Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağamın ağzında beyaz akıntılar var, yemekte yemiyor... Çok keyifsiz..

abdullahbilal

Yeni Üye
Ağız kısmında beyaz akıntılar var, gözleri sürekli kapalı ya da çok kısık açıyor. Yemek yemiyor hiç.. Çok keyifsiz... Hiç suya inmiyor.... Akvaryumda besliyorum. Kuru alana çıkıyor sürekli.. Diğeri bana mısın demiyor.. Sürekli yem yiyip patır patır yüzüyor.. Ne yapmalıyım? Bir ilaç ya da doğal tedavi yöntemi var mı?

Vitamin eksikliği olabilir. Bunun yanı sıra akciger enfeksiyonuda olma ihtimali var. Kuru alan ısıtıcınız ve su ısıtıcınız var mı ? Bunlar yoksa üsütmüs olabilir ve ya bir yerden rügar esdiye gene hayvanı etkilemis ve üsütmüs olabilir. Moderatorler den gelecek yorumları beklemenizi ve ona göre bir tedavi uygulamanızı öneriyorum. Benimki tahmin sadece. Gecmis olsun.

Cvp: Kaplumbağamın ağzında beyaz akıntılar var, yemekte yemiyor... Çok keyifsiz..

ısıtıcım var evet.. zaten oda sıcaklığında duruyor. holde bırakıyorum. Ayrıca akvaryumun ışıkları zaten ısıtıyor. Ayrıca güneş lambasıda aldım.

Cvp: Kaplumbağamın ağzında beyaz akıntılar var, yemekte yemiyor... Çok keyifsiz..

hayvan akciğer enfeksiyonu veterinere götürüp antibiyotik alacaksın. yeme damlatılarak uygulanan tip bir antibiyotik iste su ısısı 28 derece olacak kuru alan ısısı 33 derece. eğer hayvan gecede kuru alanda duruyorsa lamba açık kalsın. vitamin damla takviyesi de yapılmalı eğer yem yiyor ise yeme bir damla yemiyorsa ağız çevresine sürülerek uygulama yapılmalı. akvaryum florasanı işe yaramaz. masa lambasına normal ampul takılarak konumlandırılmalı veya kıskaçlı lamba bauhaus yapı marketi olan bir yerde oturuyorsan ecolite 52 W halosoft buzlu camı olan ampul ve massive marka kıskaçlı lambayı orada bulabilirsin. bulamazsan 40 W şeffaf normal ampul alacaksın. geçmiş olsun.

Hayvanların yaşadığı ortam hastalanmamaları ve sağlıklı bir gelişim gösterebilecekleri bir ortam mı öncelikle ? Şu balık çerçevesinde karşılaştırma yapılabilir. mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu--10252.html

Cem abinin belirttiği akciğer enfeksiyonu gibi geldi bana da. Bu hastalığın tedavisi uzun ve yorucudur. En kısa zamanda bir veterinere gösterip önereceği antibiyotik uygun şekilde kullanılmalıdır.

Antibiyotikleri nereden temin edebilirim?

Geçmiş olsun. Evet hayvan akciğer enfeksiyonu. Ancak yem yemediğine göre yeme damlatılıp verilecek antibiyotik uygun değil. Veterinere götürüp hayvan 8 cm ve üzeri ise antibiyotik iğnesi yaptırın. Zaten muayene edip teşhis ve tedavi uygulamasını anlatır.

Salya akıntısı bence enfeksiyonun ilerlediğini gösterir.

bu hayvanlardan anlayan bir veteriner lazım. önce o konuda bilgi al ve durum böyle hayvan bu ebatta düşük dozajlı ve yeme günlük bir damla olacak şekilde bir tertip olmasını iste. nerede oturuyorsun.

Beylerbeyinde oturuyorum.

yani istanbuldasın. bu linkte bu konuda bilgili vetler var. sayfanın en altında.
mailto:/forum/Konu-kaplumbaga-hastaliklari-hakkinda-bilgiler-tamamina-yakini-kapsar.html

Beylerbeyi ise iyi, Anadolu yakasında bu veteriner var. Bu hayvanlarda uzmandır. Muayenede yem yemediğini belirt. İletişim bölümünde telefonu var ve yeri Kızıltoprak.

http://www.petospher.com/

Geri