Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağamda ne hastalıgı var? nasıl tedavi ederim ?

druncard

Yeni Üye
p00qu.jpg
[/url]*[url=http://bit.ly/c25MCx][img]mailto:/1b/b/p00sq.jpg[/url]*
p00uq.jpg
[/url]*

Kabuğunda bencede yoğun kireç var. Bunun dışında kabuk rengide değişik geldi. Akvaryumda boyalı dekor vs var mı? Birde hayvan d vitamini sentezi yapabiliyor mu?

Cvp: kaplumbağamda ne hastalıgı var? nasıl tedavi ederim ?

evet musluk suyu kullanıyodum bundan sonra kullanmam bı an mantar sanıp endişelenmiştim d vitamini konusunda pek bı sıkıntı olcağını sanmıyorum dırek güneş ışığı alan bölgede duruyo.musluk suyu yerıne normal su kullanırsam duzelırmı yapmam gereken başka bişey varmı

Diş fırçasıyla ılık suda çok bastırmadan fırlarasan düzelir büyük ölçude

Benimkilerinde kabukları böleydi bi ararr ben güzelce yuvalarından aldım suyla fırcaladım mis gibi oldu :)

Su değişimini yaptıktan sonra zaman zaman yapılan fırçalamalarla bir süre sonra düzelir. Kullanılan suyun ısısının akvaryumdaki ile aynı olması gerekiyor. Bu sebeple mümkünse akvaryum suyunu kullanın.
Diğer bir konu d vitamini sentezi için gereken uvb ışını cam arkasından geçmez. Bunun için güneşlendirme açık havada doğrudan güneşe maruz bırakılarak yapılır. Bununda yapılması için gölgeye gelecek sulu bölge ve güneşte kalacak kuru bölge olan bir sistem gerekir.

Cvp: kaplumbağamda ne hastalıgı var? nasıl tedavi ederim ?

hayvandaki kireç oranı çok ciddi boyutlarda. güneşe çıksa dahi yeterince faydalanması zor. arıtma veya damacana su kullanmak gerek. hayvanı üşütmeden sadece kabuğu fırçalamak kısmi temizler. kalanı bir sonraki plaka değişiminde gider. dışarda güneşlendirme de emrenin dedikleri yanında cereyana müsait bir ortamda olmaması hastalıktan korur.

Geri