Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağamın genel durumu hakkında sorular

gokhan99f

Yeni Üye
Katılım
22 Tem 2017
Mesajlar
4
Herkese merhaba bir kaç ay önce bir konu açmıştım ve orada yapılması gereken çoğu şeyi yaptım .Kaplumbağamın suyunu Erikli marka suyu kullanıyorum ve kabuğuna iyi geldi ama baya bir soracak sorum birikti.İlk olarak kaplumbağam son aylarda çok enerjik habire yüzüyor dalıyor çıkıyor ama bazen suyu ısırmayı deniyor bir kere yaptımı baya bir ısırmayı deniyor 1 dk falan bu ne anlama geliyor. İkinci mevzu beni gördüğünde deli gibi cama doğru yüzüyor ama durmuyor acaba orada bir cam olduğunu anlamıyor mu? ne yapmak lazım.Üçüncü mevzu habire bir yemek yemek istiyor doymuyor mu yoksa doyduğunu hissetmiyormu ?Dördüncü sorum kaplumbağa ya herhangi bir aşı yada vitamin vermek gerekiyor mu kış geldi onun için korkmuyor değilim .Daha da dediğim gibi kış geldi akvaryumun ısıtıcısı neredeyse her zaman takılı sabit 28 derece ama daha ışık alamadım yazın kuru alanına çıkıyordu orada uyuyordu ama şimdi yarı karada yarı suda uyuyor o yüzden bana orta fiyatlı bir ışık önerirmisiniz.Ve son olarak kaplumbağam şu an 6 -7 aylık kabuğu birazcık büyüdü o bir önceki konudaki yumuşama da gitti ama kabuğunun yeşilliği biraz kayboldu fırça ile fırçalamam mı lazım yoksa başka bir sorun mu var ? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.


Konuyu telefondan açınca ikinci resmi ekleyemedim düzenlerseniz sevinirim .
 

Ekli dosyalar

  • image.jpeg
    image.jpeg
    533.9 KB · Görüntüleme: 117
  • image.jpeg
    image.jpeg
    525.9 KB · Görüntüleme: 132
Su yemeden kasıt çıkardığı hava kabarcığını yutma ise bu ya yem algısı ya da oyun oynama anlamına gelebilir.

Kabarcık yok ise hayvan ya yediği birşeyi tam yutamamıştır boğazında kalmıştır yada çenesini esnetiyordur. Tek atımlık ağız açma ise esneme yada boğazını temizlemedir.

Cama yapışma özellikle küçükken daha fazla olur ama her boyda görülebilen hadisedir. Bu yem verilecek algısıyla yaptığı harekettir. Herhangi birini gördüğünde tamamen bu algı ile hareket eder. Kuru alandan atlayıp o yöne doğru gelmesi de bu sebepledir. Korkmuş yada tedirgin ise güvenli olan su dibine kaçar. Yetişkin hale geldiğinde bu hareketleri kısa bir süre yapabilir sonra yem gelmeyeceğini anladığında bırakıp su içinde normal yaşantısına devam eder.

Bu hayvanlar kış uykusuna yatan grup hayvanlardan oldukları için yağ depolarlar. Bu doyma noktalarının yüksek olmasına neden olur. Günlük kafa hacmi kadar vermek yeterlidir. Beyin doygunluk noktasına eriştiğinde yemeyi bırakacak şekilde çalışır. Ortamda rekabet varsa daha hızlı ve daha çok yemeye çalışırlar. Öyleki bazen kusar ve kustuğunu tekrar yerler. Belli bir boya geldiklerinde dışkılarını da tekrar tekrar yerler.

Kaplumbağaların yemlerinde eser miktarda vitamin ve vitaminler mevcuttur. Bunun yanında sera mineral yemde veririz. Bu mineraller, vitaminler ve kalsiyum içerir. Ayrıca sera carnivor ve sera raffy P içindeki kırmızı yemlerde mineral yemdir. Carnivorda simit şeklinde iç içedir. Raffy P'de ayrı stick olarak bulunur. Carnivor ve raffy P'deki yemler varken sera mineral yem almaya gerek yoktur. Yalnız P'de fazla yoktur bunlar ayrılıp sadece haftada birgün verilir. Bittiğinde sera mineral doğrudan alınabilir. Carnivorda iç içe olduğu için yeterlidir. Yalnız iki carnivordaki miktar bir mineral stick yeme denk geldiği için öğün sayısı anlamında haftada iki gün verilmesi uygundur. Sera mineral yem haftada bir gün verilir. 8 cm kabuk boyuna kadar yemleri sabah akşam iki öğün sonrasında günde bir öğün veririz. Onun için 8 cm altı hayvanlar için sera mineral stick iki öğün; carnivor 4 öğün verilir. 8 cm üstü mineral 1 öğün; carnivor iki öğün verilir.

Isıtma lambasında horoz elektriğin kıskaçlı lambası uygundur. Modeli H67 idi sanırım. Bunda 60 W eski tip soft armut ampul herhangi bir marka olur, wiselite, GE, bizim markalar yada ecolite halosoft 52 W ampul kullanılır. Bu lamba mutlaka olmalıdır. Aksi halde hayvan çıkmaz çıksa da üşüyüp hasta olabilir.
 
Sağdaki resim son hali ise hayvan büyüme potasına girmiş. Büyüdükçe kabukta renk değişimleri olur. Sarı çizgiler genişler, siyahlanmalar oluşur. Bir kısmında kahverengileşme olur. Bir kısmında ise haki renk devam eder. Bir kısmında ise mavi-haki karışımına çalan gri bir renk oluşur.

Hayvanın kabuğu iyi ara çizgilerde kireç kalıntısı yok. Üst plakalarda açılma olduğu için bu mat bir görünüm vermiş. Bunlar açılıp atıldığında alttan taze pigmentli orjinal kabuk ortaya çıkar.

Isıtma lambası hayvanın ısınması yanında kabuğunu kurutup üzerinde yosun, mantar tarzı oluşumların olmasını önlediği gibi eski plakaların kuruyarak açılmasını da kolaylaştırır. Hayvan 7-8 cm kabuk boyuna geldi ise mango kökü al. Hayvan altına girip sürtünerek plakaları atar. Bu boydaki hayvan için 8*25 yada 10*25 cm boylarında mango kökü uygun olur düz yere koyduğunda orta kısmı hafif havada kalacak tipte olursa altına rahatça girebilir. Hafif V harfi gibi.

Yosun veya alg oluşumu yok ise fırçalamaya gerek yok boş yere strese sokma hayvanı. Belli bir süre sonra o plakaları atacaktır. Orta kısımlarından kabarcıklanmalar başlamış. Sen zorlama kendi atar. Hayvan küçük kabuk yetişkinler kadar sert değil. Zorlama ana kabuğa hasar bırakır, kanatır. Isıtma lambası ve mango yada mopani kökü ile kendi halleder. Kökü aldığında sterilizasyonu anlatırım. Ya da almış mıydın bilmiyorum.
 
Cvp: Kaplumbağamın genel durumu hakkında sorular

Mango kabuğunu pet shoptan mı yolsa herhangi bir manavdan mı almalayım?Birde bu sabah aklıma geldi suya derece taktığımızda gidip onu ısırmayı denemişti Bu bir korunma mekanizmasımı? Kendine bir alan açtı kazarak filtrenin altına korkunca oraya kaçıyor bu ona göre güvenli alan mı? Ve son olarak hayvanla oynayabileceğimiz bir oyun var mı?
 
Mango dediğimiz mangrow ağacı köküdür. Bu ağaç muson yağışlarının olduğu bölgelerde su içinde yaşar. Kısaca mango olarak adlandırılır. Manavdaki meyve değildir.

www.juenpetmarket.com sitesinde balık/taban malzemeleri/ kökler bölümünde satılıyor ama petshoplara bakıp seçerek alman önceliklidir. Her petshopta satılmaz satılsa da uygunu bulunmaz.

Kaplumbağalar meraklı hayvanlardır. Dikkatlerini birşey çekerse önce bakar sonra koklar en son ısırarak yoklayıp anlamaya çalışır. Isırmanın diğer bir sebebi dekor ve ekipman üzerinde oluşan yosun tabakalarıdır.

Sisteme yeni bir kaplumbağa girerse ilgisini kaybedene ya da hayvanı kabul edene kadar bir süre takip eder.

Taban kaplumbağalar için güvenli alandır. Tabi kuytu noktalar daha güvenli bir yer sağlar. Isıtıcı altını kazması hem bu yüzden hemde sıcak gelmesine bağlıdır.

Bu hayvanlarla oynanmıyor malesef. Soğukkanlı canlılar oldukları için rahatsız edilmeden yaşamayı severler. Kısaca düzen yem ver uzaklaş üstünedir.
 
Geri
Üst