Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağamın durumu nedir

yosun-çakıl

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2016
Mesajlar
5
Merhaba.kaplumbağam yaklaşık 2 ay boyunca iştahsızdı,hapşuruyordu,burnundan beyaz sıvı akıyordu,  hiç suya inmiyordu, nerdeyse hiç yem yemiyordu ama şimdi ise hiç kuru alana çıkmıyorlar , iştahları açıldı,alt kabuğu hâlâ kırmızı- kahverengi,ağız gıcırdaması var su içindeyken bazen ağızlarını sürekli açıp kapatıyorlar.sizce akciğer enfeksiyonu mu olmuşlardır.? Eğer öyleyse hangi ilacı kullanmam lazım ölçüleri nelerdir ?
 
Cvp: kablumbağamın durumu nedir ?

Akvaryumun odadaki konumu,bulunduğu oda sıcaklığı ve akvaryum suyunun sıcaklığı nedir ? (Akvaryumun bulunduğu oda 22-23°C altına düşmemeli.Akvaryum su sıcaklığı da 26-28°C olmalı)
Akvaryumun bulunduğu oda nasıl havalandırılıyor ? (Akvaryumun hava akımına maruz kalması buharlaşmayı arttırarak yüzey alanındaki sıcaklığı düşürür)
Akvaryumun bulunduğu odada sigara içiliyor mu ? (Kaplumbağalar akciğer solunumu yaptıkları için hastalığı tetikleyici nedenlerden biridir)
Kuru alan sıcaklığı nedir ? (Su sıcaklığından 4-6°C daha yüksek bir sıcaklığa sahip olması gerekir) 32 derece uygundur.
Taban malzemesi kullanılıyor mu,kullanılıyorsa;ne kullanılmakta ?
 
Cvp: kablumbağamın durumu nedir ?

Oda pencereyle havalandırılıyor ama hava akımı olmayan bir konumda. Odada sigara içilmiyor,su sıcaklığı 28-29 derece, kuru alan 25 derece, taban malzemesi az sayıda ve dağınık şekilde çakıl taşı,
Kaplumbağa sayısı:2
Akvaryum ebatları:50*35
 Bir de suda batma - üstte kalma yada yan yüzme yok.
 
Cvp: kablumbağamın durumu nedir ?

Kuru alan sıcaklığı düşük.Vücut sıcaklığını regüle edemeyen kaplumbağaların bağışıklık sistemleri zayıflar ve hastalanma riskleri yükselir.Kuru alanın ısıtılması için akkor flamanlı soft ampul tedarik edilmeli.Ampulü çalıştıracak mandallı masa lambası gibi portatif armatür gerekli.Armatürün duyunun ampulün gücünü kaldıracak seviyede olmasına dikkat edilmeli.Armatürün fişine bağlanacak haftalık zamanlayıcı da gündüz-gece döngüsü için kullanım kolaylığı sağlayacaktır.Ampul kuru alanı su sıcaklığından 4-6°C daha yüksek olmalı.
Akvaryumda filtre yoksa o da temin edilmeli.Sık su değişiklikleri canlının metabolizma hızının sık değişmesine neden olarak güçsüz düşerek hastalanma riskini yükseltir.İç filtre varsa;tam su değişimleri sırasında canlı oda sıcaklığında değil kuru alandaymış gibi üzerine ampul konumlandırılarak bekletilmeli.
Yem çeşitliliği ve vitamin takviyesi de ihmal edilmemeli.
Su Kaplumbağası Bakım Kılavuzu
Su Kaplumbağalarında Beslenme
Ecolite 52 Watt Soft Ampul
Mandallı Masa Lambası
Dijital Zamanlayıcı
 
RE: kablumbağamın durumu nedir ?

Bu havada pencere açılmaz. Hayvanlar kuru alana çıkarken etkilenir. Ki akciğer enfeksiyonunun en önemli sebebi budur. Aynı sebeple su ile emsal veya daha az sıcaklıkta olması da enfeksiyona neden olur. Hayvanların kuru alana çıkmama sebebi de budur. Kuru alanı ısıtma lambası ile ısıtacaksın. Hayvana gelen ısı 32 derece olmalı. Su ise 28 derece olsun.

Hayvanların kabuk boyları nedir; kullandığın yemler neler ?
 
Cvp: kaplumbağamın durumu nedir

Kabuk boyları= 10-11 . 3 yaşındalar.günlük olarak reptomin granül yem kullanıyorum. 3 günde bir de sebze, haşlanmış yada canlı yem, kurutulmuş karides veriyorum.
 
Hayvanlar yaşına göre ufak kalmış ilk başta akvaryumu büyütüp ona uygun ekipmanları almalısın. Bu boydaki hayvanlar için akvaryum dar bir süre sonra saldırma durumları görülebilir.

Reptominin yanında sera raffy P, jbl agil ve gammarus bitince jbl energil veya sera raffy royal al. Bunlar harici haftada bir haşlanmış yumurtanın beyazından verebilirsin. Yeşillik olarak kıvırcık ve marulun orta körpe yapraklarından verebilirsin. Dışarıdan protein içerikli başka bir ürün yada canlı yem verme. Bunlar normal yemlerden soğutur. Haşlanmış verdiğin şeyler neler ?

Hayvanların ikisi de böyle ise akciğer enfeksiyonu olmuşlar. Hayvanlar yavru olsaydı bu belirtilerle sonları ölümdü. Büyük ve yem yemeleri avantaj. Normalde günde tek öğün beslenirler fakat hayvanların güçlenmesi için sabah akşam ve kafa hacmini bir iki stick kadar aşabilirsin.

Eczaneden genta damla al. Bunu sabah ve akşam ilk vereceğin stick yeme üçer damla damlatıp ağızlarına ver suya bulaşmasın.

Sera raffy P'deki kırmızılar mineral yemdir. Bunları ayırıp ilk hafta iki günde bir öğün ikinci hafta 3 günde bir öğün ver sonra haftada birgün verirsin.

Kuru alana ısıtma lambasını hemen al. Isınmaları lazım. Sakın ama sakın pencereyi açma. Yazın dahi esintili havada pencere açılmaz.

3 günde bir durumlarını bildir. Geçmiş olsun.
 
Geri
Üst