Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağamda Beyaz Sakal

alorka01

Bronz 4 Üye
Arkadaşlar yavru çizgililerimdrn birisinin çene altında beyaz renkli, sakal gibi bir sarkıntı var. Bu aynı zamanda anüs bölgedinde de var. Daha önce akvaryumda yosun şikayetinden bahsetmiştim ve o beyaz maddenin deri parçası olduğunu söylediler. Sanırım kaşınmadıkları için var böyle bir sorun. Alvaryumda kum değil taş var. Mango ve bitki de yok şu anlık. Emin edince hallolur mu sorun? Temin edene kadar nr yapabilirim?

Cvp: Kaplumbağamda Beyaz Sakal

o işi silis kum ve mango ile halleder. bir de sert dallı ipek bitkilere sürtünüp atarlar.

çıkacak gibi ufak bir parça tutuyorsa kulak pamuğunu o bölgelere kuru halde yavaşça sürt ama çok uğraşma zararı yoktur sadece kaşınıp huylandırabilir.

Bu bir sorun degil ve donemi yok, butun hayatlari boyunca devam edecek

Silis değil dere kumu gerekiyor bunlara. 2 mm dere kumu uygun.
Hayvan deriyi bitki ve kumla atacaktır zamanla. Kalmasında sorun yok.

çizgili diye yazmışsın. ona dikkat etmedim pardon. emrenin dediği gibi olacak.

Çizgili seni ters köşeye gönderdi Cem :)

Aynisi banada 2-3 kere oldu abi artik nasil alismisiz
Hatta yine size miydi alorka ?

Yok ben üye olalı bir ay oldu henüz :) Ama akvaryumda oluşumunda bahsetmiştim Akvaryuma Çöpçü Balık başlığında.
Peki sizce dereden kum alıp da elesem daha mı doğal ve uygun olur petshoptan mı?
Bir de dün akşam geldi aklıma da, bir marul yapraüını olduğu gibi yerleştirsem diley şekilde alvaryuma, onlar istedikçe ısırır mı? Doğayı taklit etmiş gibi olur mu? Yoksa çok yiyip obez olma riski mi yaşarlar?

ot türevli yemeye başlamadılarsa gerek yok. yedikleri zaman sularına kabukları kadar atarsın yerler kalanı da yarım saat sonra alırsın. aksi halde çürüyerek bakteri üretmeye başlar.

her ikisi de aynı kum petshopta biraz daha temiz ve ölçüsünde bulabilirsin. veya ardiye depolarından temiz bulabilirsen 0.1-0.3 karışımı kumda alabilirsin ama temiz olmasına dikkat et. içinde çimento tozu olmasın. dereden bulacağında dere temiz ise alıp kullanabilirsin. hangisi olursa olsun kaynar suda steril etmeyi unutma. önce elini yakmayacak su ile parça parça mesela 4 kg şeklinde bölerek bulanıklık ve pislik gidene kadar yıkar sonra kaynar suda biraz bekletip durulama yaparsın.

Geçen hafta marul vereyim dedim de yemediler. Bi tanesi bir ısırık aldı başka da yemedi. Et hiç yememişlerdi. Daha küçük oldukları için vermedim ben de bir daha. AEK başlamamı önermemişti.
Kumu da petshoptan alayım o zaman. Madem bir fark olmayacak.

Et zaten yemden uzaklastiriyor onermiyoruz
Kabuk boyu ne kadar ona gore bitkisele alismasi zorunlu olabilir
Petshoplarda bulmak cok basit degil vitasand diye bir marka var onun distributorunden alabilirsiniz

2mm silis icin oyle yapicam ben mesela

Çizgili beslediğimdenmidir nedir daha çabuk farkediyorum ben.

Dereden alınıp steril edilebilir ama boyutlar karmakarışık olacak ve meşakkatli iş. Vitasand yıkanmış steril kum satar ve fiyatlar hiç uğraşmaya değmeyecek kadar uygun. Hatta başka marka dahi gereksiz.

şöyle bir ürünü var mesela.
http://vitasand.com/tr/urun/detail/2/112.html

http://vitasand.com/tr/urun/detail/2/64.html
Buda var.

Buda klasik dere kumu.
http://vitasand.com/tr/urun/detail/3/141.html

Bu benim buralardaki petshoplardan bulamayacağım anlamına mı geliyor? :)
Ve bir de AEK başlamamı önermişti demişim ama yanlış demişim. Küçük olduğu için başlama demiiti. Düzeltiyorum.

Zaten doğru yazmışsın önceki mesajda. Başlamamı önermemişti yazıyor orada :)

Orada olmayanilir. Vitasand bayi listesine bakabilirsin. Yakında yoksa arayıp sor bence.

Bende yanlis anlamisim :)
Bu cizgili bakanlar sansli kum yemedigi icin gozume guzel gelen bir cok kumu tercih edebilirim

Geri