Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbagamin diskisindan kan geliyor

Ugurguner

Yeni Üye
Katılım
10 Tem 2015
Mesajlar
1
Merhaba , kaplumbagam akvaryumda tek yasiyor . 2 gun once kaplumbagam kafasini kasir gibi hareketler yapiyordu . Ama keyfi yerindeydi .
Dun yem verdigimde yemedigini ve halsiz oldugunu gordum . Suyunu degistireyim derken diskisini yapti ve hafif suluydu ve kanliydi.
Veterinerlere sordum baytril adli bi antibiyotigi ve vitamin onerdiler . Vitamini aldim antibiyotigi bulamadim .

Bugun yemlerine vitamin damlatarak yedirdim . Dune nazaran daha hareketli ama hayvanin keyfi yok . Suya sadece yemini yemek icin girdi . Onun disinda suya inmek istemiyor . Suya indigindeyse iltihap ve kanli bir diski yapiyor. Kuru yerindeyken kuyrugunda kan oldugunu goruyorum .

Suyu cesmeden dinlendirip veriyordum ( bu olaydan sonra icme suyu kullaniyorum). Ayrica su an cok esniyor ve bazen tek gozunu kapatiyor .

Kaplumbagamin nesi oldugu hakkinda bilgilendirir ve cozum onerirseniz sevinirim.
 
Cvp: Kaplumbagamin diskisindan kan geliyor

Aynı olayı ben de yaşadım ama sizinki kadar ağır değildi, üç kereden sonra düzeldi. Üniversitedeki hocalardan birine sormuştuk, baytrilden 9 ml suya 1 ml ekleyip 3-4 ml vermemizi söylemişti. Nedeninden tam emin değildik birisi iç kanama olabilir demişti bir başkası da kabızlık demişti. Baytrili enfeksiyonu önlemek ve mikropları öldürmek için vermişti. Ama benimkinde esneme, yüzünü kaşıma göz kapatma falan yoktu, halsizdi biraz sonra düzeldi. Daha açıklayıcı ve doğru bilgiler verir forumdakiler, acil şifalar dilerim
 
Cvp: Kaplumbagamin diskisindan kan geliyor

geçmiş olsun. dışkıdaki kan taze ve açık kırmızı ise anüste veya anüse yakın bir noktadaki bağırsaktan kanıyordur. bunun iki sebebi vardır. birincisi mantar veya bakteriyel enfeksiyona bağlı bir yara. diğeri hayvan yemeyeceği sert bir cisim yediyse dışkılamada yaptığı tahrişten kaynaklı olabilir. kaplumbağalar yediklerini hazmetmek ve bağırsaklarındaki parazitleri atmak için kum yerler. buna uygun olan 0.5-1 mm çapı aralığındaki silis kumdur. tabanda bunun harici ve bu ebatlardan büyük çakıl varsa veya quartz gibi kesici bir kum varsa sebep bundan kaynaklı olabilir.

tabanda herhangi birşey var mı ve yem olarak neler veriyorsun ?

yapacakların şu şekilde olacak. sudaki zararlı bakterileri elimine etmek için dış filtre kullanmıyor veya kullanıpta döngü yapacak bakteri üreten filtre malzemesi kullanmıyorsan lav taşı veya substrat gibi metileni kullanabilirsin. her gün iki damla damlatacaksın. su değişimlerinde akvaryumdaki su ile eklenecek yeni su aynı ısıda olmalıdır. ne soğuk ne sıcak. su 28 derece kuru alan 31-32 derecede olsun. mümkünse içme suyu veya arıtma su kullan.

bir diğer sebep ise devit kullanıyorsan aşırı doz bağırsaklarda kanama yapar. haftada bir, bir yeme bir damla uygulanacak.

dediğin ilacı bulamazsan teramisinin göz için olan pomadından kullan. anüs ve bağırsak bölgesi de göz kadar hassastır. bundan hergün sabah ve akşam anüs bölgesine sürüp 10 dakika kadar kuru bir yerde beklet yalnız ilk uygulama öncesi baticon alıp o bölgeye sür 5 dakika kuru yerde beklesin sonra pomadı sürersin. hayvana düzelene kadar bitkisel yem verme veya yeşillik. bunlar lifli gıdalardır kabızlık yapıp yarayı depreştirir. kurutulmuş karides, balık veya gammarusta verme. ağız çevresindeki dikensi dokuda bunu yapmış olabilir.

hayvanın üşümemesine dikkat et. kuru yerde beklettiğinde tepesinde kuru alandaki kadar yakın olmasada ısıtma lambası olsun. gözlerde sorun var mı yada kulaklarda şişlik ?

bu bir hafta akvaryumdaki suyu değişme. hayvan birde su değişiminden kaynaklı adaptasyon güçlüğü çekmesin.
 
Geri
Üst