Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağamda akciğer enf. var

mcselina

Yeni Üye
merhaba arkadaşlar.forumu ara ara takip ediyordum ama yeni üye oldum.yaklaşık 2 hafta önce kaplumbağam akciğer enf yakalandı ve gözleri tamamen kapandı.üniversitemin hayvan hastahanesine götürdüm.veterineri daha önce kedilerimizi tedavi etmişti.güvendiğim için kaplumbağamı da ona götürdüm.ve bana multitabs vitamin damla vermemi ve baticonlu suyla banyo yaptırmamı söyledi. şuan 5. gündeyiz.gözleri açıldı.ama hala yem yemiyor(veterinerin önerisiyle sera raffy P aldım yemiyor ) ve nefes almak için ağzını açıyor ve ses çıkarıyor.tedavi sürecinin ilk günlerindede bunu yapıyordu.ama şu son iki gündür sürekli ağzını açıp kapıyor ve ses çıkarıyor.kabuğunda yumuşama tespit ettim.kuyruk bölümünde yoğunlukla.salı günü kontrole götürücem.kabuğu yumuşadığından ve sürekli ağzını açıp kapadığından korkmaya başladım.yani ölmesinden.çok seviyorum kaplumbağamı.kaplumbağaları ve dayanamamıyorum.kabuk yumuşaması ve ağzını açıp kapaması kötüleşeceğine işaret midir?

Cvp: kaplumbağamda akciğer enf. var

uvb lambanız var mı yoksa devit3 ile 6-7 günde bir verebilirsiniz

ben kendi kaplumbağamı yeni iyileştirdim sayılır tetra reptomin alıp 2 ye bölüp deneyin benimki ilk onla başladı yemeye
ayrıca uyguladığım tedaviyi isterseniz yazarım
hastalığı ne kadar ilerdedikçe o kadar geri dönüşü zor olur inşallah tez sürede iyileşir

Bence durumunda gelişme olmamış. Ayrıca kaplumbağaların kuyruk tarafındaki sırt kabuğu daha esnek olur. Tabi diğer yerlerinde yumuşama varsa sorun var demektir. UVB lamba almanızı öneririm. Bunu edinene kadar da devit 3 ile haftada bir oral yoldan destekleyin.

UV lambası var.ama şimdi baktım ense kısmı yani kabuğun üst kısmında da yumuşama olmaya başlamış.kuyruktaki yumuşama önce pembelikle başladı.ensesindede küçk bi yer pembeleşti.şimdi yumuşamaya başlamış ama kuyruk kısmındaki yerin pembeliği geçiyor.samet bey önerinizi deneyeceğim.tedavinizi de yazarsanız mutlu olurum.devit i çok duydum ama veteriner bi vitamin verdi şimdi tedavisini bölmek istemiyorum.salı günü sorucam devit i de.umarım kötüleşmemiştir ya.habire ses çıkarıyor :(

öncelikle galiba dozaj kabuk boyuna göre belirleniyor Mert bana kabuk boyunu sordu ve ona göre dozaj belirledi , kabuk boyunuzu yazın mert e sorarız , tedavi ise ben şu şekilde uyguladım ;

kabuk boyu 3 cm 3 litre suya 0.25 cc genta 80 mg ve 0.1-0.2 cc sanasol multıvitamin şurup koydum 24 saatte bir su değişecek. gündüzleri üstü yarısından biraz fazla havluyla kapanacak geceleri ise 2-3 parmak açık kalana kadar kapatılacak. benimki 7-8 günde iyileşmesine rağmen ben tedaviyi 10 gün şeklinde uyguladım yem yemeye başladığı zaman sanasol şurubu yemine bulayıp verirseniz tedavi daha da hızlanır tetra reptominle başladı yem yemeye biraz koparım geri atıyordu ağzından öyle yaptığı için yemi 2 katı kadar veriyordum sonra sanasol şuruba bulayarak verdim öyle de yavaş yavaş koparıyordu 1-2 güne kalmadan artık hiç atmadan yiyordu . su da 30 derece olsun mertin kullanıcı adı banyoterliği ben görürsem sorar yazarım sen görürsen sorarsan memnuniyetle cevaplar sağolsun bu tedaviyi bana o yazdı uyguladım ve iyileşti umarım senin ki de bir an önce iyileşir

çok teşekkür ederim hemen denemeye başlayacağım.yazarım gelişmeleri.bu arada demin yemini ıslatıp ezdim.şırıngaya çektim yedirdim.zaten ağzı sürekli açık olduğu için zorlanmadı.5 dk. sonra da vitaminini verdim.kaç gündür yem yemedi ve söylediğiniz ilaçları da şuan temin edemeyeceğim için böyle yaptım.zararı olmaz herhalde.ben tekrar teşekkür ederim.

aslında ağzını açıyorsa şanslısınız vitaminli yem vererek daha hızlı iyileşecek inşallah yalnız kabuk boyunu ölçün ona göre dozaj belirleyelim aşırı dozdan Allah korusun ölen çok kaplumbağa var

söylediğiniz belirtiler son evreye girdiğini gösteriyor. samet'in önerilerini takip edin.

yarın veterinere götürücem kontrol için.boyunu ölçebileceğim bi cetvel falan olsa ölçücem de yok :( veterinerde ölçtürürüm ama 1tlden biraz büyük diyebilirim.

Geri