Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbagamdaki kahverengi leke ne :( fotografa bakar mısınız :(

hümeyraa

Bronz 2 Üye
[attachment=1007][attachment=1007][attachment=1008][attachment=1007]

Bu nedir?

Ekli dosyalar

• 20082012437.jpg
    20082012437.jpg
    350.9 KB · Görüntüleme: 531
  • 20082012438.jpg
    20082012438.jpg
    330.9 KB · Görüntüleme: 379
Cvp: Kaplumbagamdaki kahverengi leke ne :( fotografa bakar mısınız :(

Ne oldukları hakkında bi bilgim yok ama bir sünger yardımıyla kaplumbağanızı temizleseniz çünkü kabuğu pek temiz değil doğrusu çene bölgesine kadar o şekilde. yazıktır hayvancağıza :(

Mantara benzıyor tuz banyosu yaptırın akvaryumu temızleyın tasları herseyı sırkeyle yıkayın durulayın guneste bekletın kı mıkroplar ölsün ve veterınere goturmekte fayda var

Mantar kahverengi olur mu ama

Hümeyra hanım hayvan bu hale gelene kadar hiç mi incelemediniz?
mantar çok illet bir hastalık. fotoğraflarda kaplumbağanız çok kötü görünüyor.
Mutlaka ama mutlaka burayla bağlı kalmayıp bir veterinerden destek almalısınız. sanırım önce mantar ilacı, sonra dokunun iyileşmesine yardımcı olacak kremler, tuz banyosu önerir. Günün büyük bir kısmını da karada geçirmesi gerekiyor. Umarım gerekeni yaparsınız. Geçmiş olsun

Mantar beyazlıkla baslayıp kahverengılesır eger gec kalırsanız delıkler olusucak ve organlarına zarar verıcek kurtulması zorlasıcak delıkler ız bırakabılıyor hıc vakıt kaybetmeden gıtmelısınız veterınere

Bırde veterınere gıdene kadar fazla suda tutmayın yayılmasın barı

Lütfen ön yargılı yaklasmayın.. Kaplumbagamı düzenli bir sekilde temizliyorum. Haftada bir kerede sirkeli pamukla kabugunu siliyorum. fotograftaki o seyler bugun birden oldu. Bende hiç bir sey degdirmeden buraya sormak istedim eger temizlemeye kalkarsam bir sey olur mu diye. Az once sungerle sildim gectiğini gördüm ama hafif sert uygulamam gerekiyor cıkması için. bunun hayvana bir zararı varmı. Kaplumbagama gayet temiz sartlarda bakıyorum. Filtrem mevcut. bilinçsiz bakanlardan değilim. mantar olsa lekeler cıkmazdı değilmi. ayrıca mantar beyaz oluyor diye biliyorum. ben temizlemeye calıstım kabuk altını temizledim ama boynunu kollarını temizleyemiyorum.kafasını içeri cekiyor ve biraz bastırmam gerektiği için o bolgelere baskı yapamıyorum nasıl temizleyecegim

Önyargıyla alakası yok yanlış anlamayın bana temiz değil gibi geldi sadece. Yoksa muhakkak iyi şartlarda bakıyorsunuzdur. Boyun bölgesini silmeyin zararı olabılır kaplumbağaya. Ama temizlendiğini yazmışsınız. Bekleyin bakalım tekrar oluşacaklar mı. Çünkü mantarsa silmekle geçmez. Benden daha tecrübeli arkadaşlar yorum yazmışlar. Onları dikkate alın çünkü ben sadece acizane fikrimi beyan ettim.

Tesekkür ederim. dediğim gibi sildigimde gecti. ayaklarının orayada kulak çöpüyl bastırmadan dokundum kulak cöpüde hafifce kirlendi. mantar olsa cıkmazdı değilmi? fotografını gönderiyorum bi eski haline birde simdiki haline bakarmısınız..

Ekli dosyalar

• 20082012439.jpg
    20082012439.jpg
    298.9 KB · Görüntüleme: 303

Detaylı arastırma yaparsanız kahverengı oldugunu gorursunuz battıconla sılın ıse yarar boyun bolgelerıne dokunmamanızı tavsıye ederım ve cok bastırmayın kabuk degısımı surecındeyse beyaz ızler meydana gelebılır ve ozenle bakmasaydınız bu kadar evhamlanmazdınız sıze bu konuda bırsey demıyoruz sadece yol gosterıyoruz bır cay kasıgı kaya tuzunu ıkı lıtre suda erıtıp ıcınde bır ıkı saat bekletın ıse yarayacaktır kabuk gelısımı ıcınde ıyıdır

idil varış' Alıntı:
Detaylı arastırma yaparsanız kahverengı oldugunu gorursunuz battıconla sılın ıse yarar boyun bolgelerıne dokunmamanızı tavsıye ederım ve cok bastırmayın kabuk degısımı surecındeyse beyaz ızler meydana gelebılır ve ozenle bakmasaydınız bu kadar evhamlanmazdınız sıze bu konuda bırsey demıyoruz sadece yol gosterıyoruz bır cay kasıgı kaya tuzunu ıkı lıtre suda erıtıp ıcınde bır ıkı saat bekletın ıse yarayacaktır kabuk gelısımı ıcınde ıyıdır

Fotografa bakarmısınız? sildigim de gecti. mantarmıdır yine de? bunlar bugun oldu. Kaplusum hasta akciger enfeksiyonu geciriyor yeni düzelmeye basladı hergun antibiyotikli suda 12 saat bekliyor. Bunun bi etkisi olabilirmi? cunkü ben temizliğine cok önem veriyorum

Mantar cıkmaz benım bıldıgım umarım degıldır akcıger enfeksıyonuyla ılgılı olup olmadıgı hakkında bı yorum yapamıcagım benım kaplusum da akcıger enfeksıyonu gecırdı ama sısme veya boyle lekeler olusmadı sız kaya tuzunu deneyın hatta her zaman yapın daha sert ve canlı bır kabuk yapısına sahıp olcaktır beslenmesı nasıl pekı

idil varış' Alıntı:
Mantar cıkmaz benım bıldıgım umarım degıldır akcıger enfeksıyonuyla ılgılı olup olmadıgı hakkında bı yorum yapamıcagım benım kaplusum da akcıger enfeksıyonu gecırdı ama sısme veya boyle lekeler olusmadı sız kaya tuzunu deneyın hatta her zaman yapın daha sert ve canlı bır kabuk yapısına sahıp olcaktır beslenmesı nasıl pekı

8 gun ardından ben tedaviye basladım ve tedavinin 5. gunu yem yemeye basladı.vitaminli yem, marul et asla yemezdi onceden. simdi hepsini yiyor. her dakika beslenmk istiyor hatta. önceden actıgım konuda bunları söylemistim eskiye göre bin kat aha canlı sürekli yuzuyor işiklar kapanınca uyuyor ancak. durumu cok iyi görünüyor

Gaga tasıyla kalsıyum takvıyesı yapın hosuna gıdıcektır daha cok ıstahı acılcaktır:)

Eczaneden ulasabilir miyim kalsiyuma?

Evet ılaclar var ancak benım tavsıyem petshoplarda kuslar ıcın satılan gagatası kullanmanız olucaktır dogal ve zararsız petshopa sorun verır o sıze olabıldıgınce beyaz ve temız olanını secın yumusak kısımları var kırec gıbı oraları kazıyın yemı vıtamınle ıslatıp ustune dokun ıyıce ıcıne emsın ve oyle verın ıstersenız bır parca kesın suyuna atın kemırır onu da

Haa ben simdi anladım dediğinii. Çünkü 9 yıl bir kusa baktım. tamam biliyorum onu cok tsekkürler en yakın zamanda alacagım cok sağ olun bana cok yardımcı oldunuz

Aklıma gelmısken hangı yemı kullanıyrsnz

Sera raffy f kullanın veya tetra yada sanyu bunlar en ıyı markalardır vıtamın eksıklıgı gb sorunlar yasamazsnz

Geri