O zaman ya diğer hayvan yada oradaki eski deri kaşıntı yaptı ise kendi ısırmış ve tahriş etmiş olabilir.
Düz yerde dolaştığında bu yetişkin erkeklerde sorun oluyor. Uzun tırnaklar birbirine geçip eğiliyor.
Hayvanın üstü idrarlı su kaplı bu da haliyle salmonella bulaşma riski doğurur. En azından böyle yapacaksınız hayvanı akvaryuma emsal sıcaklıkta su ile yıkayıp kurulayın. Giysilerinize temas ettirme yerine bez çarşaf üzerinde durursa iyi olur.
Ben temizlik yaparken eski giysiler giyip temizlik yapar sonra makineye atar yıkardım. Buna dikkat edin. Hiç yoksa çişini yapma ihtimali de
alaa biz ablamla alip öpüp kokluyoruz bile
cok sukur bi saglik sorunu yasamadik umarim yasamayizda... buarada tek, arkadasi yok. . Kendine ait temiz bezleri ve uzerinde oturmasi icin disarda yastigi var
yani gercekten bizim iliskimiz nornal kaplumbaga bakanlar ile cok farkli keske bi gunumuzu cekip atabilsem size eminim sizde sasirirsiniz.. Allaha sukurler olsun bunca yil cok ciddi saglik sorunu olmadi.. belki hatirlarsiniz bogazindan kan geliyo diyo bikac sene once yazmistim size.. sizde disarda cok kaliyosa kuruma yapiyodur demistiniz.. zeytinyagi akitmami onermistiniz.. sanirim oyle ozellikle yaz aylarinda 2, 3 defa oldu onun disinda cok sukur bi sorunumuz simdi bide bu cikti umarim onuda atlatiriz..