Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağamı hergün düzenli bir biçimde uyutuyorum !

ultrAslan1905

Bronz 4 Üye
Merhaba arkadaşlar. Benim iki tane küçük su kaplumbağam var. ilk aldığıma göre çok daha canlılar. Çok sağlıklılar . Gayet güzel. Onları bir gün kucağıma aldım ikisi de bacaklarıma doğru sokulup uyumaya başladılar ^^ . O zamandan beri yani 4-5 gündür onlar için siyah bir bez parçasını kestim torba gibi yaptım onları içine koyuyorum ve uyuyorlar tabi nefes almaları için açıklık bırakıyorum :D Arkadaşlar acaba yanlış mı yapıyorum :ff: Önerilerinizi bekliyorum :$

Yanlis yapiyorsun. Kaplumbagalar stese girip kendilerini intihara surukleyebilirsin. Onlar kendi isterlerse uyur. Zaten hergun uyumuyolar. Benimkisi bugun saat 7 de uyurken gordum. Ama 2 -3 gundur ilk defa! Hatta yine hastalandi zannettim. (Benim kaplusum 2 ay yem yemedi, gozlerini acmadi,suya inmedi. Simdi CANAVAR! ) hayvanlari rahat birak lutfen

Ama uyumalari icin sarki dinletebilir / soyleyebilirsin. Ben sarki soylerken kuru alana cikiyor ben nerdeysem oraya geliyor ve sarkiyi dinliyor. :)

Tabi biraz sonra gozler mayisiyo

Cvp: Kaplumbağamı hergün düzenli bir biçimde uyutuyorum !

Hayvanları hastalık, akvaryum temizliği yada kontrol gibi zaruri haller dışında akvaryum dışına almayın. Hele gece susuz bölgede uyumaları çok çok zararlı. Hayvanlar hasta olabilir. Hergün saatlerce susuz kalmaları bünyelerini perişan eder. Kaza olup ezilebilirler. Ayrıca yavru kaplumbağalar bakteri taşır. Dokunduktan sonra bile elleri sabulnla iyice yıkamalısınız.
Unutmayalım kaplumbağalar evcil hayvan değildir.

Benimkiler cok uyumuyo gunde 1 saat felan normal dimi ?

Ben dokunuca hemen ellerimi sabunla yikiyorumm :)

Gece siz uyuduğunuzda kaplumbağalarda akvaryumda uyuyorlar.

Uyurken cok tatli oluyorlar kafalarini iceri sokup uyuyorlar :)

Cvp: RE: Kaplumbağamı hergün düzenli bir biçimde uyutuyorum !

Şelale' Alıntı:
Yanlis yapiyorsun. Kaplumbagalar stese girip kendilerini intihara surukleyebilirsin. Onlar kendi isterlerse uyur. Zaten hergun uyumuyolar. Benimkisi bugun saat 7 de uyurken gordum. Ama 2 -3 gundur ilk defa! Hatta yine hastalandi zannettim. (Benim kaplusum 2 ay yem yemedi, gozlerini acmadi,suya inmedi. Simdi CANAVAR! ) hayvanlari rahat birak lutfen

Ama uyumalari icin sarki dinletebilir / soyleyebilirsin. Ben sarki soylerken kuru alana cikiyor ben nerdeysem oraya geliyor ve sarkiyi dinliyor. :)

Tabi biraz sonra gozler mayisiyo

Bilgileriniz için çok teşekkür ederim. :smile:

AEK' Alıntı:
Hayvanları hastalık, akvaryum temizliği yada kontrol gibi zaruri haller dışında akvaryum dışına almayın. Hele gece susuz bölgede uyumaları çok çok zararlı. Hayvanlar hasta olabilir. Hergün saatlerce susuz kalmaları bünyelerini perişan eder. Kaza olup ezilebilirler. Ayrıca yavru kaplumbağalar bakteri taşır. Dokunduktan sonra bile elleri sabulnla iyice yıkamalısınız.
Unutmayalım kaplumbağalar evcil hayvan değildir.

Onlara dokununca hemen ellerimi yıkıyorum zaten :D Bilgileriniz için teşekkür ederim :smile:

Kaplumbağalarımı her gün ( güneşli havalarda ) dışarıda dolaştırıyorum. Bakın benim küçük Tahin'im ne yaptı ^^ :518811:

Ekli dosyalar

• 944947_4927869317360_304026008_n.jpg
    944947_4927869317360_304026008_n.jpg
    142.8 KB · Görüntüleme: 119

kadriye bacağına doğru gelip uyuyorlar meselesi ortamın soğuk olması ve senin ısı yayman, sebep tamamıyla budur. bu hayvanlar su canlısı ve su içinde durmaları gerek. senin yaptıkların kara kaplumbağası için düşünülebilir. ama bu hayvanlar, özellikle evde beslenenler narin olur; en ufak bir rüzgar veya pis bir ortamda hastalanırlar. dışarı çıkarman özelikle sakıncalı, hastalığa davet çıkarıyorsun. eğer yoksa bir an önce akvaryum ve gerekli diğer ekipmanları almanı tavsiye ederim. bu temizlik işi sadece senin için değil hayvanlar içinde maksimum steril bir ortam olmalı. bu hayvanları bir nevi akciğer solunumu yapan balık gibi düşün senin yapman gereken de budur. bu arada foruma hoş geldin. gerekli bilgileri inceleyeceğin gibi kafana takılan soruları da sorabilirsin.

Çok teşekkür ederim ama güneşe çıkarmam da mı yanlış :ff:

Bunlar uyurken görüntüleri:smile:

Ekli dosyalar

• 482462_4931460487137_1572334730_n.jpg
    482462_4931460487137_1572334730_n.jpg
    42.4 KB · Görüntüleme: 127

güneşe çıkarma işi şöyle havada en ufak bir esinti yoksa ve 30-33 derece gibi bir sıcaklık varsa bu kuru alanda sağlanabilecek ısıdır. fazla sıcaklık zararlı. yazın özellikle öğle sıcağı dayanılmaz olur. bir kap veya leğen içinden kaçmayacakları şekilde olacak bir tarafına temiz kaynatılarak steril edilmiş bir taş da olabilir. kuru alan yapıp onu geçmeyecek şekilde içine su doldur. o alan güneş görsün ama su mümkün olduğunca gölgede kalsın ve fazla ısınmasın. bunaldıklarında inip serinleyebilsinler ve su içebilsinler. bu arada takipte etmelisin kuşlar veya kediler alıp götürebilir. oldu ki esinti var o zaman pencere arkasından yap bunu uv geçişi olmasa da hayvanlar ısınır.

zorunlu olmadıkça da hayvanları bulunduğu ortamdan çıkarma. sadece su değişimi veya hastalık durumunda ilaç verme gibi. üstünü de hemen yıkamışsındır umarım, çünkü üzerlerinden akan su genelde korkmaları sebebiyle idrardır.

Nasıl akan su tam anlamadım :( Ama onları dolaştırdıktan sonra yıkayıp akvaryuma koyuyorum :)

Kaplumbağa ele alınınca isdrar yapma durumu ile karşılaşılabilir. Cem bundan bahsediyor.

Hayvanları dolaştırmayın. Su kaplumbağaları dolaştırılmaz, stres sebebidir. Bir yerde güneşlendirildi ise hayvanı yıkamak istiyorsanız akvaryum suyundan alıp onunla yıkayın.

Geri