Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbagamin Alt Kabugundaki Degisimler

CherionaTr

Yeni Üye
Katılım
5 Tem 2013
Mesajlar
13
Hayırlı Gunler İyi Forumlar Arkadaslar Kaplumbagam Son 1 Haftadir Yem Yemesi Azaldi Sabahlari Uyandgmda Kuru Alanda Goruyorm Tamamen Kurumus Halde Yatıyor Oyle Bi Anlam Veremedim Ve Alt Kabugunun Kenarlari Biraz Renk Degistirdi Gibi Geldi Fotolari Atiyorum Ve Yorumlarinizi Bekliyorum Simdiden Tesekkurler

Not: Havalarin Sogumasiyla Bi İlgisi Varmidir Bilmiyorum Ama 1 Hafta Once Havalarda Sogumaya Basladi
Alt Kabugu:
mailto:/2ymy7fa.jpg
mailto:/2ez23gg.jpg

Ust Kabugu:
mailto:/x1ks9y.jpg

Buda Su Degisimi Sirasinda Plastk Kapda Beklerken Kacma Girisimi Ve Basarili Oldu Ben Orda Olmasam Nerelere Gidecekti Allah Bilir :) :

mailto:/140yj39.jpg
 
Merhaba,

Halsizlik, kuru alanda cok zaman gecirmesi ve alt kabukdaki pembelesmeler akciger enfeksiyonu belirtileridir.

Kuru alan isitici lambasi mevcut mu? Su plastik kaba tuttugun lambayi kullaniyorsan, randuman alabiliyormusun? Akvaryum isisi 27-28 iken kuru alanin isisi ise 32-33 civari olmasi gerekiyor. İsitici, filtre gibi ekipmanlari tam mi? Akvaryumunuzun bir fotografini cekebilirseniz eksiklikler varsa yardimci olabiliiriz.

Bu hastaligin ana sebeplerinden biri sicaklik farkliliklari. Sonrasinda ise guneslendirmek icin balkon vb. Yerlere cikartilirken hava akimina magruz kalmasi olabiliyor. Bu durumlara dikkat etmeniz gerekir. Ayrica su degisimleri sirasinda koyulacak su oda isisinda bekletilerek, eski su sicakligi ile ayni isida ilave edilmesi gerekir. Böylece su derece farkindan korumus oluruz.
Yine degisimlerde tamami yerine kismi degisimler yapilmalidir.

Su derecesini 30 da tutun. Ve vitamini haftada 2 kere 1 yeme 1 damla yemine damlatarak verin. Hastaligi gecene kadar.

Veteriner hekimin görmeside yönlendirme acisindan iyi olacaktir ki maazallah akcige enfeksiyonu ciddi durumda ilerleyebilip ,ölümle sonuclanabilir.

Gecmis olsun. Durumu hakkinda bilgi vermeyi ihmal etmezsin.


Suna bak iki dk yalniz kalmaya gelmiyor ;) kafayi nasil uzatmis öyle, hayir cikipta nereye gidecek orasida ayri birsey.
 
Cvp: Kaplumbagamin Alt Kabugundaki Degisimler

kaplumbağanız bir de sanırım kabuk değiştirecek. plakaların arası aralanmış. belki kabuğunu kurutmak istiyor bu yüzden diyeceğim ama yem yememesi akciğer enfeksiyonunu akla getiriyor emin arkadaşımızın dediği gibi. bir de alt kabuğundaki kahverengi büyüme lekeleri dışında hafif pembelik var. bence vakit kaybetmeden veterinere götürün. alt kabuk pembeleşmesi başladıysa hastalık ilerlemeye başlıyor demektir. çok ilerlediği zamansa tedavi sonuç vermeyebilir.
 
Cvp: Kaplumbagamin Alt Kabugundaki Degisimler

Halsizlik Yok Kaplumbağamda Sabah ve Aksam 2 ser Adet Yem Veriyordum Artik 2 vermeme Ragmen Sadece 1 Tanesini Yemekte Ve Sadece Sabahlari Kuru Alanda Duruyo Soyledigim Gibi Geri Kalan Gunde Cok Fazla Cikmiyor Kuru Alana Ve Simdilik O İsikla İdare Ediyoruz Maddi Durumda Sikinti Var Biraz :) Ve Genede Bi Veteriner E Goster Diyosaniz Yarin Hemen Goturym
 
Alt kabukdaki kenar haff pembelik ve yemi az yeme durumu icin gösterebilirsen iyi olur. İstersen bir kac gün gözlem altinda tut ve kuru alana cikma, halsizlik ve yan yüzme durumlarinin olmadigina emin olalim.

Kuru alan lambasi icin 60 w kaldiran masa lambasi varsa bauhaus dan alacagin 5 TL lik ecolite 52 w halasoft yeterli olacaktir. Bu sagliklari icin cok önemlidir.

Ayrica vitamin temin edebilirsen istah sorununu biraz indirgeyebiliriz
 
Cvp: Kaplumbagamin Alt Kabugundaki Degisimler

veterinere gerek yok. hayvan üşütmüş. havalar soğumuş demişsin. su ısıtıcın yoksa su soğuk olduğundan hayvan daha sıcak olan kuru alanda durmak istiyor. keyifsiz. üşütmeye bağlı olarak iştahsızlık hali var ama işin başlangıcında. derhal bir su ısıtıcısı alıp 30 dereceye ayarla. lamba ise kuru alana 10-12 cm'den fazla mesafede olmasın. ama bunu da bir an önce değişmelisin. yeterli ısı vermeyecektir. parayı bir şekilde bulup bu ikisini bir an önce temin etmelisin aksi taktirde hayvanın hastalığı enfeksiyona dönecektir. mineral yem veya damla vitamin alıp yeme damlatarak vermen hayvanı canlandıracaktır. bu hafta 3 damla sonraki hafta 2 damla 3. haftadan itibaren haftada 1 olsun. suya damlatılandan alma.

kabuğa gelirsek şekil şemal güzel. üst bağada plaka aralanmaları başlamış. fakat aşırı kireçlenme durumu söz konusu bunu telafi etmenin çaresi içme suyu veya arıtılmış su kullanmak. buna imkan bulamıyorsan büyük pet şişe veya damacanaya su doldurup en az 3 gün oda sıcaklığında dinlendirmelisin. bu da kötünün iyisidir. bu arada su değişimlerinde hayvanı eski akvaryum suyu ile kaba alıp yeni suyuda akvaryumdaki su ısısı ayarında eklemelisin sulardaki ısı farkları da hayvanın üşümesine neden olur. geçmiş olsun.

alt bağada grimtrak pembeleşme var bu da üşümeye bağlı oluşur. senin kaplumbağada bu renk oluşumu var. koyu pembe ise büyümeye bağlı kılcal damar genleşmesinden olur.
 
Kabuklar gayet güzel. Isı düşüşü etkilemiştir. Suyu 28, kuru alanı 32 derece yapmalı. Bu değerlerde halen yemden uzak durursa suyu 30, kuru alanı 34 derece yapın bir süre. Duruma göre tekrar değerlendiririz.
 
Cvp: Kaplumbagamin Alt Kabugundaki Degisimler

Anladm En Kisa Zamanda Ayarlamaya Calisicam Soylediklerinizi Yorumlar İcin Tesekkurler Bir Degisiklik Olursa Tekrar Yazarim Foruma İyi Forumlar
 
Geri
Üst