Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbagamdaki kahverengi leke ne :( fotografa bakar mısınız :(

Cvp: Kaplumbagamdaki kahverengi leke ne :( fotografa bakar mısınız :(

Biliyorum ama maalesef bulundugum sehirde her pet shop aynı yemleri satıyor :(

Internetten sıparıs etmeyı deneyın bence

tesekkür ederim deneyecegim :) cok sağ olunn :)

Rıca ederım ne demek:)

Geçmiş olsun, mantarı çoğunlukla beyaz görüyoruz ama çeşit çeşit mantar var ve siyah kırmızı kahverengi gibi renklerde lezyonlar da yapabiliyorlar ancak sizin kapluştaki kahverengiliklerin yapısı şeffaf ve altında normal kapluş derisi görünüyor gibi. Lekeler sildikçe çıkıyorsa tetradoksun marifeti olma olasılığı daha yüksek olabilir söylediğiniz gibi. Kaya tuzu karıştırdığınız su ile lekeleri temizlemek hem emin olmak için hem de ilaçsa bile kıvrım yerlerinde birikip oraları tahriş etmesin diye daha doğru olur, yani pamuğa çıkıyorsa canını acıtmadan ve fazla da yormadan temizlemeye çalışabilirsiniz, tabii bu arada diğer tedavisini aksatmayın, bir gözünü açmış galiba :) Yemleri vitaminli verin mutlaka, gözlerine damla damlattıktan sonra kuru alanda kuru alan lambası açık olacak şekilde beklettiğiniz süreyi biraz daha arttırabilirsiniz. Bu dönemde özellikle daha fazla dikkat edin iyileşme aşamasında tedavide aksaklıklar hastalığın daha dirençli nüksüne neden olabilir.
Turtle stick çok iyi bir yem değil hatta kötü :) İmkanınız varsa internetten tetra reptomin ya da sera raffy p sipariş edin bence de :)
Lekeleri düzenli takip edin dokularda bozulma başlar ya da lekelerde yayılma olursa mantar tedavisine vakit kaybetmeden başlamak gerekir.

Kahverengilikler kaygan görünüyor. Ben neredeyse bunun aynısı olan onlarca deride mantar fotoğrafı gördüm. Elbette veteriner olmadığımız için kesin olarak ne olduğunu bilemiyoruz.

bana büyük olasılıkla mantar gibi geliyor. Kaplumbağanızı sildiğinizde o kahverengiliklerin tekrar çıkıp çıkmadığını bir gözlemleyin. Eğer yeniden çıkıyorsa bir veterinerden destek almanızda fayda var.

Bu arada sirke olarak elma sirkesi kullanın ve mutlaka suyla karıştırın. Sirke asidik bir maddedir kaplumbağanızın derisini tahriş edebilir.

Arkadaslar kaplumbagamın derisi soyuluyor. İlaclı suda sarı oldugu için rengi değismiş derinin. Az önce baktıgımda o kısımların deri oldugunu anladım

tubidik' Alıntı:
Geçmiş olsun, mantarı çoğunlukla beyaz görüyoruz ama çeşit çeşit mantar var ve siyah kırmızı kahverengi gibi renklerde lezyonlar da yapabiliyorlar ancak sizin kapluştaki kahverengiliklerin yapısı şeffaf ve altında normal kapluş derisi görünüyor gibi. Lekeler sildikçe çıkıyorsa tetradoksun marifeti olma olasılığı daha yüksek olabilir söylediğiniz gibi. Kaya tuzu karıştırdığınız su ile lekeleri temizlemek hem emin olmak için hem de ilaçsa bile kıvrım yerlerinde birikip oraları tahriş etmesin diye daha doğru olur, yani pamuğa çıkıyorsa canını acıtmadan ve fazla da yormadan temizlemeye çalışabilirsiniz, tabii bu arada diğer tedavisini aksatmayın, bir gözünü açmış galiba :) Yemleri vitaminli verin mutlaka, gözlerine damla damlattıktan sonra kuru alanda kuru alan lambası açık olacak şekilde beklettiğiniz süreyi biraz daha arttırabilirsiniz. Bu dönemde özellikle daha fazla dikkat edin iyileşme aşamasında tedavide aksaklıklar hastalığın daha dirençli nüksüne neden olabilir.
Turtle stick çok iyi bir yem değil hatta kötü :) İmkanınız varsa internetten tetra reptomin ya da sera raffy p sipariş edin bence de :)
Lekeleri düzenli takip edin dokularda bozulma başlar ya da lekelerde yayılma olursa mantar tedavisine vakit kaybetmeden başlamak gerekir.

Evet tek gözü acıldı diğeri de acılmak uzere gibi duruyor :) mantar oldugunu dusunmuyorum cunku az önce baktıgımda deri oldugunu anladım. Galiba ilac boyle hale getirdi. bugun 2 saat tuzlu suda beklettim yinede. Sonrada kuru alana aldım bakteri varsa diye. gaglıgı gayet iyi görünüyor. Umarım bu lekelerde gecer. Cünkü mantarın boyle bir anda cıkıp kahverengilsecegini ve silince cıkacagını sanmıyorum tabi benimki bir tahmin :) iyileşmesi için her seyi yapıyorum cok tesekkürler :)

Mantar degıl merak etmeyın ılacın yan etkısı derı dokmus kullandıgınz seylerde kahverengı gıbı gozukmustur:)

idil varış' Alıntı:
Mantar degıl merak etmeyın ılacın yan etkısı derı dokmus kullandıgınz seylerde kahverengı gıbı gozukmustur:)

Tesekkür ederim İdil hanım :)

Rıca ederım ne demek:)

Geri