Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağamı nasıl temizlemeliyim

AHMEDO

Bronz 5 Üye
Katılım
30 Ağu 2013
Mesajlar
38
kaplumbağatemizliği konusunda birçok yerde tuzlusu (benim kulandığım yöntem)olsada bazı kisle kaplumbağa sabunu diye satılan sampuanla temizlemektedir sizce hangisi uygundur
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
bence tuzlusu yönetemi
 
Cvp: kaplumbağamı nasır temizlemeliyim

kaplumbağanın kabuğunda mantar yoksa tuz kullanılmaz. zararlıdır. hayvanın kabuğu yosun birikmesi gibi aşırı derece kirli olursa yumuşak tüylü diş fırçası ile üstü yavaşça temizlenir. böyle bir durum yoksa gerek yoktur. zorunlu sebepler harici hayvanı sudan çıkarmak ve ele almak hayvan açısından stres nedenidir. şampuan gibi katkılı ve kimyevi maddeler de kullanılmamalıdır. ayrıca kabuk için kullanılan kabuk jelleri de öldürücüdür. bunu elinde bulunduranlar kullanmadan direk çöpe atsın.
 
Suyu temiz tuttuktan sonra mantarlaşma ve yosunlaşma dışındaki olaylarda temizlemeniz fazla gerekmemektedir.
 
Benim kapluslarimin kabugu yosun tutunca Cem abininde dedigi gibi yumusak tuylu bir dis fircasiyla kabuklarini cok bastirmadan masaj yapar gibi temizliyorum :) Sizde oyle yapabilirsiniz :) Sahsen benim kapluslarimin ozel dis fircasi var.Yani ozel derken evde yumusak tuylu dis fircasi vardi hic kullanilmamis onu kullandim :) Yani kullaniyorum :) Ama ihtiyac olmadigi surece kullanmazsaniz iyi olur :)
 
Arkadaşlar, Cem açıklamış bende üzerine basarak söylemek istiyorum. Hayvanı sudan çıkarmak, tuz ve kimyasal kullanmak birçok sebepten ötürü uygun değil.

Uygun suda yaşayan hayvanın kabuğu kirlenmez ve yosun tutmaz. Bu olduysa hayvanın kabuğunu tabiki temizleyin ama hemen bunun sebeplerini ortadan kaldırın. Kirlenen ve yosunlanan suda ise su değişimleride hayvan metabolizması için olumsuzluk oluşturur. Ayrıca bu suyu içtikleri içinde hiç uygun değil.
 
Cvp: kaplumbağamı nasıl temizlemeliyim

herkeze tesekür ederim dediniz gibi tuzu kulanmamaya bakıcam saolumn
 
Cvp: kaplumbağamı nasıl temizlemeliyim

Kaplumbağanı ince uçlu yumuşak kıllı hafif ve en önemlisi temiz bir diş fırçası ile yavaş,yavaş kaşırmış gibi sürtmeli daha sonrada ılık bir su ile (Sım sıcak asla değil.) durulamalısın.Daha sonra yumuşak bir havlu ile yavaş,yavaş sürterek temizlemelisin.
 
Cvp: kaplumbağamı nasıl temizlemeliyim

hayvanı akvaryumdan alınacak su ile durulamak gerekir bu alıştığı ortam ısısı için uygun olan sıcaklıktır. sonrasında akvaryuma konacağı için adaptasyon zorluğu çekmez. havlu kullanmaya gerek yok. hayvan zaten suya girecektir.
 
Cvp: kaplumbağamı nasıl temizlemeliyim

herkese saolun yardımlarınız için
 
Cvp: kaplumbağamı nasıl temizlemeliyim

Merhaba. Kapluşlarım medusa ve poseidon u haftalik su degisimiyle beraber kabuklarini fircaliyorum. Kullandigim firca yumusak fakat medusanin hosuna gitmesine ragmen poseidon sinirlenip isirmaya basliyor. Dairesel hareketlerle yavas yavas yapiyorum cani aciyor olabilir mi yoksa beyfendi fazla mi agresif :)
Birde isirma aliskanliginin yumurta aki vermemden sonra basladigini dusunuyorum boyle vakalar mevcut mudur ?
 
Cvp: kaplumbağamı nasıl temizlemeliyim

büyüdükçe ısırma olayları kaçınılmaz olur. hayvanın kabuğunda ciddi bir durum yoksa mantar veya aşırı yosunlaşma gibi. el sürülmemesi gerekir. bu tip yaklaşımlar hayvanı rahatsız eder ve üşümesine neden olur. mango kökü ile hayvan gerekeni kendisi halleder. Burada hayvan hoşuna gitmediği için savunma amaçlı ısırma eğilimi ile tepki gösteriyor.
 
Geri
Üst