Cvp: Kaplumbağamda mantar mı var?
deryaurge' Alıntı:
Çok teşekkür ederim öncelikle dediğiniz fırçalama işlemini yarın ilk iş yapıp fotoğraf atacağım tekrar. Yem olarak sürekli kurutulmuş minik karidese benzeyen şeylerden verilmiş bugün sera raffy p yem aldım çok severek yedi. Bir de kalsiyum eksikliği için mürekkep balığı kemiği aldım ancak su dışında elimden yem yemeye alışık olmadığı için bir türlü toza buladığım yemi yediremedim. Ayrıca 40 litrelik bir akvaryum geldi bugün ortalama 13 14 cm kadar su koydum içine şimdilik uyduruktan plastik kaplarla küçük bir rampa ve kuru alan yaptım. İlk başta yüzmekte zorlandı ama sonrasında alıştı şimdi asla sudan çıkıp kuru alana geçmiyor yem yemek için bile çıkaramadım biraz endişeleniyorum ama sanırım soğuk geliyor dışarısı. Ekipman konusunda yardımcı olursanız internet üzerinden hızlıca alıp hafta içi halletmek istiyorum. Bu arada hareketlerinde bir gariplik görmedim açıkçası derin su görünce heyecanlandı zaten baya hareketliydi bugün.
Merhaba,
İlk önce söyleyeyim kaplumbağalar zaten su içinde yemlerini yerler. Dışarı çıkarıp yem vermenize gerek yok.
Ekipman konusu ise tamamen sizin bütçenize bağlı. Kabaca söylemek gerekirse 300 ltlik bir akvaryum, bu akvaryumun konacağı bir sehpa, akvaryumun bir kösesinde kuruma alanı, uva+uvb lamba ve akvaryum su hacmini temizleyecek dış filtreye ihtiyacınız var.
Akvaryum fiyatı: Nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum, yaşadığınız yerdeki akvaryum imalatçılarından (petshop değil) çok cüzi fiyatlara yaptırabilirsiniz. Forumdan veya başka yerden ikinci el alabilirsiniz.
Sehpa: 300lt'lik bir akvaryum için profilden sehpa olmalı, yine ilinizdeki demirciden fiyat almanızı tavsiye ederim.
Uva+uvb lamba: İnternetten araştırıp bütçenize uygun modeli bulabilirsiniz. Markalar exoterra, hagen, jbl, sera.
Dış filtre: Fiyatlar birkaç yüz liradan, birkaç onbine kadar çıkabilir. Markalar: jebo, atman, eheim, tetra, fluval, sunsun, hydor (yine 2. el de alabilirsiniz).