Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağamı nasıl kusturabilirim?

Sofiel

Yeni Üye
Merhaba kaplumbağaların etçil oldugunu biliyodum arada et veriyodum yıyodu sucuk falanda. Demin kavurma yedirdim çok sevdi biraz yedi şuan çok kötü ağzını açıp açıp duruyo eliyle bişeyler yapmaya çalışıyo ağzına kusmaya çalısıyo eger kaplumbağamdan eminsem nasıl çıkarttırabılırım sizce ölür mü acaba boğazında bişey varmış gibi davranıyo acil yardım edin :(

Cvp: Kaplumbağamı nasıl kusturabilirim?

öncelikle kusturabilirmisin bilmiyorum ve sanmıyorum ağzını açmaya çalışma zarar verirsin anca okşayarak açmasını sağlayabilirsin ( bunlar bana göre ) ayrıca sucuk falan vermek doğru değil içinde çemen falan var yağlı kavurma falanda veriyosan gene zararlı sen yem ver bundan sonra

Şuan napcam peki öyle yapıp duruyo ağzını açıyo sürekli eliyle bişeyler yapıyo

Ağzında ki fazla yağı tuzu ve ya kalan rahatsız eden bir şeyleri temizliyor olabilir 30 derece gibi bir temiz içme suyuna kabuğunu geçecek kadar olsun ama koyun birde sürtüneceği bişiy olursa iyi olur , gerisini o halleder kusması gerekiyorsa da bırakın kendisi yapsın. Dışarda tutmayın.

Hayvana verilmeyecek her şeyi vermişsin. Sucuk, salam, sosis gibi işlenmiş etler, koruma amaçlı Sodyum ihtiva eder bu zararlıdır. Bunlar asla verilmemeli. Kavurma ise aşırı tuzlu, yağlı ve liflidir hayvan yutamaz. Kısaca tuzlu ve tatlı yiyecekler zararlıdır. Ayrıca devit harici yağlı hiçbir şey verme.

Hayvanı istem dışı kusturamazsın aşırı yerse kendi kusar. Yapacağın şey hayvanı akvaryumdan yani sudan çıkarmamak. Suyu içerek bir parça rahatlar. İkincisi bir tane kuru yem ver boğazında bir şey kaldıysa yemle gider.

kaplumbağalarda sosis sucuk salam kısaca baharatlı yağlı ve et zararlıdır obeziteye yol açar ve gut hastalığı gerçekleşir

Geri