Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbagamın derisinde kabuklanma var

Eginlikiz

Yeni Üye
Herkese merhaba... Uzun bi aradan sonra yine burdayim.. kablumbagamin ön ayak tirnaginin arasinda kabuklanma olustu... daha once altinda da olmustu kendinden gecti.. ama parmak arasinda oldugu icin rahatsiz ediyo diye dusunuyorum. Ne yapmam gerekiyor.. herhangibir krem sursem işe yarar mı?

Ekli dosyalar

• Snapchat-2096789172.jpg
    Snapchat-2096789172.jpg
    635.2 KB · Görüntüleme: 21
  • Snapchat-842852676.jpg
    Snapchat-842852676.jpg
    365.1 KB · Görüntüleme: 17
Yara vardı da kurudu mu?

Aktardan sarı kantaron yağı alın. Ayağını kurutup kulak pamuğu ile sürün. 30 dakika kuru yerde bekletin. Vaktiniz varsa her gün bir kez yoksa 2 günde bir uygulayın. Bu hem antiseptik özelliğe sahip hemde yapıcı hücrelerin iyileştirmesini hızlandırır.

Yara vardı da kurudu mu?

Aktardan sarı kantaron yağı alın. Ayağını kurutup kulak pamuğu ile sürün. 30 dakika kuru yerde bekletin. Vaktiniz varsa her gün bir kez yoksa 2 günde bir uygulayın. Bu hem antiseptik özelliğe sahip hemde yapıcı hücrelerin iyileştirmesini hızlandırır.
Cem bey hicbisey yoktu... hatta diger ayaginin parmak arasinda ufak bi kabuk vardi o cikti yine olusucak gibi.. ama digeri bu sekilde... el yapimi sari kantaron yagi var her aksam duzenli olarak onu kullaniyorum zaten.. emin olamadim nasir mi? Mantar mi? Evde mantar kremleri cilt onarici kremlerde var ama hayvana yararmi bilemedigim icin sari kantaron yagi suruyordum.. bizim kablumbaga cok onceden de yazmistim size disarda fazla vakit geciriyo hani tirnaklarida uzun ondan dolayimi olusuyo anlayamadim.. madem sizde sari kantaron oneriyosunuz devam edeyim.. inslah işe yarar..

Son düzenleme:
Deri pomadları göz ve ağızdan alımda zararlı. Suya salınım yapacağından önermiyorum. Kantaron aynı işi görüyor. Doğal ve zararsız. Mantarda da etkin.

Bu daha çok kesik izi gibi duruyor. Akvaryum kuşakları ortada ise yani kum yoksa oralara sürtmüş olabilir. Rampa cam ise kenarına sürtmüş olabilir. Keskin yada tırtıklı birşeye sürtmüş olabilir.

Ayak tabanı altında da varsa su ısıtıcı yada ısıtma lambası çanağını tutmuş olabilir.

Akvaryum dışında gezdirmeyin kir toz bulaşabilir. Bunlar göz kulak enfeksiyonu yapabilir. Mantar bir ihtimal bulaşabilir.

Deri pomadları göz ve ağızdan alımda zararlı. Suya salınım yapacağından önermiyorum. Kantaron aynı işi görüyor. Doğal ve zararsız. Mantarda da etkin.

Bu daha çok kesik izi gibi duruyor. Akvaryum kuşakları ortada ise yani kum yoksa oralara sürtmüş olabilir. Rampa cam ise kenarına sürtmüş olabilir. Keskin yada tırtıklı birşeye sürtmüş olabilir.

Ayak tabanı altında da varsa su ısıtıcı yada ısıtma lambası çanağını tutmuş olabilir.

Akvaryum dışında gezdirmeyin kir toz bulaşabilir. Bunlar göz kulak enfeksiyonu yapabilir. Mantar bir ihtimal bulaşabilir.
Kesik olma ihtimali yok cunki bahsettiginiz hicbir ekipman yok ne yazikki..🙁 uzun yillardir genis kap icerisinde bakiyorum yani oyle kesici zarar vericek bisey yok.. ama cok temiz tutarak, bakimlarina ozen gostererek bakiyorum.. 15 16 senedir bu sekilde alisti. disarda gezmeyi cok seviyor, oyuzden aralikli olarak disari cikarmak durumunda kaliyorum...suanda da disarda mesela uzerimizde oturuyo😊 disarida iken zaten surekli kontrolumde .... hani tirnaklari uzun oldugu icin yururken zorluk yasiyosa ondan kaynaklanmistir diye dusundum.. cunki cok hareketli, evde surekli pesimizden kosturan bi hayvan...😊ama mantar ihtimalinden dolayi uyarinizi dikkate alicam.. umarim kantoran yagiyla gecirebilirim.. yillardir sayenizde bircok sey ogrenip bircok sorunun ustesinden geldik.. ilgi ve alakaniza cok tesekkur ederim cem bey🤲

O zaman ya diğer hayvan yada oradaki eski deri kaşıntı yaptı ise kendi ısırmış ve tahriş etmiş olabilir.

Düz yerde dolaştığında bu yetişkin erkeklerde sorun oluyor. Uzun tırnaklar birbirine geçip eğiliyor.

Hayvanın üstü idrarlı su kaplı bu da haliyle salmonella bulaşma riski doğurur. En azından böyle yapacaksınız hayvanı akvaryuma emsal sıcaklıkta su ile yıkayıp kurulayın. Giysilerinize temas ettirme yerine bez çarşaf üzerinde durursa iyi olur.

Ben temizlik yaparken eski giysiler giyip temizlik yapar sonra makineye atar yıkardım. Buna dikkat edin. Hiç yoksa çişini yapma ihtimali de var.

O zaman ya diğer hayvan yada oradaki eski deri kaşıntı yaptı ise kendi ısırmış ve tahriş etmiş olabilir.

Düz yerde dolaştığında bu yetişkin erkeklerde sorun oluyor. Uzun tırnaklar birbirine geçip eğiliyor.

Hayvanın üstü idrarlı su kaplı bu da haliyle salmonella bulaşma riski doğurur. En azından böyle yapacaksınız hayvanı akvaryuma emsal sıcaklıkta su ile yıkayıp kurulayın. Giysilerinize temas ettirme yerine bez çarşaf üzerinde durursa iyi olur.

Ben temizlik yaparken eski giysiler giyip temizlik yapar sonra makineye atar yıkardım. Buna dikkat edin. Hiç yoksa çişini yapma ihtimali de alaa biz ablamla alip öpüp kokluyoruz bile🙈 cok sukur bi saglik sorunu yasamadik umarim yasamayizda... buarada tek, arkadasi yok. . Kendine ait temiz bezleri ve uzerinde oturmasi icin disarda yastigi var😊 yani gercekten bizim iliskimiz nornal kaplumbaga bakanlar ile cok farkli keske bi gunumuzu cekip atabilsem size eminim sizde sasirirsiniz.. Allaha sukurler olsun bunca yil cok ciddi saglik sorunu olmadi.. belki hatirlarsiniz bogazindan kan geliyo diyo bikac sene once yazmistim size.. sizde disarda cok kaliyosa kuruma yapiyodur demistiniz.. zeytinyagi akitmami onermistiniz.. sanirim oyle ozellikle yaz aylarinda 2, 3 defa oldu onun disinda cok sukur bi sorunumuz simdi bide bu cikti umarim onuda atlatiriz..

Ben temizlik yaparken eski giysiler giyip temizlik yapar sonra makineye atar yıkardım. Buna dikkat edin. Hiç yoksa çişini yapma ihtimali de var.
Kuzumun arkadaşi yok, tek cem bey😊 soylediginiz risklerin bilincindeyim ama okadar zaafimiz var ki sıpaya dayanamayip ablamla öpüp kokluyoruz arada🙁 Allaha sukur henus bi saglik sorunu cikarmadi bu sevgi basimiza..sadece sağlam sekilde bikac defa ısırıldık o kadar🙈 onun disinda kendisinin temiz bezleri ve uzerinde oturmasi icin ozel yastigi var😊 yani bizim iliskimiz diger kaplus bakanlardan cok farkli.. bu ikinci saglik problemimiz.. hatirlarsaniz bikac yil once bogazindan kan geliyor diye yazmistim size.. sizde disarda cok durdugundan catlama yapiyodur zeytinyagi damlatin demistiniz.. dediginiz gibi genelde yazin yasiyoruz bu durumu hemen dediginizi yapiyorum.. uzun zamandir da yasamadik🤲 o yuzden sitenize ve size minnettarim... sizide rahatsiz ettim...kuzumun anlik fotosuyla iyi aksamlar diliyorum 😊

Son düzenleme:
Işıkta üstbağanın bir resmini atar mısınız?

Devit uygulaması vermiş miydim?

Bu saatten sonra dikkat edin. Isırdı mı deri sökme ayrı, et parçası bile koparır. Benim elimden bir numune almıştı.

Devit vermistiniz kabuk atmasina yardimci olmasi icin.. yazin saat 3,4 ten sonra hergun maksimum 1, 2 saat guneslendiriyordum ama kışın gunes olmadigindan arada yine kullaniyorum damlayi... dogrumu yapiyorum bilmiyorum... isirma konusuna gelince gercekten isirdimi 10 dk birakmadigi oluyor.. ablamin burnunu dudagini benim parmaklarimi bikac defa yakaladi ama az yaralanmalarla kurtardik simdi dikkat ediyoruz😊 resim atiyorum umarim anlasilir

Ekli dosyalar

• Snapchat-1505627760.jpg
    Snapchat-1505627760.jpg
    649 KB · Görüntüleme: 8
  • Snapchat-1696933036.jpg
    Snapchat-1696933036.jpg
    350.2 KB · Görüntüleme: 8
Yaz kış ısıtma lambası kullanacaksınız kabuk lamba altında kuruyup gerilerek açılıp atılacak. Katman kabuğun büyürken hareketini baskılar ve deformasyon, şekil bozuklukları yapar. Hayvanda bu var. Sağlığını etkileyecek düzeyde değil ama şekil bozuk.

Yaz kış ısıtma lambası kullanacaksınız kabuk lamba altında kuruyup gerilerek açılıp atılacak. Katman kabuğun büyürken hareketini baskılar ve deformasyon, şekil bozuklukları yapar. Hayvanda bu var. Sağlığını etkileyecek düzeyde değil ama şekil bozuk.
Anladım.. yani 15, 16 senedir bakiyorum ama imkanim olmadıgı icin ne akvaryum ne de tesisatlari mevcut deil, bilgi sahibide cok deilim bu konuda acikcasi🙁 ama hayvanin sagligi icin dogal yollardan ihtiyacini saglamasi iicin elimden geleni yapiyorum... yazin hergun gunes gormesini sagliyorum suanda bile gunes ciktikca guneslendiriyorum ama kısın sıkıntı tabi... Yani biraz arastirip şu lamba olayini hic deilse halledebilirim, ozmana kadar devit damlasiyla kabuk atmasina yardimci olabilir miyim? Daha once o sekilde baya kabuk dusurduk ama ne sıklıkla kullanmam gerektigini bilmiyorum

Yazın değil, yaz kış ısıtma lambası gündüz 12 saat yanar hayvan istediği zaman çıkar iner. Biz doğal ortamlarındaki gibi koşulları sağlayamadığımız için kış uykusuna yatırmıyoruz. Dolayısıyla metabolizmasını canlı tutmak için ısıtma lambasının ısısından faydalanması gerekiyor. Sağlıklı gelişim içinde bu şart.

Güneşe çıkarma üşütmesine akabinde akciğer enfeksiyonuna neden olur.

Lamba gelene kadar devit uygulaması dursun hayvanı üşütmeyelim.

Deviti haftada bir kabuğunu peçete ile kurutup iki üç damla damlatın kabuğa yayın. 30 dakika kuru yerde bekletin kalanı yine peçete ile silip akvaryuma alın.

Geri