Cvp: Kaplumbağamın Bacağındaki Yara
Hayır yeni hiçbirşey yok, A ve D vitamin eksikliğinden kaynaklandığını düşünüyorum. Isırılma olma ihtimali yok yaralar simetrik. Şöyle bir hastalık mevcutmuş;
[font=Tahoma, Geneva, sans-serif]Parakeratoz: Yetersiz belenmeye bağlı Vitamin A ve D nin eksikliğine bağlı ortaya çıkan hastalıklardır.[/font]
[font=Tahoma, Geneva, sans-serif]-Belirtileri : Epitel çözülmeleri genelde kabuğun deriyi koruyamadığı boyun ,kloaka çevresi ve arka bacakların uç kısımlarında gözlenir.Deride kırmızı ve sarı sahaların ortaya çıkması gibi değişiklikler genelde simetriktir.[/font]
[font=Tahoma, Geneva, sans-serif]-Tedavisi:Beta din (İyot) banyosu , antibiyotikle A ve D vitamini takviyesi yapılmaktadır. Derinin kurumasını önlemek için yaralara antibiyotikle pomatlar sürülmelidir.[/font]
[font=Tahoma, Geneva, sans-serif]Ancak antibiyotiği bilemedim ne kullanacağımı[/font]
Yaralı olan erkek, diğeri dişi. Akvaryumda baskın olanda şuan hasta olan zaten. Yaraları iyileştirmek için kremler kullandım işe yaramadı. Bu durumda hastalığın içerden geldiğini gösteriyor bence. D vitaminini uzun zamandır aksatıyoruz malesef. D vit kullanacağım ancak A vitamini için ne önerirsiniz ?