Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağamın eli şiş...

Medet

Yeni Üye
Katılım
22 Haz 2009
Mesajlar
5
Pis satıcıların oyunlarına gelen annemin almış olduğu sevimli vosvosumuzun ne yazıkki kötü şartlarda yaşadığını fark ettim(plastik açık kap) ve en kısa sürede gerekenleri yapacağım.
Fakat son 2 gündür sağ ön elinde belirgin bir şişlik mevcut ve yürürken o elini kullanamıyor sadece baston görevi görüyor. Diğerini gayet normal kullanmaya devam ediyor.
Ayrıca gözünün arkasında hafif bir kahverengi benek oluştu. Ölüyor mu hayvancık neler yapmalıyım?
 
RE: Şişen El

Şişlik iltihaplanmadan dolayı olabilir. Mikrop kapmıştır muhtemelen. Öyleyse veteriner merhem ve ya antibiyotik önerir belli bir büyüklüğün altındaysa şişlik, ancak büyükse cerrahi olarak alınması gerekir iltihabın boşaltılması gerekir yani. Vitaminsizlikten dolayı da olmuş olabilir bazen geçici felç durumuna neden oluyor vitamin eksikliği ve ayak ya da ellerini kullanamamalarına sebep oluyor. İlk önce bilgili bir veterinere gösterin bence ve sonra da ekipmanlarıyla beraber bir akvaryum edinmeye çalışın derim. Kahverengi benek hakkında ise görmeden net bir şey demek doğru olmaz o da sivilce ya da iltihap olabilir ya da sadece büyümeyle alakalı bir iz de olabilir.
 
RE: Şişen El

[attachment=421]
 

Ekli dosyalar

  • DSC03914.JPG
    137.2 KB · Görüntüleme: 185
RE: Şişen El

[attachment=422]
Resimlerde detaylı biçimde gözüküyor. Sadece son 2 gündür bu şişlik ve leke göze çarpıyor.
Bir de bu ekipmanları İstanbul Anadolu Yakasında rahatça temin edebileceğim tavsiye edebileceğiniz yer varsa çok sevinirim.
 

Ekli dosyalar

  • DSC03927.JPG
    148.7 KB · Görüntüleme: 179
RE: Şişen El

Çok büyük ihtimalle iltihaplanma söz konusu yani bir veteriner şart. İmkanınız varsa zaman kaybetmeden bilgili bir veterinere gösterin şişlik büyükmüş cerrahi müdahale gerekebilir. Geçmiş olsun şimdiden. Ekipmanlar konusunda İstanbuldaki üyelerimiz yardımcı olacaktır size.
 
RE: Şişen El

İstanbul'da veteriner tavsiye edebilecek olan var mı?
Ayrıca kabuğu da yumuşadı şu anda. Sanırım kaybediyoruz.
3 kuruş için bu hayvanları bu hale sokanlara ben daha ne diyim ki yazık...
 
RE: Şişen El

mailto:/forum/showthread.php?tid=557

Linkteki adreslere ve telefon numaralarına bir bakın kaplumbağalar hakkında bilgili bir veterinere gitmenizi öneririm önceden arayıp kaplumbağalar hakkında bilgisi olup olmadığını bir sorun ona göre gidersiniz. Çok geçmiş olsun umarım kurtarabilirsiniz kaplumbağanızı. Maalesef çok haklısınız bazı insanların para hırsı bu hayvanların canlarına mal oluyor ve bizler de sadece seyirci kalıyoruz keşke gereken kişiler gereken önlemleri alsa ve bu işe artık bir yasak getirilse. Çalışmalarımız da bunun için zaten zamanla umarım çözülür bu durum ama özellikle Türkiye gibi bir yerde bu oldukça zor. Gelişmelerden bizi de haberdar edersiniz umarım yaşar kaplumbağanız.
 
RE: Şişen El

Bu sabah veterinere götürdük. Veterinerin demesine göre eli kırılmış yada incinmiş. Belli bi süre sonra geçer dedi çok hareket etmezse. O kahverengiliklerde enfeksiyon dedi oralara antibakteriyal merhem kullanın dedi kabuğu için de günde 30dk güneş ışığı ve kabuk sertelştirici jel bide vitamin önerdi.Akvaryumunuda hazırlatıyoruz. Eli dışında iyileşicek gibi duruyor. Eli de çabucak düzelir umarım.
 
RE: Şişen El

Geçmiş olsun umarım düzelir durumu kabuk konusundaysa kabuk sertleştirici önermiş olmasına şaşırdım veterinerin. Vitamin mantıklı ama kabuk sertleştiriciyi kullanmayın derim sitede araştırma yaparsanız biraz kabuk sertleştiricilerin ne amaçla piyasaya sürüldüğünü, içeriğinin ne olduğunun bile belli olmadığını, yol açtığı sorunları, zararlı olmasının nedenlerini bulabilirsiniz. Akvaryuma kısa sürede geçebilirsiniz umarım o zaman tedavi daha da kolaylaşır. Geçmiş olsun.
 
Geri
Üst