Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağamı kedi dişledi

esraa

Yeni Üye
merhaba benim iki kaplumbağam var. dün güneslensinler diye akvaryum dan çıkarıp bir kapta bahçeye koymuştum.bir ara eve girdim kediler o arada küçük kaplumbagamı götürmüşler.ben fark edince kaplumbağayı bahçede aramaya çıktım kaplumbağam buldum baya ısırmışlar.kabuğu delik olmuş altlı üstlü yaklaşık on diş izi var :(( görür görmez hemen yıkadım kuruttum batikon ve terramsin krem sürdüm suya koymuyorum ne yapmam lazım lütfen bana bilgi verin ölmesin kaplumbağam dünden beri harap oldum :(

Cvp: kaplumbağamı kedi dişledi

veterinere götürmez olurmuyum bir ilçedeyiz ve veteriner anlamıyor. veteriner arkadaşım var onu aradım o da okulda egzotik hayvanlar dersi görmedim o yüzden anlamam dedi veterinerde anlamazmış zaten :( petshop cu anlar ancak dedi burda petshop yok eczacı bunları tavsiye etti bnde uyguladım :(

saol bu arada bende çok üzgünüm :(

Öncelikle hoşgeldiniz ve geçmiş olsun.

Kaplumbağaları etraflarından zarar görebilecekleri dış ortamlarda güneşlendirirken çok dikkat etmelisiniz. Ya sürekli gözlemleme yapmalısınız yada dış çevreden zarar gelmesini engelleyecek bir yapının içerisinde güneşlendirmelisiniz. Güneşleneceği kabı kuş kafesi veya buna benzer bir kafesin içerisinde olabilir. Kedi köpek dışında Allah korusun karga ve diğer kuş çeşitleri de alıp kapabilir veya göz ve derilerinde hasar meydana getirebilir.

Eğer hayvanın organlarında bir hasar yoksa delik/kırılma ise antibiyotikli pomat sürülerek veya papatya çayı banyosu ile iyileşme sağlanır. delik/kırılma büyükse antibiyotikli bir pomatla doldurulduktan sonra üzeri bantlanır. Kabuk kırığı ve yaralanma ile birlikte organlarda hasar varsa o zaman veteriner hekim tarafından mutlaka görülmelidir ki hasar olup olmadığını tespit edemiyorsunuz sanırım. Bence mutlaka bir bilgili veteriner görmeli. Bulunduğunuz ilçe İst/Ankara/İzmir gibi şehirlere çok mu uzak ki ? Bu şehirlerde Kaplumbağa konusunda bilgili veteriner bulma şansınız bulunmaktadır.

Tekrardan geçmiş olsun.

Geçmiş olsun. İlk müdahaleyi yapmışsınız. Kabukta şu an delik yada kırık var mı? Yoksa sadece zedelenme tarzında izler mi?

Çok geçmiş olsun umarım bir an önce iyileşir. Arkadaşların da dediği gibi bence bir veterinere götürmeniz gerekir iç organları hasar görmemiştir umarım. Dış yaralar bir şekilde geçebilir. İç organlarda zarar varsa mutlaka tedavi edilmesi gerek.

geçmiş olsun. foruma geldin ama geç geldin hayvanları bu tür yaklaşımlarla ortalığa koymak sakıncalı birincisi üşütme ve parazit kapma, ikincisini sen bizzat yaşamışsın. bu iki durum yüzünden dışarı çıkarılma riskli. emin gerekenleri anlatmış. teramicyn kremi sürme bu sanırım deri için olanı suya salınım yapar. gözlere zararlıdır. hayvanı suya koymaya devam et. sadece yüzme değil o suyu içmesi de lazım. öncelikle hayvanın ısırılmış noktalarına baticon sür. bunu sabah akşam 3 gün yap. dikkat et ağız göz buruna gelmesin. sonra kurumasını bekle. suya salınım yapmayacak şekilde kuruduğunda akvaryuma koy. akvaryumun suyu sürekli steril durumda olmalı. değişimlerde eski ve yeni su ısısı aynı olmalı. içme suyu kullanmalısın. işin boyutu nedir bilmiyorum ama ateşe bağlı olarak hayvan halsizlik belirtisi gösterirse iltihap oluşmuş olabilir bu durumda genta 40 mg ampul ve en ince boy şırınga (1 ml=1cc) alıp içine çek ve her gün bir hafta boyunca bir yeme bir damla damlatıp ver. su ısısı 28-30 derece arası seyretsin. ekipmanların eksikse bir an önce temin et.

Bilgileriniz icin teşekkür ederim. veteriner bi kaç kişiyle konuştum suya koyma dedi.bir delikten sadece kan geliyodu o ic organlarina zarar vermiş olabilir suya koyma dedi su da yaralar iltihap kapar dedi. batikon kullaniorum gunde uc defa .tabi ki agzina ve
gözüne cok dikkat ediiorum.suya koymadigim icin terramsin krem de kullaniorum suan refleks leri ii.konuştugum veteriner küçük olması avantaj dedi cabuk iilesir dedi ama ins oyle olur

Ben akvaryum a zaten icme suyu kullaniorum akvaryum da lambasıda var bnde biraz güneş alsin dedim sakinan goze çöp batarmiş cok dikkat ederim kaplumbağalarima normal de cok üzgünum inşallah kalici bi sorunu olmaz

Yaraların en azından taze halinin geçmesini istiyor demekki. Bekleme süresi belirledimi. Çokta susuz kalmasın. Bu arada kuru kabın ısısınıda iyi tutmalıki birde üşütmesin.

Anladığım kadarıyla kırılma ve kopma hiç yok.

Tırnaklarıyla yumuşak dokuya erişip parçalayamaması ve kabuğun kırılamaması büyük şans. Hayvanı götürüldüğü yerden hemen bulmakta büyük şans. Bu kadar şanslı hayvana birşey olmaz bence.

Inşallah bişey olmaz tek temennim ya ben başında bekliorum zaten disari cikarttigim zaman bi ara eve gittim. annemin kedisi beni kolluyomus demekki:((. Evet kirilma ve kopma yok.sadece dislerini geçirmiş kabuğuna.üç gün belirledi veteriner yarin beş bucuk gibi suya koyacam kiyamam zaten iki gündür ac susuz garibim:(

Evet ayarli zaten isiticim 28 derece de şu an da beklettiim kaba 12 saat lamba takiorum usumesin diye

Üç günden hiç sorun olmaz. Bir hafta on gün evde kayıp olup sonra bulunan hayvanlar var. Tabi onlar için olan süre risk ama bunda sorun olmaz. Veterinerin dediği gibi yavruda gelişim hızı sebebiyle iyileşme hızlı olacaktır.

yaradan kan geliyorsa dedikleri doğru kuruması lazım. gene de bir 5 dakika kadar bir tas içine kabuğun üstüne gelmeyecek şekilde su koyup içmesini sağlayabilirsin. hayvanda kan kaybı da olmuş, sonra çıkarıp kurula. baticona devam. baticon yara üstündeki herşeyi öldürür ayrıca yaradaki yapıcı hücrelerde dahil. bu şekilde yara ölen hücrelerle kabuk bağlar. bunu kendini toparlayana kadar kadar kullan. fazla değil. yalnız merhem yarayı yumuşak tutacaktır. su canlısı için uygun olmaz. veterinerle konuşup ağız yollu bir antibiyotik istemeni tavsiye ederim. suya koyacağın gün su geçirmez yara bandı yapıştırılırsa bir sorun olur mu diye bir sor bakalım.

Geri