Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağamı Isırdılar

Onur12

Gümüş 5 Üye
Dün hasta olan kaplumbağamı elde beslerken ısrarla çalan telefona bakayım derken onu telaşeden akvaryuma bıraktım duş aldırmadan. Sonrada unutum. Sabah kalktığımda kaplumbağamı bu şekilde buldum :(

Betadin ile pansuman yaptım sadece. Kopan parça yenilenir mi böyle mi kalır?

mailto:/1g/4/t8635.jpg

Cvp: Kaplumbağamı Isırdılar

Bu durumu diğer kaplumbağalar mı meydana getirmiş ? Daha önceden başka bir başlıkta bahsettinizmi bilmediğimden soruyorum.

Mikrop kapmasını engellemek için betadin sürmeyi iyi düşünmüşsünüz. Yalnız sürdükten sonra 10-15 dk kuru alanda bekletmek iyi olacaktır. Ve göz ile ağıza gelmemesi,ne dikkat edin. Bana kalırsa bir veterinere getirmeniz en iyisi olacaktır. Nasıl oluştu bu kırık anlamadım ama inşallah iç kanama gibi durum meydana getirecek ciddi birşey değildir.

Ayrıca kalsiyum desteğide önemlidir şu durumda. Ama önce veteriner hekime göstermen iyi olacaktır

2 kaplumbağam daha var. Onlar ısırmışlar. Akciğer enfeksiyonu var, kuru alandan başka bir yere gitmiyor.

Akciğer enfeksiyonuda varsa acilen veterinere gitmeniz iyi olacaktır. Hem enfeksiyon hemde şu kabuk olayına bakar. Gidene kadar diğer kaplumbağalardan ayrı bir yerde olması tekrardan bir yaralanma olayının önüne geçmesi için iyi olacaktır.Enfeksiyon ile ilgili mailto:/forum/Konu-kaplumbaga-hastaliklari-hakkinda-bilgiler-tamamina-yakini-kapsar.html başlığında ki tedavi yöntemleri uygulanmalı ama antibiyotik düzeyine geldiyse veterinerin önereceği antibiyotiği yine önerdiği şekilde uygulamalı.

Ya onu akvaryumda genel olarak kabullenmek istememişler yada hasta olduğundan kurtulmak için saldırmışlar.
Öncelikle hayvanı ayırın. Ayırdığınız yerde su kesinlikle sürekli steril olsun. Yani oda sıcaklığında dinlenmiş su sürekli bulunsunki değişim gerektiğinde zorda kalmayın.

Hayvanı veterinere götürüp kontrol ettirmenizi öneririm. Kabuk plakası tekrar oluşana kadar ek önlemleri hatırlatır yada yapılması gereken varsa belirtir. Hayvana kalsiyum takviyesi yapın. JBL calcil yem alıp verin. JBL agilde alın. Hayvan küçük olduğu için yemede zorlanabilir, kırarak verin, gene zorlanırsa suda yumuşamasını bekleyin. Gammarus yada karides vermeyi ihmal etmeyin. Hayvan travma geçirdi. Sera reptilin alıp hayvana takviye yapılması iyi olur.

kaplumbağamın geçmişi burda.

mailto:/forum/Konu-suyun-ustune-baloncuk-birakma.html?page=11

Yemiyor. Elime alıp ezilmiş, sulandırılmış yem veriyorum. ağzına ne kadar girerse. başka türlü beslemem imkansız.

Veterinerlerde birşey anlamıyor, nasıl tedavi edeceklerini bilmiyorlar. Burada ne öğrenirsem o. :(
Onu istemediklerinden değilde üzerinde kalan yemden dolayı saldırdılar tahminimce. Çünkü daha önce sorun yoktu.
El ayak değil, yemin kaldığı kısımı ısırmışlar. Çıkıntı olduğu için verdiğim yemler orada kalıyordu. Her defasında duş aldırıyordum, bu sefer unuttum :(

AEK' Alıntı:
Ya onu akvaryumda genel olarak kabullenmek istememişler yada hasta olduğundan kurtulmak için saldırmışlar.
Öncelikle hayvanı ayırın. Ayırdığınız yerde su kesinlikle sürekli steril olsun. Yani oda sıcaklığında dinlenmiş su sürekli bulunsunki değişim gerektiğinde zorda kalmayın.

Hayvanı veterinere götürüp kontrol ettirmenizi öneririm. Kabuk plakası tekrar oluşana kadar ek önlemleri hatırlatır yada yapılması gereken varsa belirtir. Hayvana kalsiyum takviyesi yapın. JBL calcil yem alıp verin. JBL agilde alın. Hayvan küçük olduğu için yemede zorlanabilir, kırarak verin, gene zorlanırsa suda yumuşamasını bekleyin. Gammarus yada karides vermeyi ihmal etmeyin. Hayvan travma geçirdi. Sera reptilin alıp hayvana takviye yapılması iyi olur.

JBL dediğiniz şey nedir bilmiyorum. Petshoplarda tavsiye ettiğiniz hiç birşeyi bulamıyoruz malesef.,
Önemsemiyorlar.

jbl yem markası. juenpetmarketten alabilirsin güvenli sitedir.

geçmiş olsun. uzun süre akvaryumdan uzak kaldı. diğer hayvanlar kendilerini ve akvaryumu benimsedikleri için akvaryuma giren her şeyi yem olarak algılama dışında tehdit olarakta görürler. bunu içlerinden birisi yapmış yapanda büyük olasılıkla baskın olan.

yaranın altındaki plakada açılma var mı ? öncelikle onu kurtarmak lazım. kopuk yerde kabuk oluşması için o plakanın sağlamlaşması da gerekli.

betadini bilmiyorum. antibiyotik içerikli bir merhem kullan. açık yaraya sürdükten sonra suya dayanıklı yara bandından alıp bacakla boyun arasından alt bağadan üste doğru yapıştır. bu haliyle kuru alanda durması daha iyi olacaktır. ısıtıcı lambayı 24 saate çıkaracaksın. üşüme sebebiyle değil sadece su içmek ve yemek için suya iner böylelikle.

başka bir yerinde hasar yok değil mi ?

Ayrı bir kaba koydum. Isıtıcı lambayıda taktım. dediklerinizde uyguladım. plakada açılma var. onuda yara bandı ile hallettim. inşallah kaynar. Başka bir yerde hasar yok.

hasar olmaması iyi. o kabuk tam aralanmamış kaynama olasılığı yüksek. açık yara için baticon iyi olsa da alttaki kabuğa teması yapıcı hücrelere hasar vereceği için kaynamasını önleyip ayrılmasına neden olacaktır. bu yüzden kullanma. bandı sarmadan önce o kabuk çevresine de merhemden yedirdin mi ? öyle yaptıysan iki gün kadar bant kalsın yalnız bandı çıkarırken alttan yukarı doğru yavaşça ve tırnağını kabuğa basarak çek ki kalkmasın.

antibiyotik krem kullandım. herşey için teşekkürler.

Geri