Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağama zarar verirmi

EverDEbo

Gümüş 5 Üye
Arkadaşlar ben eskiden kaplumbağa besliyordum arkadaşım çok iyi bakıyor diye ona vermiştim geri alıcam ama şuanki akvaryumumda küçük bir kaplumbağa var yaklaşık benim eskisi 3 yaşında ama fazla büyük değil ama büyük yani küçüğünden 2 tane ona eşit büyüklüktedir herhalde yanlış olmasın geri alıp koyucam ama sizce zarar verirmi korkuyorum almadan önce ?

Cvp: Kaplumbağama zarar verirmi

Senin kapluşun büyük olanı yem verirken direk saldırcaktır yeme o yüzden küçükleri yaralayabilir.Sen genede uzmanların cevap vermesini bekle bu arada küçüklerin kabukları ve büyüyün kabuk boyunu yazarsan daha iyi yardımcı olurlar.

Hayvanlar emsal boyda olmalıdır. Büyük olan sakin bir karaktere sahip değilse veya akvaryumu sahiplenme ve alfa olma isteği ile küçüğü sürekli yoklayıp hırpalar. Özellikle yem zamanları yaralanmalar ciddi boyutlara ulaşır. Yem kapma mücadelesinde ısırma ve ayaklarıyla darbe verebilirler.

Elindeki sistemde akvaryumu büyütüp gerekli olan ekipmanı tamamlayıp uygun yemler ile beslersen. Bir sene sonrasında emsal boylara yaklaşmış olurlar. O zaman diğerini alabilirsin. Ama şimdi bunu düşünme.

Geri