Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbagamin bogazina bir sey takildi

mertcanerdinc

Taç 2 Üye
Merhaba . Bugun 2 kaplumbagamada yem verdikten sonra erkek olan kaplumbaga mangonun arkasina giderek bir sey yedi . Ve hala onu cikartmaya calisiyor . Ben ne yapabilirim . Suyun ustune cikarak degisik sesler cikariyor bogazindan

Bogazina takilan seyi yutmaya calisiyor . Bunun ustune yem verdim . Yemi yedi ama hala yutmadi yada cikartamadi

Cvp: Kaplumbagamin bogazina bir sey takildi

ağzına bir damla devit damlat. ve yeşillik yaprağı yedir. marul, kıvırcık. yeşillik yiyerek kusmasına yardımcı olur. mango lifi veya çakıl taşı yemiş olabilir mi ?

Cem abi saat 12 den beri ugrasiyorum . Emre abi de yardimci oldu . Yem yedirip bas asagi falan tuttum ama hic bir sekilde kusmadi . Vakil tasi yok silis kum var . Buyuk ihtimalle mango koku takildi bogazina . Marul yemiyor . Sadevce vital yiyor . Suan aznonce kontrol ettim bogaziyla ugrasmayi birakmis yada bogazindakini cikarmis . Ama cok korkuttu . Nefes almakta zorluk cekiyordu .

Okuyunca, benimkinin başına gelse ne yapardım diye düşündüm de bir cevap bulamadım. İnşallah kurtulmuştur takılan maddeden de, tekrarlama yapmaz. Geçmiş olsun Mertcan.

mertcan yatarken yumuşak sticklerden 1 adet ver devite bula yemesine bak. dediğine göre ya yuttu ya çıkardı. yuttuysa bağırsakta problem olmaması için devit yumuşatmış olur.

Teşekkür ederim Emin abi . Cem abi ben devit 3 ü alali 1 sene falan oldu . Bozulmus olamaz degil mi ?

Şimdi tekrar baktım da, özel ucundan damla bile zor çıkıyor Mertcan. 4 yıllık son kullanma tarihi içeriyor çoğunlukla ama bu açılmadan önerilen son kullanma tarihidir. Ucu fazla hava alabileceği bir durum olmayacağından kullanabilirsin diye düşünüyorum.

Evet dediginiz gibi zor damliyor . Tedirgin oldum sormak istedim . Suan uyuyorlar . Uyandirip veriyim mi ?

Cem abi önerdiyse uygulamakta fayda var Mertcan. İster şimdi ister uygun bir vakitte verirsin.

normal oda sıcaklığında durmuş ve ucunu hayvana veya yeme değdirmediysen kullanabilirsin. prospektüste yazıyordur. uyuyorsa bulaşma uyusun. yarın bak bakalım bir problem var mı hayvanda.

sera reptilin vitamin varsa o da olur. içinde balık yağı var.

Geçmiş olsun Mertcan.
Bu arada devit kutusunda son kullanma tarihi yazar. eğer kutuyu attın yada yazı okunmayacak gibiyse 1 senelik uzun kullanma süresi olan üründe olsa bence atıp yenisini al. Nede olsa çok cüzzi bir fiyatı var.

Evet Emre abi kutu yoktu . Mecburiyetten kullandim ama yenisini alirim . Suan bir sorunu kalmadi gayet iyi .

Geri