Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağamım derisi dökülüp ve su üstünde kalıyor.

Ediz Zeybek

Bronz 5 Üye
Merhaba;
Bu aralar kapluşumun derileri çok dökülüyor ve suyun üstünde yüzüyor filitrede çekmiyor.En sonunda akvaryun camına yapışıp kalıyor.Bununla ilgili napmalıyım ve vu deri dökmesi ne kadar daha sürecek.

RE: Kaplumbağamım derileri dökülüyor ve suyun üstünde kalıyor.

Deri değişimi süresi hayvan bünyesine bağlı olarak farklılık gösterir. Muhtemelen 15-20 gün sürer.
Diğer durum için yüzeydeki deriler balık kepçesi ile alınabilir. Yada bir maşrapa ile yüzeyden su ile alınır. Böylece ilave olacakla birlikte kısmi su değişimide olur.
Cama yapışanlar bulaşık teli ile silinebilir.

Cvp: Kaplumbağamım derileri dökülüyor ve suyun üstünde kalıyor.

Ben yüzey temizlemek için çay süzgeci kullanıyorum güzel iş görüyor

Bende kücük bir cay süzgeci kullanıyorum ama benimkinin deri dökmesi yakında biticek 20 gün felan oldu :)

Yakinda bitcek diye bisey yok. Benim kucuk 2 aydir deri degistitiyor. Geldiginden beri yani. Boynundakin derileri atamadi bi. Tabi her kaplumbaga farlidir.

Cvp: Kaplumbağamım derileri dökülüyor ve suyun üstünde kalıyor.

ediz bu deri dökme işi süreklilik arz eden bir durum. çaresi kısmi olarak var. büyük olanları emrenin dediği gibi süzgeçle alabilirsin. yarısı kadarını filtre çeker. ufak bir kısmıda dibe iner sirkülasyon şiddetine bağlı olarak sürekli dolanırlar.

Geri