Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağamın dışkısı normalmi

yeşim

Yeni Üye
Kaplumbağamın dışkısı Normalde kurutulmuş karides ile beslediğim zamanlarda toz kahverengi şeklinde dışkılıyordu karidesi bittiğinde pet shop'a gidememiştim o yüzden 2-3 gün boyunca maydanoz ile besledim son birkaç gündür dışkısına bir gariplik görüyorum Sizce normal dışkı mı yoksa dışkısında bir sorun var mı acaba Tek çeşit sadece karidesle beslediğim zamanlar hayvanın ishal mi diye şüphelenmeye başladım. Ancak hareketlerinde bir sorun yok gayet neşeli.

Ekli dosyalar

• 17434113755265416893686309703084.jpg
    17434113755265416893686309703084.jpg
    734.2 KB · Görüntüleme: 15
Lifli gıdalar yani sebzelerde dışkı parçalı çıkar.

Ama maydonozu sık vermeyin fazlası böbreklere iyi gelmiyor. Yerine marul ve kıvırcığın körpe yapraklarından verin.

Haşlanmış yumurta akı ve birkaç dakika haşlanmış kıyma parçası verin.

Hayvan kaç cm kabuk boyunda?

5-6 cm kabuk boyunda normalde çok sık vermem evde başka sebze olmadığı için onu vermek zorunda kaldım . Teşekkür ederim

Ekli dosyalar

• 1000036872.jpg
    1000036872.jpg
    954.4 KB · Görüntüleme: 10
6 cm kabuk boyuna yaklaşmış. Yem olarak jelatini açılmamış kutuda gammarus, sera raffy I, tetra yada dajana markalardan birinin gammarusu iyi olur.

Mineral protein yem olarak sera carnivor yemi alın. Ana yemde omega one juvenile turtle sticks yemi alın.

4. Yem olarak tetra reptomin yada ahm turtle sticks yemi alın. Ağzına sığacak oranda kırıp verirseniz daha rahat yer.

Bir sorum daha olacaktı kaplumbağamın akvaryumu geniş bir akvaryum ancak ekipman olarak sadece su ısıtıcısı kullanıyorum ısıtıcı lamba mı yoksa uvb lamba mı gerekli ısıtıcı lambayı nasıl nereden bulabilirim veya da ona benzer bir ampul takarak kuru alanını ısıtabilir miyim masa lambam bunun için yeterli olur mu IKEA'nın sarı ampulünü kullanıyorum. Şu ana kadar bir kabuk problemi Yaşamadım maalesef ısıtıcı lamba fiyatları biraz pahalı onun Muadili olarak ne kullanabilirim ?
6 cm kabuk boyuna yaklaşmış. Yem olarak jelatini açılmamış kutuda gammarus, sera raffy I, tetra yada dajana markalardan birinin gammarusu iyi olur.

Mineral protein yem olarak sera carnivor yemi alın. Ana yemde omega one juvenile turtle sticks yemi alın.

4. Yem olarak tetra reptomin yada ahm turtle sticks yemi alın. Ağzına sığacak oranda kırıp verirseniz daha rahat yer.

Isıtma lambası , ampul ve mesafe ayarı için bu konuyu inceleyin:

Lamba burada satılıyor.

Uvb yi 8cm kabuk boyu sonrası kullanmaya başlayabilirsiniz şuan gerek yok.

Lamba burada satılıyor.

Sanırım e 14 ampul takılabilen bir anahtarlı duyum var bunu kullansam bir sorun olur mu aynı zamanda akvaryumun üzerinde bir cam var kaplumbağamın çıkmaması için camın üzerinden ısıtıcı Lambayı koysam olur mu .

Ekli dosyalar

• 20250401_143954.jpg
    20250401_143954.jpg
    826.5 KB · Görüntüleme: 3
  • 17435077040293511329401925443744.jpg
    17435077040293511329401925443744.jpg
    855.2 KB · Görüntüleme: 3

Lamba burada satılıyor.

Cevaplarsanız sevinirim

Mesafe sabitleniyorsa olur yoksa sebasın önerdiği lambayı alıp E27 ampul alın.

Geri