Birkaç aydır su içinde sanki hapşırır ya da geğirir gibi kafasını içeri çekerek baloncuklar ve ses çıkarttığını görüyorduk ancak veterinere götürdüğümüzde geğirik olabileceğini bir şeyi olmadığını söylediği için asla anlayamadım. Az önce de kustuğunu gördüm hemen incelemeye başladım. Kustuktan sonra garip bir hırıltı inleme tarzı ses çıkartmaya başladı ve bu olaydan beri yaklaşık 2 saattir sürekli kafasını dışarıda tutuyor. Suya kafasını soktuğu anda da o aylardır gözlemlediğim hareketi yapıyor ve tekrar havaya kaldırıyor. Isıtıcısı geçen aylarda temizleme esnasında kırıldı o yüzden takamıyorum ama 2019'dan(1 aylık falandı) beri bizimle ve Adana'da yaşadığımız için yazın hep çıkartırız ısıtıcıyı hiç böyle bir davranış sergilediğini görmemiştik. Üşüttü mü ya da akciğer enfeksiyonu mu? Ya da normal bir şey mi bu davranışları? Lütfen yardımcı olun.
(Bugüne kadar hiç vitamin takviyesi yapmadık zaten yeminde var diye ve kaplumbağa yemi hariç başka bir besin vermedik bu yüzden vereceğim vitamin ya da ilaç tarzı bir şeyin zarar vermesinden de korkuyorum.)
(Bugüne kadar hiç vitamin takviyesi yapmadık zaten yeminde var diye ve kaplumbağa yemi hariç başka bir besin vermedik bu yüzden vereceğim vitamin ya da ilaç tarzı bir şeyin zarar vermesinden de korkuyorum.)