Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağamın Bir Hastalığı mı var? (Önemli :( )

ThunderVolt

Bronz 4 Üye
Katılım
13 Ağu 2010
Mesajlar
54
Merhaba arkadaşlar :)..

Burada önceden de konular açmıştım ısıtıcı-kuru alan falan hakkında.Belki hatırlayanlar vardır :).Kaplumbapağamı yaklaşık 3 hafta önce aldım.O günden sonra bir anda olmasa da yavaş yavaş Isıtıcı,kaliteli yemler almaya başladım.

Şu an 100 Watt ısıtıcısı ve Karides,Sanyu Sticks gibi yemler veriyorum.Konuyu hastalık diye açtım ama sorunu belki de hastalık değildir ben de bilemiyorum.Sorunum şu:

-Onlarca kez yeni kuru alan denemeleri yaptım.Bunlardan 2 sinin resmini koyacağım.Fakat ne yaptıysam hayvan üzerine çıkmadı.Sadece yemini oraya koyduğum zaman ben yokken çıkıp alıpğ geri suya kaçıyor.

-Ve her ne zaman odaya girsem kuru alana tutunup bekliyorken aniden suya kaçıp saklanıcak yer alıyor.Hayvan benden çok korkuyor bir nevi.Ama ben akvaryumun yanında biraz bekleyince tekrar su üzerine çıkıyor.

hayvana karşı yapmış olabileceğim tek kötülük şu: Her gün plastik bir tabağa su koyup 25 dk Güneşe çıkartıyorum.Bunun dışında dokunmuyorum bile.Fakat neden benden bu kadar korkuyor kuru alan üzerine çıkmıyor anlam veremiyorum.Suyu Sıcak 28 derece,ısıtıcısı var.Yemleri kaliteli.Ama beni neden sevmedi cidden anlamıyorum.

Mesela dün pethopa gittim.Oradaki kaplumbağlara baktım hepsi neredeyse kuru alanda güneşleniyordu.Üzüldüm resmen benimki neden böyle değil diye.

Yardımcı olabilecek arkadaş var mı?Veya alışması için daha fazla mı beklemem gerekecek?.Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum :)

Ayrıca Resimler:

Bunlar yeni,şuanki kuru alanı:

mailto:/2lyt0p.jpg
mailto:/25s1z01.jpg

bu ise eski kuru alanı:Ama dediğim gibi ikiine de çıkmadı bile.Masa lambası da koymama rağmen :(

mailto:/2pyor9v.jpg
 
Bence eski kuru alanın daha güzelmiş.kuru alanın sıcaklığını ölçtün mü? Kuru alan bence 35 derece olmalı.
 
Onlarca kez kuru alan denemeyin.1 tane kuru alan yapın.Ona alışsın.Alışınca çıkacaktır.Bazı kaplumbagalar çabuk alışır bazıları ise geç.Alışma süreci için birşey diyemem.Alışınca korkmayacaktır kaçmayacaktır.
Ayrıca kuru alan 35 derece çok fazla 32 derece en ideal sıcaklıktır.
 
Kuru alanın sıcaklığını bilemiyorum ama o kadar da sıcak durmuyor.Normal 1 Tl lik sarı lambalardan var kuru alan üstünde.Nasıl bir ampül kullanmalıyım ki?

.Eski kuru alanım daha iyiyidi evet.Ama o üzerine su gelince suyu kurutamıyordu çünkü plastik olduğu için suyu emiyordu.Ben de kayaları koydum daha kolay kuruyorlar.

Şimdilik bu kuru alanı kullanmaya devam ediceğim.Aam hala hayvan benden çok korkuyor.Yani beni sevmiyor gibi.Ne yapabilirim ki? biraz daha mı beklemeliyim yani 1-2 ay daha mı gerek?Gerçekten çok üzülüyorum bu duruma :(
 
peki benden korkması ne ile alakalı olabilir? Veya ilerde alışır mı?
 
Anladığım kadarıyla ani hareketlerden çekiniyor kapluşunuz zamanla düzelecektir :)
 
evet Vamprella aynen dediğin gibi mesela bir süre yanında duruyorum tam kalkıcam kaçışıyo hemen.Düzelir dimi? :(
 
Teşekkürler.Bir de şunu sormak istiyorum.Ben bu hayvanı yaklaşık her gün elimle alıp bir plastik kaba koyup Güneşe gösteriyorum.Acaba benden bu yüzden de korkuyor olabilir mi?Çok strese giriyor çünkü..Sizce alışana kadar Kesmelimiyim?
 
Etrafınızda çimenlik bir yer var mı kapluşunuzu orda güneşlendirin çok mutlu olduklarına inanıyorum :)
 
Geri
Üst