Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbagamın burun kısmı cok yumusak ve kabuguda biraz yumusak kabugu beyaz olmaya basladı korkuyorum😰🙏🏿🙏🏿

Bi tanesini sahiplendirecegim cünkü kavga ediyolar bu arada 30ltlik büyük bi kap aldım filtre aldım dahada düzenlemeye devam ediyorum fakat diger kaplumbagada sıkıntının ne oldugunu buldum bugun veterinere götürdük bana petshopta yanlıs ürün verilmis ben kabuk sertlestirici istemistim bana deepfixin su temizleme ilacı gibi bisey verilmis bende onu kullanmıstım sürüp kurutmustum oyuzden kabugunda cürüme yapmıs o kasar pismanım ki petshopcularada güvenim 0 artık yani vicdan acabından ölcem yapcak biseyde kalmamıs o durum icin yani bu sefer kabuk sertlestirici alıp deniyecegim
Aldığınız kaba uygun bir kuru alan yapın ve uygun özelliklerde bir ısıtma lambasıyla kuru alanı ısıtın. Bu hayvanlar hem karada hem suda yaşayacak şekilde yaratılmıştır. Günün belli bir zamanını kuru alanda geçirip kabuğunu kurutur. Böylelikle kabukta mantar, yosun, enfeksiyon gibi istenmeyen durumlar oluşmaz.

Turtle jel yazan hiçbir şeyi kullanmayın, aldıysanız onu direkt çöpe atın.

Suya damlatılan ilaç metilen mavisidir.
Bu linkte var. Suyuna haftada bir 1 damla damlatın bundan.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bu üslüpla konusunca daha bilgili oluyon
Kes lan 6 ay boyunca swndeymis kaplumbaga ne şekil besledigin belli olmamis gelip benim üslubuna laf etme bak seninde bı bilgin yok burda ne diyorsak yapican tamamı bak benimle ustden üsten konuşma böyle senin gibilore tahammülüm yok zaten nerede yaşıyorsun dedim bişey demedim

Bi tanesini sahiplendirecegim cünkü kavga ediyolar bu arada 30ltlik büyük bi kap aldım filtre aldım dahada düzenlemeye devam ediyorum fakat diger kaplumbagada sıkıntının ne oldugunu buldum bugun veterinere götürdük bana petshopta yanlıs ürün verilmis ben kabuk sertlestirici istemistim bana deepfixin su temizleme ilacı gibi bisey verilmis bende onu kullanmıstım sürüp kurutmustum oyuzden kabugunda cürüme yapmıs o kasar pismanım ki petshopcularada güvenim 0 artık yani vicdan acabından ölcem yapcak biseyde kalmamıs o durum icin yani bu sefer kabuk sertlestirici alıp deniyecegim
Kabuk için damla jel sertleştirici ilaç kullanma sen düzgün bakarsan kabuk zaten sağlıklı olur. Takviye kullanıp hayvana zarar veriyorsun.

Büyük yüzme alanı, su ısıtıcı, ısıtma lambası, kuru alan gibi malzemeleri aldın mı?

Kes lan 6 ay boyunca swndeymis kaplumbaga ne şekil besledigin belli olmamis gelip benim üslubuna laf etme bak seninde bı bilgin yok burda ne diyorsak yapican tamamı bak benimle ustden üsten konuşma böyle senin gibilore tahammülüm yok zaten nerede yaşıyorsun dedim bişey demedim
Uslüp dememin nedeni kızım diyeydi ama zaten ben bu siteyw bilgi almaya calıstogımdan dolayı kaydoldum hasta sandıgım kaplumbagayı sahiplendirdim digerinin durumu gaywt iyi zaten yani ayriyettwn kaplumbaganın nerde yasadıgını ne yem verdigimi kabuguna ne sürdüğümü hepsini baska biriyle konustum zaten senin bu sekildeki aptal yorumlarından birini baskasının sorusunda okumustum bu siteye baskalarımı asagılamay geldigin belli digerleride aynı duyguda belki ama adam gibi soru soruyor yada düzgün cözüm sonuclu cevaplar veriyo yani sacma salak rollenme bence

Hayvan daha ufak olduğu için kabukta esneklik olur.

Önceki hayvan ise sistem eksiklikleri yüzünden gelişmemiş. Olduğu boyda kabukta kalınlaşma olur. Aralarındaki farkın sebebi bu.

Filtre acil değil ama akvaryum yada kap, su ısıtıcı ve ısıtma lambası acil ve zaruri gereksinimler.

Bunları karşılayamacak durumda iseniz hayvanları sahiplendirin. Bu kap ile olmaz.
Hayvanı dediginiz gibi verdim ama akvaryum daha almamıslar

Geri