Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağamda bir hastalık mı var

Masters

Bronz 1 Üye
Arkadaşlar bugüne kadar hiç bir sıkıntı yoktu ancak bugün iki kaplumbağa aldım ve ayırana kadar büyük kaplumbağayı biraz geri çektim ısıracak gibi yaptığında. Elimi sokarak mecbur. Bugün ayırdım ama ayırdıktan 1 saat kadar sonra kaplumbağa hafif yana doğru yüzmeye başladı ve hiç bir şey yemiyor. Sürekli yiyordu. Ve sürekli dipte. Yeşilliği itmeye çalışıyor. Kaplumbağa hareketli hemde çok hareketli ama yan yüzme ve bir şey yememesi canımı sıktı :(

Hayvanın ayaklarını kontrol et. Deri tahrişi olmasa da ısırmaya bağlı kaslarda ezilme morarma olabilir veya şimdiki yerinde bir yere çarpmış olabilir. Tabanda yürürken bir aksaklık yalpalama var mı kontrol et. Yavru kaplumbağalarda akciğer enfeksiyonu olması durumunda derin suya inemez yüzeyde durur bir yere tutunup dinlenmeye çalışırlar ve fazla hareket etmezler. 2-3 güne toparlamazsa başka bir sorun olabilir.

Bu saatte yiyecek yemezler. 20:30-21:00 civarı uyumalılar. İyi uyku almayan hayvanlar sinirli ve hırçın olur.

Cvp: Kaplumbağamda bir hastalık mı var

cem' Alıntı:
Hayvanın ayaklarını kontrol et. Deri tahrişi olmasa da ısırmaya bağlı kaslarda ezilme morarma olabilir veya şimdiki yerinde bir yere çarpmış olabilir. Tabanda yürürken bir aksaklık yalpalama var mı kontrol et. Yavru kaplumbağalarda akciğer enfeksiyonu olması durumunda derin suya inemez yüzeyde durur bir yere tutunup dinlenmeye çalışırlar ve fazla hareket etmezler. 2-3 güne toparlamazsa başka bir sorun olabilir.

Bu saatte yiyecek yemezler. 20:30-21:00 civarı uyumalılar. İyi uyku almayan hayvanlar sinirli ve hırçın olur.

pardon yanlış yazmışım . Yavrularda bir şey yok. Büyükte sorun var.

Bir darbe almış olabilir açtığın deliklerden birine ayağını takmış olabilir mi ? Kuru alandan hızlı inerkende takılmalar olabiliyor.

veya alan daralmasına bağlı psikolojik bir durumda olabilir. Bu iki gün içinde bulunduğu yerde bitki varsa onları dalından söker ortalığı birbirine katar. Yem verdiğinde gelmez karakter atar. Böyle haller oluyor bazı kaplumbağalarda.

Cvp: Kaplumbağamda bir hastalık mı var

cem' Alıntı:
Bir darbe almış olabilir açtığın deliklerden birine ayağını takmış olabilir mi ? Kuru alandan hızlı inerkende takılmalar olabiliyor.

veya alan daralmasına bağlı psikolojik bir durumda olabilir. Bu iki gün içinde bulunduğu yerde bitki varsa onları dalından söker ortalığı birbirine katar. Yem verdiğinde gelmez karakter atar. Böyle haller oluyor bazı kaplumbağalarda.

sanırım alan daralmasına bağlı çünkü sürekli oraya girmeye çalışıyor ve onu yaptıktan sonra yememeye başladı. Ne zaman düzelebilir ve bi sıkıntı çıkarır mı? , Zaten bitkilerle çok uğraşıyor. Sürekli yerini değiştiriyor. akvaryum alana kadar bu şekilde yapmak zorundayım yoksa yavrular ölür :(

Büyüğün durduğu alan biraz daha geniş dursun. Yemleme sırasında birbirlerini görmeseler iyi olur. Bulunduğu yerdeki dekorlar çok yer kaplıyor ise çıkar.

Özellikle yavruların su yüzeyine yakın tutunup uyumaları için birşey olsun. Burunları su dışında gövdeleri su içinde olmalı böylece üşümezler.

Büyük olan tabanda su içinde uyumayı öğrenmediyse ona da lazım bir tane

Ben oklavayı vantuzlarla su yüzeyine yakın konumlandırdım. Uyuma yada dinlenmek için tutundukları oluyor.

Geri