Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbagamın garip ön ayak hareketleri

Carlito

Bronz 5 Üye
Arkadaslar merhaba.

Benim 2 tane kaplumbagam var.biri 10 cm boyutunda digeri ise onun yarı boyutunda sayılır.Bunları uzun zamandır ayrı akvaryumlarda baktım.Fakat ilk defa bugun yanyana koymak istedim.Çünkü akvaryumları yanyanaydı,birbirlerini görünce çok heyacanlanıyorlardır.

Bugun yanyana koydugumda küçük olan büyük kaplumbaganın yanından ayrılmadı,büyükte bir tepki vermiyordu.Fakat sonrasında büyük olan kaplumbagam ön iki ayagını bir araya getirip titrestirek küçük kaplumbagamın yüzüne dogru bu hareketi yapmaya basladı.Sürekli bunu yapmaya devam etti.Kur mu yapıyor yoksa saldırmak mı istiyor anlam veremedik.Küçük kaplumbagamda heyecanlanıyor ön iki ayagını titresitirip üstüne gelince.Yardımcı olursanız çok sevinirim.Hepinize şimdiden tesekkur ederim.:)

Cvp: Kaplumbagamın garip ön ayak hareketleri

Seda Hanım, cinsel olgunluğa erişmiş kaplumbağalarda bahsettiğiniz hareket kur hareketidir. Söylediğiniz üzere 10cm olan kaplumbağanız cinsel olgunluğa erişmiş olmalı. Karşısında diğer kaplumbağayı görünce muhtemelen ona kur yapmıştır bunda bir sakınca yok. Ancak küçük kaplumbağanız korkuyorsa onları bir araya getirdiğinizde başında beklemeniz yararlı olacaktır.

Özellikle tek yaşayan kaplumbağalarda akvaryum içindeki objelere; camdaki kendi yansımalarına ve hatta sahiplerine el titretme hareketi yaparak kur yaptıkları dahi görülmüştür :)

Saygılarımla..

Kur hareketi bahsettiğiniz :) Birbirlerinden hoşlanmışlar demek ki ya da uzun zamandır uzaktan izlediği kaplumbağa arkadaşı yanına gelince sevinmiş de olabilir :D

eminemre' Alıntı:
Seda Hanım, cinsel olgunluğa erişmiş kaplumbağalarda bahsettiğiniz hareket kur hareketidir. Söylediğiniz üzere 10cm olan kaplumbağanız cinsel olgunluğa erişmiş olmalı. Karşısında diğer kaplumbağayı görünce muhtemelen ona kur yapmıştır bunda bir sakınca yok. Ancak küçük kaplumbağanız korkuyorsa onları bir araya getirdiğinizde başında beklemeniz yararlı olacaktır.

Özellikle tek yaşayan kaplumbağalarda akvaryum içindeki objelere; camdaki kendi yansımalarına ve hatta sahiplerine el titretme hareketi yaparak kur yaptıkları dahi görülmüştür :)

Saygılarımla..

Zaten İlk koydugum zaman baya bir baslarında bekledim hala daha gözetliyorum.İlk bu hareketi yaptıgını görünce çok güldüm sonra sürekli yaptıgını görünce de biraz endişelendim.Sizce aynı akvaryumda yasatmaya devam ediyim mi ikisini?

Hergün yeni birşeyler ögreniyorum.İlgilendiginiz için çok tesekkur ederim:)

tubidik' Alıntı:
Kur hareketi bahsettiğiniz :) Birbirlerinden hoşlanmışlar demek ki ya da uzun zamandır uzaktan izlediği kaplumbağa arkadaşı yanına gelince sevinmiş de olabilir :D

Büyük olan sanki onu sıkıstırıyormus gibi geliyor hep üstüne gidiyor.Küçük onun yarı boyutunda biraz endişelendim bende o yüzden.Büyük olan gayet mutlu gözüküyor zaten :)

Çok tesekkur ederim :)

Eğer ısırma ve sürekli bir saldırganlık durumu yoksa aynı akvaryumda bakabilirsiniz. Yem verirken dikkat ederseniz ve birini beslerken diğerini çıkarırsanız faydalı olabilir. Zaten büyük olanı bitkisel ağırlıklı beslerken, küçük olanı henüz protein ağırlıklı beslemeniz gerekecektir.

Yaralanma ve ciddi ısırma problemi olmadığı sürece bir arada bakabilirsiniz :)

eminemre' Alıntı:
Eğer ısırma ve sürekli bir saldırganlık durumu yoksa aynı akvaryumda bakabilirsiniz. Yem verirken dikkat ederseniz ve birini beslerken diğerini çıkarırsanız faydalı olabilir. Zaten büyük olanı bitkisel ağırlıklı beslerken, küçük olanı henüz protein ağırlıklı beslemeniz gerekecektir.

Yaralanma ve ciddi ısırma problemi olmadığı sürece bir arada bakabilirsiniz :)

Bitkisel beslemek derken neler verebilirim.Genellikle çesitli yemler ve salam birazda tavuk veriyorum.Özellikle küçüge çok et türü seyler vermeye çalısıyorum.O zaman bir arada yasamaya devam etsinler su an için bir saldırganlık gözlemlemedim umarım hiçbir zamanda karsılasmam :)

Tekrardan çok tesekkur ederim :)

Hazır yemlerin bitkisel içerikli olanları var. Örneği Sera Herbivor ve Sera vital gibi. Bunun yanında geniş yapraklı koyu yeşil sebzeler(roka, marul) ve diğer su bitkileri(su mercimeği, nilüfer vb.) bitkisel içeriklerle menüsünü zenginleştirebilirsiniz. :)Tavuk arada sırada verin ama salamın içinde çok katkı maddesi var şahsen ben bile yemiyorum. O yüzden haşlanmış tuzsuz tavuk göğsü ve tatlı alabalık tercihiniz olabilir.

Ufaklık için %75 protein ağırlıklı yemler, karides veya tavuk eti verirken büyük kaplumbağanız için %25 olmalı. İlerleyen yıllarda kademeli olarak %10a kadar çekmelisiniz proteinli yiyecekleri. :)

eminemre' Alıntı:
Hazır yemlerin bitkisel içerikli olanları var. Örneği Sera Herbivor ve Sera vital gibi. Bunun yanında geniş yapraklı koyu yeşil sebzeler(roka, marul) ve diğer su bitkileri(su mercimeği, nilüfer vb.) bitkisel içeriklerle menüsünü zenginleştirebilirsiniz. :)Tavuk arada sırada verin ama salamın içinde çok katkı maddesi var şahsen ben bile yemiyorum. O yüzden haşlanmış tuzsuz tavuk göğsü ve tatlı alabalık tercihiniz olabilir.

Ufaklık için %75 protein ağırlıklı yemler, karides veya tavuk eti verirken büyük kaplumbağanız için %25 olmalı. İlerleyen yıllarda kademeli olarak %10a kadar çekmelisiniz proteinli yiyecekleri. :)

Salam konusunda haklısınız ama o kadar çok seviyorlar ki haftada bir iki kere veriyorum.Sera Herbivor kullanıyorum bende bu hafta da karides alsam iyi olur.Tavsiyeleriniz için çok tesekkur ederim benim için iyi oldu.

Son sorum olarak,küçük olan henüz cinsel olgunluga erismis degil sanırım bu onu rahatsız etmez mi.Aklıma takıldı biraz saçma bir soru oldu sanırım onları da insan gibi düşünmeye basladım :)

Sonuçta kur yapmaları çiftleşmeleri anlamına gelmiyor. Büyük olan çok fazla sıkıştırmadığı sürece sorun yok. Ancak çok fazla baskı altında kalırsa strese girip, yemden kesilebilir. Ancak öyle kolay kolay olacağını düşünmüyorum. Zaten gözlemliyorsunuz. İyi anlaşıyorlarsa hiç bir sorun yok =)

eminemre' Alıntı:
Sonuçta kur yapmaları çiftleşmeleri anlamına gelmiyor. Büyük olan çok fazla sıkıştırmadığı sürece sorun yok. Ancak çok fazla baskı altında kalırsa strese girip, yemden kesilebilir. Ancak öyle kolay kolay olacağını düşünmüyorum. Zaten gözlemliyorsunuz. İyi anlaşıyorlarsa hiç bir sorun yok =)

Tamamdır:) Bir sorun hissedersem yazarım tekrar buraya.Çok tesekkur ederim herşey için.

İyi geceler :)

benim kaplumbağam bu kur hareketini ilk geldiği zamandan beri yapıyor. şu anda 1 buçuk yaşında, 2 aylıkken kuzenime aldığımız kaplumbağaya (2 hafta sonra rahmetli oldu yavrucak) titremişti. daha sonra internetten bu hareketin kur hareketi olduğunu öğrendik :) şimdi her bulduğu kaplumbaya titriyor ve hatta bir tane dolap süsü var kapluş şeklinde ona bile titriyor :)

pıtırım' Alıntı:
benim kaplumbağam bu kur hareketini ilk geldiği zamandan beri yapıyor. şu anda 1 buçuk yaşında, 2 aylıkken kuzenime aldığımız kaplumbağaya (2 hafta sonra rahmetli oldu yavrucak) titremişti. daha sonra internetten bu hareketin kur hareketi olduğunu öğrendik :) şimdi her bulduğu kaplumbaya titriyor ve hatta bir tane dolap süsü var kapluş şeklinde ona bile titriyor :)

:))) dolap süsüne bile mi yapıyor :)))) diger kaplumbaganız için üzüldüm.heralde ölmesinin nedeni o hareketler degildi demi.

Ben kaplumbagalarımı ayrı akvaryumda bakıyordum.Yeni bir araya getirdim.Ben de en basta biraz ürkmüstüm fakat sonra sevimli ve komik gelmeye basladı.bugun baya gözlemledim düne göre bi kaç kere yaptı sadece.umarım bir yavrumuz olur umutluyum :)

Bir yavru olması için küçüğünüzün cinsel olgunluğa erişmesi gerekir değil mi? Benim küçük kapluşum da akvaryumda ne varsa taciz etti mübarek :D

Akvaryum şartlarında iki kaplumbağa da cinsel olgunluğa erişse de yavru almak oldukça zor. Akvaryum şartlarının doğayı birebir taklit etmesi gerekiyor malesef, bu da genelde yeteri kadar büyük olmayan ve kum havuzu olmayan akvaryumlarda pek mümkün olmuyor.

Yine de biraz şansınız var ise dolu yumurta almak imkansız değil :)

Carlito' Alıntı:
pıtırım' Alıntı:

:))) dolap süsüne bile mi yapıyor :)))) diger kaplumbaganız için üzüldüm.heralde ölmesinin nedeni o hareketler degildi demi.

Ben kaplumbagalarımı ayrı akvaryumda bakıyordum.Yeni bir araya getirdim.Ben de en basta biraz ürkmüstüm fakat sonra sevimli ve komik gelmeye basladı.bugun baya gözlemledim düne göre bi kaç kere yaptı sadece.umarım bir yavrumuz olur umutluyum :)

yok ö yüzden ölmedi nedenini de bilmiyorum kuzenime almıştık gayet sağlıklıydı ama kafasında şişlik farketmiştim bizdeyken sanıtım ondan ölmüş olabilir veya iyi bakamadılar bilemem....
yani titremenin cinsel olgunlukla alakası yok benimki yavruykenden beri titriyor :) ben çok eğleniyorum izlerken :) buz dolabı süsüne titremesi de ayrı komik 1,5 yıldır bıkmadı bende eğlensin diye gösteriyorum hemen koşuyor :) 2 tane kapluşlu buzdolabı süsü var hatta ikisi de aynı ama renkleri biraz farklı benim yavrucak anlıyo hemen diğerine titremiyor renkleri canlı olana titriyor komedi yaa :)

pıtırım' Alıntı:
Carlito' Alıntı:
pıtırım' Alıntı:

yok ö yüzden ölmedi nedenini de bilmiyorum kuzenime almıştık gayet sağlıklıydı ama kafasında şişlik farketmiştim bizdeyken sanıtım ondan ölmüş olabilir veya iyi bakamadılar bilemem....
yani titremenin cinsel olgunlukla alakası yok benimki yavruykenden beri titriyor :) ben çok eğleniyorum izlerken :) buz dolabı süsüne titremesi de ayrı komik 1,5 yıldır bıkmadı bende eğlensin diye gösteriyorum hemen koşuyor :) 2 tane kapluşlu buzdolabı süsü var hatta ikisi de aynı ama renkleri biraz farklı benim yavrucak anlıyo hemen diğerine titremiyor renkleri canlı olana titriyor komedi yaa :)

Üzüldüm o kaplumbaganız için.Ben henüz hiç bir kaplumbagamı kaybettim umarım da bu tür bişey hiç bir zaman yasamam.
Benim yavru kaplumbagalarım hiç titremedi.İlk defa büyük olanda görünce çok sasırdım.Belgesel gibiydi onun o hareketleri küçügün heyecanlanması.Büyügün hiç durmadan aynı hareketi defalarca yapması izlemesi çok keyifli :) keske onu yaparken fotografını çekebilsem.Ben de baya güldüm süslere öyle yapmıs olmasına :) Siz belki kaplumbaganıza bir arkadas alsanız daha iyi olur :))

gazoz' Alıntı:
Bir yavru olması için küçüğünüzün cinsel olgunluğa erişmesi gerekir değil mi? Benim küçük kapluşum da akvaryumda ne varsa taciz etti mübarek :D

Evet ikisinide cinsel olgunluga erismesi lazımmıs ve akvaryum sartlarında baya zormus ama olsun yine de izlemek güzel onları :) benim kaplumbagamın akvaryumunda da oyuncak bir kaplumbagası vardı ama ona hiç böyle davranmamıstı o yüzden baya sasırdım ilk görünce saldırıyor zannettim :)

eminemre' Alıntı:
Akvaryum şartlarında iki kaplumbağa da cinsel olgunluğa erişse de yavru almak oldukça zor. Akvaryum şartlarının doğayı birebir taklit etmesi gerekiyor malesef, bu da genelde yeteri kadar büyük olmayan ve kum havuzu olmayan akvaryumlarda pek mümkün olmuyor.

Yine de biraz şansınız var ise dolu yumurta almak imkansız değil :)

Haklısınız,evet dogal ortamlarındaki uygun sartları da saglamak çok zor.Fakat yine de bir umut bekliycem dediginiz gibi küçügün biraz daha büyümesi lazım bunun için :)

var zaten yanında arkadaşı onada titriyor :) o da sinirlenip ellerini ısırıyor :) göz göze gelince hemen kollar uzanıyor bazen diğerini zorla kendine baktırmaya çalışıyor kafasına vuruyor baksın diye :)

pıtırım' Alıntı:
var zaten yanında arkadaşı onada titriyor :) o da sinirlenip ellerini ısırıyor :) göz göze gelince hemen kollar uzanıyor bazen diğerini zorla kendine baktırmaya çalışıyor kafasına vuruyor baksın diye :)

Bunları gerçekten görüntülemek lazım çok güzel anlar :) onlar için o kadar güzel oldugunu düşünmüyorum gerçi :) ehehe kafasına bile vuruyomus :)))) sizin kaplumbaglarınız baya afacan sanırım :)

Geri