Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağamın derisinde beyazlık oluştu.

garip

Yeni Üye
Katılım
4 May 2015
Mesajlar
8
Kaplumbağamı yeni aldım akvaryumcu  bayat yem verdi 4 5 gün o yemler suyunda kaldı sonra da sarkıntılar oluştu ,bugünde beyazlık çıktı .  pamukçuk mudur  ?
 
Cvp: Deri hastaligi (beyazlık)

Kaplumbağanın ve yaşam alanının fotoğrafları paylaşılırsa;su kirliliğinden kaynaklanan bir rahatsızlık olup olmadığı konusunda yorum yapılabilir.Kaplumbağanın bakım şartları hakkında da bilgi verilmeli.

Günlük yem miktarı kafa hacmi kadardır.Bu aşılmamalı.İştahsızlık olduğunda verilen kafa hacmi miktarındaki yem yenmiyorsa;bir süre sonra sudan alınır.
 
Cvp: Deri hastaligi (beyazlık)

foruma hoş geldin ebru. petshoptan aldığına göre hayvan ufak olmalı. sera raffy P ve sera raffy I alacaksın. tetra, jbl veya tropical marka gammarusta olur. bu 4 marka harici başka yem kullanma. açık yem alma. bunlar bayat olabileceği gibi içinde öldürücü parazit yumurtası da taşıyabilir. aldığın yemin son kullanma tarihi 1 seneye yakın olsun.

günlük kafa hacmi kadar yem vermek üzere kabuk boyu 8 cm olana kadar günde 2 öğün vereceksin. yenmiyen yem yarım saat içinde alınmalıdır. bundan sonraki sürede dağılarak zararlı bakterileri üremesine neden olacaktır. bu da göz ve kulak enfeksiyonuna neden olur.

furkanın dediği gibi elindeki donanım hakkında bilgi ve kaplumbağanın resimleri durumunu görmemizi sağlayacaktır. dediğin bölge harici üstten kafa dışarda tam boy resmi ile önden yine kafası dışarda bir resmi iyi olur.

ayrıca bu konuyu da okumalısın detaylar hakkında fikrin olur.
mailto:/forum/konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu-10252.html
 
Cvp: kaplumbağamın derisinde beyazlık oluştu.

hoşbuldum , teşekkür ederim cevap için . ahm marka yem almıştım yemedi bende karedes aldım . sırasıyla ilk 2 foto ilk çıkan sarkıntılar , diğer 2si bugün artan beyazlık , ilk aldığım gün ortamı , son fotoda dünkü beyazlık
20150503_180147.jpg
20150503_180152.jpg
20150505_135703.jpg
20150505_135708.jpg
11203550_10205724791472098_1657441101740540202_o.jpg

WIN_20150504_205137%2B%282%29.JPG
 
Cvp: kaplumbağamın derisinde beyazlık oluştu.

akvaryumda değilmi bu hayvan?
 
Cvp: kaplumbağamın derisinde beyazlık oluştu.

akvaryumda almalısın bence ne kadarlık bir yerin var yani kaç metre ?yada kaç cm?
 
Cvp: kaplumbağamın derisinde beyazlık oluştu.

asi kız' Alıntı:
akvaryumda almalısın bence ne kadarlık bir yerin var yani kaç metre ?yada kaç  cm?

30cm falan sanırım . kablublumbalar için olan plastik kablarlar . hastalıyla ilgili bir fikrin var mı ne yapmam gerekiyor . mavi ilacı önermişler almalı mıyım.
 
Cvp: kaplumbağamın derisinde beyazlık oluştu.

evt hastalığının geçmesi için lazım almalısın bence akvaryum koyacak alanın varmı varsa ne kadar alanın var onu soruyoum ben sana canım ?
 
Cvp: kaplumbağamın derisinde beyazlık oluştu.

10litrelik falan alırım büyük ihtimal ama şuan benim için önemli olan sağlık durumu
 
Cvp: kaplumbağamın derisinde beyazlık oluştu.

sağlının düzelmesinde akvaryumunda payı büyük bunu unutma sakın olur mu :)10 litrelik az bence
 
Cvp: kaplumbağamın derisinde beyazlık oluştu.

Mantar olma ihtimali olduğu gibi plastik kabın zemininde duran beyaz taban malzemesinden de geçmiş olabilir.Emin olamıyorum.
Kabuğa tuz uygulaması yapılabilir,tuz uygulaması sırasında da deriye ve göze temas etmemesi önemli.Deep Fix Dezopur ile sudaki bakterilerin oluşumu önlenebilir.

Mümkün olduğunca çabuk bir şekilde akvaryum,filtre,termostatlı ısıtıcı alınmalı.Soğuk kanlı canlılar oldukları için sudan çıkarak vücut sıcaklıklarını dengelemek isterler.Bu yüzden kuru alana ve kuru alanı akvaryumun sıcaklığından 4-6°C daha fazla tutacak soft akkor ampule,ampulü tutacak mandallı armatüre ihtiyaç var.En acil olan ekipmanlar bunlar.
 
Cvp: kaplumbağamın derisinde beyazlık oluştu.

Artık olabilir mantara da benziyor. Kulak pamuğu ile gözüne zarar vermeden oradaki beyazlığı bir yokla. Kireç oluşumları var. Kabuk üstündeki beyazlık ile aynı. Kabuktaki tırnakla kazınıyor mu ? Renkli taşları çıkar. Beyazları mermer tozuna benzettim ama beyaz silise daha yakın. İlk yapacağın ortam sıcaklığında bir kaba su doldurup hayvanı koy. Kabı kaynar su ile lavaboda yıka. Kumları da kaynar suda beklet. Renkli taşları saksı varsa süs niyetine at.

En az 30 litrelik olmak üzere daha büyüğü daha iyidir. Diğer ekipmanlarda olacak tabiki. Akvaryuma koyacağın her ürünü iyice steril edeceksin. Mantar bu sebeple oluşur.

Metilen mavisi al. İlk alacağın deep fix dezopur. Bunu bulamazsan contra-icthyo ve bio-ichtyo da olur. Her gün bir damla suyuna damlat fazla değil fazla damlarsa suyu değişirsin. İçme suyu kullan.
 
Cvp: kaplumbağamın derisinde beyazlık oluştu.

boynunun altındakiler de mi mantar ?
 
Cvp: kaplumbağamın derisinde beyazlık oluştu.

boynunun altı gözükmüyor. kabuktaki beyazlığı tırnağın ile kazıdın mı ?
 
Cvp: kaplumbağamın derisinde beyazlık oluştu.

ilk 2 fotoda çenesine dikkatle bakarsanız,saydam olduğu için çok belli olmuyor . kazıdım çıkmadı mantar sanırım
 
Cvp: kaplumbağamın derisinde beyazlık oluştu.

çenesindeki saydam ise deridir. yalnız bu boyda deri değişimi olmaz. çenesini bir yere sürtmüş olabilir. kabuğuna ıslak temiz bir diş fırçasına sofra tuzu döküp yavaşça kabuğunu deri ve gözlerine değdirmeden yarım dakika kadar fırçala ve ortam sıcaklığındaki su ile durula. bunu yarında yap. ama önce kabı yukarda dediğim gibi steril et. akvaryumu bir an önce temin et. ölçüsüne göre ısıtıcı filtreyi yazarız. kuru alan ve kuru alan lambası da şart.
 
Cvp: kaplumbağamın derisinde beyazlık oluştu.

Yaptım hepsini yarın da mavi ilacı alırım ,ışığıda yanında şimdi .akvaryum alıcağım zaman tekrar danışırım şimdiden çok teşekkür ederim .
 
Selamlar, erkek kaplumbağamın derisinde 2 beyaz leke vardı (aldığım günden beri), şimdi 4 beyaz leke var ve 2-3 gündür gözlerini açamıyor. Ve yine bu 2-3 gündür gözlerini açtığı zamanlarda bile hiç yemek yemiyor. Sürekli kuru alanda sabit duruyor. Forumlarda okuduğum kadarıyla, net bir bilgi vermenin sağlıklı olmadığını ve kesinlikle bir veterinerin görmesi gerektiği önerilerini okuyunca, bugüne randevu aldım. Bugün veterinere götüreceğim. Yine yorumlarda okuduğum kadarıyla ayakkabı kutusunda havluya sararak götürebileceğim kanaatine vardım. Otobüsle bir yarım saatlik yolda (bunun dönüşü de var tabii) bu şekilde götürebilir miyim? Bu kadar sürede su dışında bırakmak sorun olmuyor sanırım? Beni aydınlatır mısınız? :)
 
Sorun yok kutu içine bir bez yada havluyu katlayıp arasına koyacaksın. Kutuda hava deliği olsun kutuyu da poşete koy. Bu rüzgardan etkilenmemesi için ama arada poşeti açıp kapa hava girsin. Mümkün olduğunca sarsmadan götürürsen uyur. Sudan çok sıcak olmadıkça yavru değilse 12 saat susuz durabilir. Gidip gelmende su açısından bir sorun yok. Yeterki hayvan üşümesin.

Mantar olabilir. Gözlerde şişlik ve buna bağlı beyazlık var ise enfeksiyon olabilir. Fotoğrafını görmek lazım. Geçmiş olsun.
 
Geri
Üst