel de bizimki geceleri oturmayı seviyor baya hareketli, yüzüyor ve her zaman aç 😂Bir de size attığım mavi ampülü gece taksak sorun olur mu? Hayvan hasta değil yoksa halojenle mi devam edelim?Attığım İkinci fotoda dediğiniz flamanli ampül müdür?

Ekli dosyalar

• IMG_2657.png
    IMG_2657.png
    431.6 KB · Görüntüleme: 13
  • IMG_2658.png
    IMG_2658.png
    402.4 KB · Görüntüleme: 13
Son düzenleme:
İkisi de çok yüksek. Cem Bey'in dediği gibi 42-52-53 watt armut ampul varsa onları almaya çalışın.

Mavi olanı hayvan kuru alanda uyuyorsa ve geceleri soğuksa kullanmanızı tavsiye ederim.

İkisi de olmaz. Hayvanı kızartır.

bu ikisi de uygun mudur

Ekli dosyalar

• IMG_3078.png
    IMG_3078.png
    1.2 MB · Görüntüleme: 8
  • IMG_3079.png
    IMG_3079.png
    528.5 KB · Görüntüleme: 7
Son düzenleme:
46 ve 52 watt uygun. Hayvan henüz yavru 46 watt olanı alın. Birkaç tane yedekli alın. Her zaman bulunmuyor.

199 lira 10'lu paket ise alın tek ise çok pahalı almayın.

Evet 42 watt bu olur yedekli alsaydınız. Her zaman bulunmuyor ve olmadık zamanda patlıyor.

Mesafeyi ayarlarken hayvanın sırtı hizasına denk birşey koyup üstüne cam derece koyun yarım saat sonra 32 derece olacak şekilde mesafeyi ayarlayın. Ortalama 15 cm ile başlayın ona göre yükseltin yada alçaltın.

cem bey merhaba, biz gece lambası da aldık bugün geldi. yaktığımızda böyle duruyor. bunu saat kaçtan sonra kullanalım hayvanın uyuma saatlerinde kullanıyorduk sanırım. yalnız sadece bu lamba mı açık olacak geceleri? annem biraz tedirfin oldu önünü göremez hayvan bi yerini vurur diye, fotoğradını da atıyorum

Ekli dosyalar

• IMG_5150.jpeg
    IMG_5150.jpeg
    1.4 MB · Görüntüleme: 7
  • IMG_5151.jpeg
    IMG_5151.jpeg
    752.8 KB · Görüntüleme: 7
Hayvanı gece kontrol edin uyumuyorsa biraz daha uzak bir yere koyun. Uyuyor ise loşluk uygun.

Gece kuru alana çıkmıyorsa geceden sabaha bu açık kalsın.

Geri