Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağamı nasıl kendime alıştırırım

kapluş_35

Gümüş 4 Üye
Kapluşumdan bir tanesi gayet hareketli(ben geldiğimde de) ama diğeri hemen kaçıyor? Alalı 6 ay oldu.Lütfen yardım edin.

elinle besle ,eline almayı dene . genede olmuyorsa zamana bırak sonra sonra alısır :D

Cvp: Kaplumbağamı nasıl kendime alıştırırım

onceılkle elınızı ıyıce yıkayın kurulayın elıne alın ve boğazının ltını hafifiçe parmqğınla okşa

uygulayacağım teşekkürler :133:

Biraz da kaplumbağanın karakterine bağlı bende 3 tane var 1'i bana bir kaç günde alıstı bir tanesini sonradan aldım 1 yıl oldu hala korkuyor tabi eskisi kadar değil de mesela elimle yem verdigimde cok temkinli yaklaşıyor ve yemi alıp kaçıyor hemen 1'ini de arkadaşımdan sahiplendim o geldiği gün alıştı.
bu arada telefondan girdim klavyemde türkce harfler yok telefonu yeni aldigim icin ayarlamaya vaktim olmadı kusura bakmayın.

eline almamalısın. bu tam ters etki yapar ve hayvan daha da temkinli yaklaşır veya uzak durur. alışması sadece elinle yem verdiğinde olur. tabi bu alışma kedi, köpek mahiyetinde değil. bu tamamen yem odaklı olur. pavlovun köpeği kuramı gibi. bir süre sonra her yaklaştığında sadece bakmak için bile olsa, yem vereceğini zannederek sana yaklaşma eğiliminde olacaklar. akvaryumun camını yalayacaklardır.

mesela ipek senin arkadaşından aldığın önceden bu şekilde yaşamaya alıştığı için uyumu kolay olmuş. fakat petshoptan bir arada yaşayan hayvanlar içinden alıp getirdiğinde tek başına başka bir ortama geldiklerinde bu temkinli davranışı sergiliyorlar.

Hayvanların karakterine göre değişiyor. Yada bir olay uzak durmasında etken oluyor. Hayvanları zaruri haller dışında akvaryumdan çıkarmamalısınız. Alışmıyorsa kendi haline bırakın.

Zaten çok fazla çıkarmıyorum sadece akvaryum temizliği yapınca ^^ 6 ayda hiç alışmadı elimi yaklaştırınca bir bakıyor sonra geri kuru alanın altına kaçıyor (burada kaçılacak bir yer yok ama bulmuş) :133:

Bir de diğer kapluşum yemini yerken onun elini ısırdı ve o yemi yedi.(Benim gözümün önünde) sonra bana uzun süre baktı ve kaçtı :haha:

mustafayılmaz' Alıntı:
onceılkle elınızı ıyıce yıkayın kurulayın elıne alın ve boğazının ltını hafifiçe parmqğınla okşa

Kaplumbağaları kedi köpek gibi evcil memeli hayvanları sevdiğiniz şekilde sevmeye çalışırsanız, hali hazırda size alışmamış olduğu için bu onu daha fazla strese sokacaktır. Sahibine henüz alışmamış bir kaplumbağa için güven duygusunu sarsacaktır.

Bazı kaplumbağalar kuru alanlarında bu şekilde parmakla sevilmeye çalışıldığında ses çıkarmamaktadır ama yine bu kaplumbağalar genelde uzun yıllardır sahipleriyle beraberdir ve onların sesine, görüntülerine alışıklardır.

Benim kaplumbağam parmak ile gıdıklanmayı sever boğaz çene,arada boyunu uzatır daha iyi okşanmak için.Avucunuzun arasına aldığımızda avucumuzun sıcaklığı ona olan güvenimizi arttırır :D

boyun okşanması deri değişimine bağlı olarak oluşan kaşıntıdan kurtulmak içindir. avuca almak büyükse hayvanı tedirgin eder. mecburi sebepler dışında almak o açıdan iyi olmaz. suda elden yem verirken hayvan duraksayarak yaklaşır.

tosbik57' Alıntı:
elinle besle ,eline almayı dene . genede olmuyorsa zamana bırak sonra sonra alısır :D

iyi de benimki kafasını içeri sokuyor :D :rolleyes: :148: :148:

Geri